Właśnie gadałam z Vill przez telefon. Siostra Prezes jest zaskoczona, że nadal wraca pytanie o majowe głosowanie, ponieważ po naszej wymianie zdań na forum i stwierdzeniu przez wiele Sióstr (Dolabra, Babajaga, Mamaja, zdaje się że jeszcze kilka),że jednak regulamin jest dla nas ważny,myślała, że nie ma już tematu. Zostałam oficjalnie wyznaczona (telefonicznie) przez chwilowo nieobecną Siostrę Prezes (która ma możliwość czytania postów, ale nie może na nie odpisać,gdyż jest w podróży) do wyjaśnienia tym Siostrom, które jeszcze nie doczytały;
W miesiącu maju została regulaminowo zgłoszona
jedna kandydatura. Nie był to AFN. Jeśli AFN zostanie zgłoszony do głosowania czerwcowego i to głosowanie wygra, to wówczas otrzyma od Paktu wsparcie finansowe. Dopytywanie po raz kolejny, odbieram, podobnie jak Villemo, jako naciski i próbę manipulacji.
Przecież za miesiąc AFN nie wyremontuje tej kociarni i dalej będzie potrzebował kasy

Dlaczego nie możemy im pomóc trzymając się naszych zasad, które nie są głupie? Co zmieni fakt zrobienia wyjątku, poza tym, że Pakt straci na wiarygodności?
Może mało jestem dyplomatyczna, ale mam dzisiaj naprawdę zły dzień, dosyć gierek - na forum, w pakcie, jestem wśród przyjaciół (mam nadzieję) i dlatego piszę prosto z mostu, bo jak widzę, subtelności nie zdają egzaminu

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam - nie taki był mój zamiar. Kocham was czarownice - niech moc będzie z wami!