50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw maja 26, 2011 12:29 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

aburacze pisze:
XAgaX pisze:ja bym nie przerzucała, tylko wstawiła na obie strony :)

OK, to wymyślę nową treść ogłoszenia i dodam Glutka do Warszawy. Niestety Gumtree wykrywa czy nie ma się dwóch ogłoszeń o podobnej treści w dwóch miastach i nie pozwala na dodanie drugiego jeżeli jest zbyt podobne...

Adam

Adam możesz bardziej rozdzielić treść ogłoszenia :wink: nie musisz zmieniać całej treści, ja np: przestawiam tylko zdania na inną kolejność :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw maja 26, 2011 12:29 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

Kinga a Hania nie ma jakiegoś pracownika co by pomógł :D Albo forumowa Arcana :?:
Ostatnio edytowano Czw maja 26, 2011 13:16 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw maja 26, 2011 12:31 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

aburacze pisze:
XAgaX pisze:ja bym nie przerzucała, tylko wstawiła na obie strony :)

OK, to wymyślę nową treść ogłoszenia i dodam Glutka do Warszawy. Niestety Gumtree wykrywa czy nie ma się dwóch ogłoszeń o podobnej treści w dwóch miastach i nie pozwala na dodanie drugiego jeżeli jest zbyt podobne...

Adam

Możesz spróbować np. na inny adres mailowy - powinno zadziałać :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 26, 2011 13:56 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

Kinia, patrz:

casica pisze:
aburacze pisze:Dzień dobry!

Czytam Wasz wątek od czasu do czasu :)

Kinia098, opiekująca się kotami w Darłowie, znalazła w Łodzi DS (już po wizycie PA) dla kotki Bulwy z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=127595

Szukamy dla niej transportu z Darłowa (lub przynajmniej Trójmiasta) do Łodzi. Mamy już ewentualnie transport do Poznania 27 lub 29 maja, ale brakuje nadal odcinka Poznań -> Łódź. Nie wiecie może o kimś kto by jechał na tej trasie i mógłby przewieźć kotkę?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam

Jutro w Poznaniu będzie mój mąż. Jutro też będzie wracał do Łodzi, gdyby się udało to skorelować, mógłby zabrać kota.
Gdyby się to okazało realnee, proszę o pw.

Adam
aburacze

Post » Czw maja 26, 2011 14:02 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

Oke, mam już też taki na 90% transport w niedzielę.
Bo nie wiem, czy ja to ogarnę już na jutro :roll: Zmywam się zaraz po Bulwę.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw maja 26, 2011 18:36 Re: 50kotów Darłowo- pilnie transport Poznań-Łódź na 27 lub 29 !

aburacze pisze:Tak z ciekawości, jakiś odzew na akcję plakatową był w ogóle?

Adam, ja jeszcze nie byłam w Koszalinie, żeby to wywiesić :(
U mojego weta wisi Glucio i Czarny- cisza :/
Postaram się jeszcze jutro dostarczyć parę plakatów Agnieszce, żeby wywiesiła w Sławnie jak będzie.

Bulwa u mnie- i jest problem, bo....... może mieć z 5-8 lat.... :strach: :spin2: :strach: Czekam na telefon, bo siostra zabrała mamy, a tam jest tylko konto :mrgreen: i dzwonię do domku. Już się boję :roll: :strach:

Za odrobaczanie i odpchlenie- 30zł + 6zł bilety.

edit: poza Bulwą, na działkach nie było żadnego kota... dziura w siatce, za którą karmiłyśmy koty- zatkana jakimś dużym kawałkiem betonu........

edit2:
Się nacieszyliśmy- Bulwa nie jedzie............................... Mamie się nie spodobała.
Dobrze, że w ogóle zadzwoniłam...

I co, znowu jutro ma wrócić na działki ?! :cry:

Dzisiejszy Glucio ;)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 26, 2011 20:14 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

Glutek śliczny!

Natomiast co do Bulwy - czyjej Mamie się nie spodobała? Twojej czy w przyszłym DS? Dlaczego, przecież to śliczny kot? 8O
Może jeżeli nie Bulwa to inna kotka, może Glutek?

A może równie przytulaśna kotka ze Szczytna (jest u smarti w DT w Warszawie):
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z275860803

(ogłoszenie jest już stare, ale niedługo smarti będzie szukać dla niej domu i będą nowe zdjęcia i informacje).

EDIT: Już doczytałem na wątku Bulwy. Nie ma co proponować im innego kota. A co do plakatów, to się tylko tak pytałem, bo się odgrażałaś że w weekend porozwieszasz :mrgreen:

Adam
aburacze

Post » Czw maja 26, 2011 22:20 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

aburacze pisze:Glutek śliczny!

