Julka - KsiĄżniczka na włościach:-).

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 18, 2011 17:57 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

i cudna Julka hops!
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro maja 18, 2011 19:07 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Juleczko hop na pierwszą stronę po domek :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pon maja 23, 2011 12:49 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

katalotka pisze:i tralalaaaaa.......

proponuję nie hopkować. Za takie rzeczy dostaje się upomnienie. Może lepiej napisać co u kotka?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon maja 23, 2011 17:20 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

U kota nic się nie zmienia. Wiec pisać za bardzo nie ma o czym......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon maja 23, 2011 18:10 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Julka marsz na pierwsza stronę po domek, nawet tymczasowy :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Śro maja 25, 2011 18:32 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Neigh jest pan zainteresowany Julką :ok: piszę pw

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro maja 25, 2011 18:49 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

J.D. pisze:Neigh jest pan zainteresowany Julką :ok: piszę pw

nic nie napiszę, nic. jak przy Gerardzie :|
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro maja 25, 2011 18:53 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Dzięki - ale tak jak napisałam na pw - ja NIC nowego o Julce powiedzieć nie mogę. W ogóle to co o niej mogę powiedzieć pisałam już tu wiele razy. Wiem, ze nie podchodzi do ludzi, wiem ze żyje dobrze z innymi kotami. Wiem ze ja parę razy widziałam. Wiem ze mojej córce się ją udało wziać na ręce.

I TYLE WIEM. Bo ile sie można dowiedzieć na strychu o przemykającym pod ścianami kocie?!

Wiem też, ze jej nie wyślę kawał drogi ( jakieś 300 km ) - kota o którym niczego nie mogę powiedzieć ......takiego kota
Bo ludzie pięknie mówią.......a potem jest "proszę zabrać natychmiast, bo jak nie to ........coś tam".

Proszę zrozumcie - to jest kot o którym NIC nie mogę powiedzieć poza tym, że jest bardzo lękliwa, ze mi sie jej nigdy nie udało dotknąć, I ze ją kilka razy widziałam........

Poza tym nie wiem skąd znalazł się chętny - żadnych ogłoszeń nie miała - bo ja uważam, ze się ten kot wprost ze strychu nie nadaje do domu.......No chyba, że forumowego w pełni świadomego, że całe życie moze mieć juz kota, którego żeby pogłaskać to trzeba najpierw złapać.

Wiecej zdjęć nie ma i nie będzie - tysiac razy już tłumaczyłam czemu......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro maja 25, 2011 19:31 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Neigh,ja to doskonale rozumiem;też mam takie koty tylko ja nad nimi pracuję już dłuższy czas i dopiero teraz zaczynają się otwierać na człowieka ale są po dwóch trzytygodniowych seriach kropli Bacha i dostają Royal Canin Calm;bardzo bym chciała aby u mnie coś się rozlużniło...

J.D.

Post » Czw maja 26, 2011 7:28 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

J.D. pisze:Neigh,ja to doskonale rozumiem;też mam takie koty tylko ja nad nimi pracuję już dłuższy czas i dopiero teraz zaczynają się otwierać na człowieka ale są po dwóch trzytygodniowych seriach kropli Bacha i dostają Royal Canin Calm;bardzo bym chciała aby u mnie coś się rozlużniło...

Wiem, że Ty rozumiesz........ale jak zawsze wiem też, że większość ludzi nie. Im się wydaje, że jak oni chcą dać kotu dom to kot powinien to zrozumieć i byc wdzięczny.

Możliwe, ze Julka za 2 tyg będzie nakolankowym miziakiem a możliwe że nigdy taka nie będzie. Moze potrzeba lat......może......

Pan chętny jest z b. daleka........zbyt daleko na takie ryzyko. Tu przynajmniej wiem, że nie zwieje, ze jest. Ze czeka na swoją kolej na tymczas.

Nie tak dawno, zanim się Kotkins zdecydowała inna osoba mi proponowała dom dla Teo - nie mogła zrozumieć, czemu parter bez zabezpieczonych okien nie wchodzi w lato w rachubę dla tak lękliwego i niemal dzikiego kota.

Obrazek

Neigh

Post » Czw maja 26, 2011 8:00 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

nie mogła zrozumieć, czemu parter bez zabezpieczonych okien nie wchodzi w lato w rachubę dla tak lękliwego i niemal dzikiego kota.

brak wyobrażni,brak podstawowych wiadomości dotyczących kotów,ignorancja,lekceważenie zagrożeń a co za tym idzie lekceważenie życia kota-a może "kurzy móżdżek" nie obrażając kury :mrgreen: mogę tak beż końca wymieniać....

J.D.

Post » Czw maja 26, 2011 15:06 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

A ja Wam powiem, że to też różnie bywa.

W wątku kotów ze Szczytna długo prowadziliśmy dysputę, czy dać kotkę chorą, lękliwą, z podejrzeniem bycia dzikiem do domu z dziećmi, niedoświadczonego. Rodzina tam się zaparła - tę i tylko tę!
Miesiąc na nią czekali. Dzwonili, namawiali, dopytywali, dowiadywali się co jeszcze, co kupić, co zrobić, jak pomóc...

No i kotka do nich pojechała ostatecznie. I wszystko jest dobrze - doleczają, oswajają - oni jakby wiedzieli, że to ta :ok:
Ale obie strony były przemaglowane dokumentnie :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw maja 26, 2011 16:17 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Toteż ja nigdy nie przesądzam. Z Panem Chętnym oczywiście rozmawiałam. Pan b. miły rozumie zagrożenia. Wszystko jasno wyłożyłam....
Pan ma się namyśleć, przegadać z żoną. Nie ma rzeczy niemożliwych........ kto jak kto, ale ja wiem:-)

Ja też jak brałam moje suczydło, to się wszyscy w głowę pukali......tyle że ja byłam przygotowana, że jak sie nie uda, to czeka mnie wiele lat męczenia się ( co tu kryć ) z bardzo trudnym zwierzakiem.Do schronu nie oddam.....Się udało, ale liczyłam się z każdą ewentualnością. I o to chodzi.

Po prostu chodzi o to, żeby ludzie decydujac się na takiego kota liczyli się z każdą ewentualnością. Julcia jest śliczna.........intuicja mi podpowiada, ze będą z niej koty. Ale intuicja to się jednak może mylić:-)

Obrazek

Neigh

Post » Czw maja 26, 2011 16:33 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

Po prostu chodzi o to, żeby ludzie decydujac się na takiego kota liczyli się z każdą ewentualnością.

i właśnie o to chodzi :ok:

J.D.

Post » Pt maja 27, 2011 16:12 Re: Strychowa Julka - pregus z rudym.....kot wyzwanie.

No to tak się nagle porobiło, że większość spraw dotyczących Julki teraz spoczęło w rękach mojej córki......
A co mam na myśli opowiem jak z nią pogadam....

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]