Czekoladowy Miziak za TM ['] odszedł kochany....

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2011 14:38 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Dziewczyny naprawdę nie chcę odbierać mu życia tak od po prostu i na pewno nie ze względu na te 200 czy 300zł długu w lecznicy. Gdyby tylko moja sytuacja domowa wyglądała inaczej wziełabym go do siebie, ale cóż, jest jak jest i na razie mogę pomarzyć o zmianie. Naprawdę już dzwoniłam i pytałam o testy na białaczkę dla moich kotów, bo nie są szczepione. I wiem, że to wszystko jest do zorganizowania tyle, że nie ja sama decyduję o ilości zwierząt w swoim domu.

Prawdopodobnie kocurkowi nie zostało zbyt dużo czasu, ale tak czy inaczej nie może reszty życia spędzić na dworze. Głónie ze względu na stan zdrowia, ale też i fakt, że będzie zarażał inne koty.

Naprawdę nie wiem co robić. Nie czuję się zbyt komfortowo musieć odgrywać rolę decydującego o czyimś życiu. Nie mam jednak zbyt dużego doświadczenia w kwestii adopcji kotów białaczkowych. Tym bardziej, że objawy choroby już są.

Ogromnie wszystkim bardzo dziękuję za zaangażowanie w sprawę Kicia. To dla mnie wielkie wsparcie i gdyby nie MIAU to nie wiem co bym zrobiła sama, taka prawda.

Obiecuję, że zrobię wszystko i jeszcze więcej aby znaleźć mu dom. Odkąd jest w lecznicy wieczorami po pracy nie robię nic tylko siedzę w necie i robię bazarki, albo szukam ogłoszeń, że może ktoś szuka kota..... Z robieniem ogłoszeń jakoś sobie niekoniecznie radzę. I bardzo dziękuję Mruśkowo, że pomoże w tym temacie.

Jola, Marzenka, Piotr, Krzysiek, Bianka i wszyscy, którzy tu zaglądają i wspierają dobrym słowem i nie tylko - też wielki dzięki. Ale proszę o jeszcze bo on bardzo tego potrzebuje. I ja też. Są chwile gdy trudno mi uwierzyć, że wszystko zakończy się Happy Endem :( I dzisiaj jest właśnie taki dzień.
magdajedral

Post » Śro maja 25, 2011 14:47 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Nie takie sytuacje kończyły się happy endem więc i w tym wypadku tak musi być... Skoro próba ratowania została podjęta to już jest 50% sukcesu... Teraz to on już zaufał, że będzie dla niego tylko lepiej więc nie można mu tego zabrać!
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Śro maja 25, 2011 16:32 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Nie ma mowy o żadnym zastrzyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro maja 25, 2011 18:12 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

:ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro maja 25, 2011 18:14 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Dziewczyny, nosz kurde, napisze wulgarnie: na razie nie ma co rozbierać g....na atomy. Magda - da radę go przetrzyamć w lecznicy jeszcze trochę? Np. tydzień? Ja ruszam z kopyta z ogloszeniami tylko chłopa nakarmię, bo mi oczodoły wydrapie. :twisted: Bazarki? Zbiórka kasy? Fundacja? Popytam, pobłagam kogoś o TDT. Ja ze względu na moją rezydentkę nie jestem wstanie go izolować. Z kotami chorymi na FeLV jest po prostu trduniej. Acha, i co z treścią ogłoszenia :?: Jest OK :?: Jak nakarmię chłopa, to delikatnie zapytam czy ma ochotę na przejażdżkę na Puławską :ryk:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Śro maja 25, 2011 18:23 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Nie zamierzam go stamtad zabierac bo nie mam gdzie ulokowac, a poza tym on nadal jest slaby i dostaje leki. Jesli tylko lecznica go bedzie mogla trzymac to sadze ze i kolejne 2 tygodnie jakos sie uda zorganizowac.

W kwestii finansowej pomaga Jola i dostalam wplate od taizu. Zrobilam 3 rozne bazarki, wiecej rzeczy juz nie mam w domu. Na razie jakos daje rade.
magdajedral

Post » Śro maja 25, 2011 18:38 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

No i alles klar. Działam w kwestii ogłoszeń. :ok:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."

Mruśkowo

Post » Śro maja 25, 2011 18:42 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Jesli uda Ci sie dotrzec do lecznicy to wymiziaj biedaka ode mnie bo ja najwczesniej w niedziele go zobacze.
magdajedral

Post » Śro maja 25, 2011 19:09 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Mruśkowo pisze:No i alles klar. Działam w kwestii ogłoszeń. :ok:

:)
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro maja 25, 2011 19:09 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Madzia, jak mi się uda to zadzwonię. Uchole do góry :ok:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro maja 25, 2011 19:34 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Pojadę jutro, bo ryba miała ości. :twisted: I jak tu chłopu dogodzić. :mrgreen:

Mruśkowo

Post » Śro maja 25, 2011 19:50 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Mruśkowo pisze:Pojadę jutro, bo ryba miała ości. :twisted: I jak tu chłopu dogodzić. :mrgreen:

najlepiej uśpić :roll:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro maja 25, 2011 20:00 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

:!: :!: :!:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro maja 25, 2011 21:21 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Po dom!!!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 25, 2011 21:30 Re: Dom lub zastrzyk - koci bezdomniak z FelV+

Madziu, sorki ale czy Ty dziś obchodzisz imieniny? :oops:
Obrazek Obrazek

JolaJ

[poprzednia][następna]