Natomiast co do Bulwy - czyjej Mamie się nie spodobała? Twojej czy w przyszłym DS? Dlaczego, przecież to śliczny kot? 8O
Może jeżeli nie Bulwa to inna kotka, może Glutek?

A może równie przytulaśna kotka ze Szczytna (jest u smarti w DT w Warszawie):
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z275860803

(ogłoszenie jest już stare, ale niedługo smarti będzie szukać dla niej domu i będą nowe zdjęcia i informacje).

EDIT: Już doczytałem na wątku Bulwy. Nie ma co proponować im innego kota. A co do plakatów, to się tylko tak pytałem, bo się odgrażałaś że w weekend porozwieszasz :mrgreen:

Adam

Taak, ja juz im nie nie podsyłam... Bo znowu na ostatnią chwilę się rozmyślą i nawet nie poinformują....

Jeśli chodzi o ogłoszenia- mieliśmy jechać, ale tata ma taką pracę, że nigdy nie wie o której skończy, ile mu zejdzie itd. :( A chciałabym jechać z chociaż jedną/dwoma kotkami, żeby się zabrały na sterylkę. Bo więcej nie dam rady ( a nawet chyba nie ma już nawet co wieźć niż te 2 kotki... ), ponieważ jechałaby z nami jeszcze nasza sunia Pajda ( to właśnie przez nią planujemy wyjazd na Koszalin ). A co za tym idzie- co z nią zrobić na czas sterylek, czyli ze 2h :/

Udało mi się znowu dotknąć czarną drobną kicię. Sutki już się zmniejszyły. Trochę się rozglądnęłam, bo widziałam, że wyskakuje z jakichś desek spod balkonu, ale zaraz ktoś wyszedł z drzwi... Wydaje mi się jednak, że ona nie ma małych. Bo tam, gdzie dziś siedziała, to nic nie widziałam. A ją ganiał już jakiś bury kocur.... Ryzykować, czy nie warto ? :| Najprawdopodobniej jutro sterylizuję młodą kotkę z Wałowej, aborcyjna....... Trudno, zapłacę tutaj 120zł, nie ma co czekać i tak jest już wysoko..., bo nie wiem czy na pewno pojedziemy w sobotę na Koszalin... Trzymajcie kciuki za łapanie !
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 27, 2011 8:19 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

kciuki są :)
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pt maja 27, 2011 10:39 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

RudyiSrebrnyKot pisze:kciuki są :)
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ode mnie też :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt maja 27, 2011 20:18 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

Nic z tego- łapanie BYĆ MOŻE jutro.....

Można już Glucia ogłaszać :mrgreen: Te z ogrodu są fajne, a teraz jeszcze trochę extra fotek z dzisiaj :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 27, 2011 20:25 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

Hm.. A moze Bulwa to za malo marketingowe imię? Może Pyrcia szybciej by dom znalazła? Glutek tez tak jakoś średnio zachęcająco brzmi :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt maja 27, 2011 20:45 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

taizu pisze:Hm.. A moze Bulwa to za malo marketingowe imię? Może Pyrcia szybciej by dom znalazła? Glutek tez tak jakoś średnio zachęcająco brzmi :mrgreen:

Ostatnio CatAngel gratisowo zrobiła Bulwie ogłoszenia z trochę innym tekstem i zmieniła jej imię na NESCA. Na razie nikt mi nie dzwonił :roll: Pyrcia :ryk: :ryk: :ryk:
A Glucio to takie imię forumowe i fejsbukowe :mrgreen: Na allegro i plakacie ma imię Guzik :D

Ktoś chętny do zrobienia Guziczkowi ogłoszeń? ;>

edit: doszło 35zł z bazarku od Fleur :1luvu:
Zapomniałam też napisać, że biało-czarna koteczka Gusia/Bulinka z Wałowej zaginęła :cry:

edit2: Kominiarz ma zapalenie jamy ustnej... ale zobaczcie, jaki jest szczęśliwy :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

edit3:

Czy ten pychol Wam już kogoś nie przypomina ? Bo mi przypomina... Alszę !
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 29, 2011 16:31 Re: 50kotów Darłowo- Bulwa i Czarny nadal szukają domów.

Dzwoniły karmicielki z Darłówka- jest 5 około 4-tygodniowych kociaków...... Dopiero teraz je znalazły :( Nawet nie wiedziały, że są :( Wszystkie chyba czarnuchy, niektóre z dodatkami.. A mi się wydaje, że z pingwinami to najciężej będzie o dom :cry: ( czytaj: Prada, która czekała na dom 4 miesiące ).

Swoją drogą... zobaczcie co mi stanęło na drodze w wiosce obok......
Obrazek

Ja już nie wiem, gdzie te koty "upychać" :cry:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]