Ja się zastanawiam po co jest ta popieprzona straż miejska ?? I od czego jest policja??
Na moją Dziunię rzucił się owczarek niemiecki nic jej nie zrobił bo odskoczyłam z nią na drugi koniec trawnika prawie wpadając pod samochód...........
Najpierw zadzwoniłam na SM nikt nie odbierał to zadzwoniłam na 112
pan mi powiedział ze policja nie jest od agresywnych psów tylko SM. Dodzwoniłam się na SM i pan dyspozytor : co to za pies na smyczy czy bez smyczy.... czy będę zeznawać ....
Jak powiedziałam że agresywny ale na smyczy to odmówił przyjazdu....Bo według niego agresywny nie musi mieć kagańca ...
Zmusiłam go do interwencji........
Przyjechali po 25 minutach właściciel agresora poszedł sobie spokojnie od domu ..
UCHWAŁA NR C/1011/06 Rady Miasta Krakowa z dnia 25 stycznia 2006 r. w sprawie Regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie Gminy Miejskiej Kraków
Rozdział 6
Obowiązki osób utrzymujących zwierzęta domowe
Art. 15.
1. Utrzymujący zwierzęta domowe zobowiązani są do:
1/ prowadzenia psa na uwięzi, a ponadto psu rasy uznawanej za agresywną zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 28 kwietnia 2003 r. w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne /Dz. U. Nr 77, poz. 687/
lub zagrażającemu otoczeniu, do nałożenia kagańca;w miejscach mało uczęszczanych dopuszcza się prowadzenie psa bez smyczy, pod warunkiem, że pies ma nałożony kaganiec, a właściciel lub opiekun sprawuje kontrolę nad jego zachowaniem,
Czy ja dobrze interpretuje że pies zachowujący się agresywnie = pies zagrażający otoczeniu
Bo według interpretacji SM tylko psy z listy mają mieć smycz i kaganiec.....
A agresywny nie......
Wrrrrrrrrrrr co za francowaty dzień rano miałam przeprawę z ojcem bo zaczął rzucać moimi butami nie wytrzymałam usłyszał co nie co .
A teraz to .....