Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach, cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2011 6:06 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Broszka pisze:
Brosiaczek jest nadal w wielkiej depresji kubraczkowej :(

Wczoraj tak źle wyglądała że chciałam z nią jechać do weta bo myślałam że wdało się jej jakieś zakażenie i ma sepsę bo wyglądała jak umierająca - przelewała się przez ręce i wydawało mi się że jest rozpalona :strach:
Zdjęłam więc kubrak żeby zobaczyć jak to wygląda - a Broszka natychmiast ozdrowiała :lol: dała nura i przez dobrą godzinę nie dała się złapać, przy okazji spałaszowała solidny posiłek :)
Rana wygląda trochę lepiej :ok: ale jeszcze kilka dni trzeba będzie Broszkę kubraczkować a ona oczywiście po założeniu wdzianka znów stała się umierająca :wink:

a to ci sprytna bestia a jaka manipulantka! No prosze proszę! :ryk:
Obrazek

http://adena.net.pl/
NAJTAŃSZE BIURO RACHUNKOWE W POLSCE
ZDALNA WSPÓŁPRACA
ZADZWOŃ !!! SPRAWDŹ CENĘ DLA SWOJEJ FIRMY

Tola

Od: Pt lis 24, 2006 16:00

Post » Śro maja 25, 2011 8:28 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Najbardziej zastanawiające jest dla mnie działanie kubraczka hmmm, jakby to nazwać - przeciwdźwiękowe :roll:
Na golaska Broszka od ponad tygodnia bez przerwy gada, miaukoli, pojękuje i mruczy a w kubraczku jest zupełnie niema 8O

Niestety, czeka nas jutro wizyta u weta - guzek który ostatnio odkryliśmy zaczął krwawić i jakby się odrywał a pod spodem widać nieładnie wyglądającą ranę - twór jest owalny, wielkości ok 2-1,5cm i gdyby cały się oderwał to odsłoni sporą dziurę :roll: Chyba podrażnił go troczek od kubraka który akurat wypadł w tym miejscu... i teraz Broszka reaguje bólowo jak się tam ją dotyka.
Myślę że trzeba będzie to usunąć i założyć szwy a wycięty materiał wysłać na histopatologię :(
Wet załamał ręce jak mu opowiedziałam przez tel...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro maja 25, 2011 8:33 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

najpierw obejrzyjcie to , a potem się martwcie, może to jakiś krwiak? Wybroczyna pod skórą? Nie martw się na zapas !
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro maja 25, 2011 16:12 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

zapraszam na nowy bazarek: viewtopic.php?f=20&t=128160
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw maja 26, 2011 12:27 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

Byłam z Broszką i Inką u weta.
No i niestety zmiana na skórze Broszki zdaniem weta wygląda niefajnie - trzeba to wyciąć i wysłać na histopatologię :(
Nie zrobiliśmy tego od razu, dziś dziewczynki oddały tylko krew do badania.
Ja mam cichą nadzieję że to jednak tylko odczyn po zastrzyku który się trochę rozkrwawił przez podrażnienie troczkiem od kubraka... ale wet bardzo się zasępił jak to zobaczył i nie chciał dziś tego ruszać - powiedział że trzeba wyciąć od razu w całości :roll:

Za to uwolniłam Broszkę ze znienawidzonego kubraczka :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw maja 26, 2011 12:31 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

:twisted: :evil: :evil: - to było pod adresem losu.
Mało jeszcze Broszeńce kłopotów zdrowotnych?
A jak Inka?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw maja 26, 2011 12:34 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

wszystko zwala się na jedna małą kocinkę :cry: .Ale będzie ok. Trzymam kciuki. :ok:
Broszka osłabiona,wiele przeszła wiec wszystko z niej wyłazi i się czepia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 26, 2011 12:39 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

Conchita pisze::twisted: :evil: :evil: - to było pod adresem losu.
A jak Inka?

Inka ma się dobrze - biorąc poprawkę na jej schorzenia.
Czekaliśmy na poprawę wyników żeby można było ponownie zoperować ucho - a ucho międzyczasie zagoiło się zupełnie, czyli to co wet brał za odnowienie się raka na szczęście nim nie było :piwa:
Natomiast znów strasznie się rozdrapała na czole i szyi i nie możemy sobie z tym poradzić bez sterydu - a ja nie chcę jej podawać sterydu...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw maja 26, 2011 12:42 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

Biedna broszeńka, ile ta koteczka już przeszła... Bądź pozytywnej myśli Obrazek to dużo pomaga. Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Czw maja 26, 2011 12:50 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

Broszka pisze:
Conchita pisze::twisted: :evil: :evil: - to było pod adresem losu.
A jak Inka?

Inka ma się dobrze - biorąc poprawkę na jej schorzenia.
Czekaliśmy na poprawę wyników żeby można było ponownie zoperować ucho - a ucho międzyczasie zagoiło się zupełnie, czyli to co wet brał za odnowienie się raka na szczęście nim nie było :piwa:
Natomiast znów strasznie się rozdrapała na czole i szyi i nie możemy sobie z tym poradzić bez sterydu - a ja nie chcę jej podawać sterydu...

A steryd zewnętrznie, w maści albo kremie? Zawsze trochę mniej szkodzi...
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw maja 26, 2011 13:19 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

właśnie smarowanie nie pomaga :|
są dni kiedy wydaje się że się goi i wszystko jest ładnie zaschnięte - po czym potrafi w ciągu kilku minut rozdrapać i wygląda tak:
Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw maja 26, 2011 14:11 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

to nie alergia pokarmowa? Dawałaś jej histaminy?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 26, 2011 14:41 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

Inka tak się rozdrapuje okresowo chyba od zawsze a jest seniorką - najczęściej na wiosnę i na jesień. Próbowaliśmy przez te lata różnych diet i leczenia i jedyne co pomagało to steryd i antybiotyk...
Teraz jest problem bo kotka choruje na nerki i raka płaskonabłonkowego więc mamy małe pole manewru z lekami i dietami :|
Kto wie czy te choroby nie są wynikiem tych wszystkich antyalergicznych kuracji które Inka przeszła przez te lata :(
A wet już od dawna mówi że to ma chyba podłoże psychiczne...

Histaminy? myślałam że podaje się leki antyhistaminowe :roll:
jakie histaminy masz na myśli?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw maja 26, 2011 14:55 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

Biedna Broszeczka .... powiedz jej, że trzymamy kciuki z Pokerkiem ... :ok: :ok: :ok:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw maja 26, 2011 15:20 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- i kolejny zabieg :(

Może zrób Broszce kaftanik z rękawa podkoszulki, takiego z długim rękawem najlepiej. Tota nawet ładnie się w tym porusza. Na tylnych łapkach nie ma tylko na przednie zakładam i "kluczyk do nakręcania" na karku, tam gdzie jest za szeroki :mrgreen:
Można spiąć spinaczem nawet, żeby się rękawek nie zsuwał :)
W kaftaniku też miała depresję mimo, że wycięłam ściągacze i tył z troczkiem :evil:

Kciuki za Broszeczkę :ok: :ok: :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

[poprzednia][następna]