filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2011 7:17 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

zabieg odbędzie się o 10:30.
Marlenka - jednooki bandyta:)
ObrazekObrazekObrazek

kociekotki

Od: Pon kwi 04, 2011 15:28

Post » Wto maja 17, 2011 13:55 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

Zabieg trwał 2 godziny, Lusia jest bardzo słaba, Lusia wg nie ma tkanki tłuszczowej, przy cieńciu jej skórka rozeszła się jak suchy papier.... pani Wet daje jej 30 % szans na przeżycie. Lusia po sterylizacji, i podaniu 20 ml kroplówki z glukozą waży zaledwie 86 dag. Jest teraz ze mną w pracy, jeszcze nie wybudziła się z narkozy. W brzuszku były 4 dość spore martwe kotki, nie wykształcone, (kotki miały zdeformowane ciałka, brakowało im łapek, jeden nie miał główki, nie miały futerka) ponadto Lusia nie ma wykształconego gruczoły mlekowego, wody płodowe były zielono-żółtą cieczą, konsystencji ropy, dlatego wyniki usg jakie miała robione ostatnio były bardzo nie czytelne i nie jasne. Pani Wet mówi, że pierwszy raz spotkała się z takim przypadkiem, i że dziwi się, że Lusia bez niczyjej pomocy urodziła pierwsze kociątko, i że tylko to ją uratowało- bo teraz najprawdopodobniej czekalibyśmy jeszcze do 20.05 na poród, a wtedy byłoby już za późno. Na 18:30 jesteśmy umówieni na kolejną kroplówkę, zastrzyk przeciwbólowy i badanie ogólnego stanu Lusi.
Pozostaje nam tylko czekać...
ObrazekObrazekObrazek

kociekotki

Post » Wto maja 17, 2011 14:22 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

och, jakie to smutne! :cry:
Trzymam mocno kciuki :ok:

*Fibi*

Od: Pon gru 13, 2010 15:55

Post » Wto maja 17, 2011 19:05 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

jak tam mała?
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Wto maja 17, 2011 20:09 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

o 18 Lusia powoli zaczęła dochodzić do siebie. Po zastrzyku przeciwbólowym zaczęła próbować stawiać pierwsze kroki. Jest bardzo zdeterminowana, widać, że naprawde chce przeżyć. Cały dzień spędziła ze mną w pracy, spała zawinięta w bluzy, pomieszczenie ogrzałam farelką i nawet pomrukiwała :(
. Pierwsze siusiu zrobiła dopiero 30 minut temu, niestety nadal jest bardzo słaba i cierpi:( Ale Lusia jeszcze nam pokaże, jaka jest twarda :D :D :D
ObrazekObrazekObrazek

kociekotki

Post » Śro maja 18, 2011 7:49 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

Lusia jest dzielna :1luvu:
noc była ciężka, ale warto było jej nie przespać. Lusia czuje sie dobrze, na sniadanko zjadła, a raczej pochłoneła pół piersi z kurczaka. Domaga się pieszczot i uwagi. Rano przyszła do mnie do łóżka i zaczęła się łasić :):)
ObrazekObrazekObrazek

kociekotki

Post » Śro maja 18, 2011 8:14 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

No to wspaniałe wieści!!! Teraz będzie tylko lepiej! :ok:

*Fibi*

Od: Pon gru 13, 2010 15:55

Post » Czw maja 19, 2011 0:40 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

:mrgreen:
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Czw maja 19, 2011 10:31 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

Mocne kciuki za koteczkę :ok: :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw maja 19, 2011 15:41 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

Dziękujemy wszystkim za trzymane kciuki :kotek:
Lusia dostaje zastrzyki przeciwbólowe, dzisiaj o 18:00 kolejna kroplówka, niestety nie ma apetytu, od wczoraj nic nie je, cały czas wciska się we wszystkie kąty, szafki i zakamarki i przeraźliwie miauczy- ?nawołuje, być może szuka kociąt, do tego dochodzi zatrucie ciążowe z jakim nadal walczy. Wyniki nieco się poprawiły, ale jeszcze nie są zadowalające. Niestety nie mogę wziąść w tym tygodniu wolego, żeby bardziej zająć się Lusią, ale od poniedziałku mam 2 tygodnie urlopu i zajmę się nią pożądnie, od zabiegu Marlenka bardzo ją gania- byś może zapach ją odstrasza- Lusia bardzo brzydko pachnie (jakby gniła) nawet pies ciągle za nią łazi, wciska w nią nocha i natarczywie obwąchuje :roll:
Ważne, że najgorsze mamy już za sobą i mam szczerą nadzieję, że Księżniczkę czekają już tylko same wspaniałe chwile :)
ObrazekObrazekObrazek

kociekotki

Post » Sob maja 21, 2011 21:50 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

To katastrofa, że tej kotki na czas nie wysterylizowano :(
Oby nie kosztowało jej to zycie...

Przenoszę wątek na forum Koty.
tam więcej doświadczonych osób może podpowiedzieć, jak pomóc.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon maja 23, 2011 20:39 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

Przeczytałam dopiero dzis wiadomosci o Lusi, o jej ciąży, martwych kotkach, ...... jestem w szoku. Robiłam co mogłam, chciałam ja ratować, mam jednego kota nie kastrowanego Gucia /13 lat/ nie mogłam ich rozdzielić bo mam małe mieszkanie, pokój z kuchnią. Czekałam na ogloszenie przetargu i darmową sterylizacje, bo juz nie było mnie stac na kolejną /trzecią w ciągu pół roku/. Czuję sie winna, ale chcialam dobrze. Wiem, że dobrymi chęciami wybrukowane jest piekło. Nie wiem czy Lusia żyje.

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Wto maja 24, 2011 5:24 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

Lusia jest twardą kociczką. Wyniki się poprawiły, apetyt wrócil, antybiotyk i kroplówki nie są już potrzebne. Lusia waży już 1,5 kg i wszystko (łącznie z apetytem) wskazujena to, że to jeszcze nie jest waga ostateczna :wink: Zbliżyła się bardo do nas, zaufała ludzią bo chyba zrozumiała, że ludzie są po to, żeby ją kochać :) 26 maja idziemy na ściąganie szwów i badania ogólnego stanu zdrowia. Dziękujemy wszystkim za trzymane kciuki i słowa otuchy, łatwiej jest nam przechodzić przez ten dramat wiedząc, że otacza nas tylu wspaniałych ludzi :D :D :D :kotek:
poranne fotki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

kociekotki

Post » Wto maja 24, 2011 8:38 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

Jakie dobre wieści :ok:

Jaka ona podobna do mojej Puchatki :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro maja 25, 2011 20:54 Re: filigranowa burasia w typie syb - juz u siebie

Jaka ona piękna, dostojna, prawdziwa królewna.
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

[poprzednia][następna]