Zabrała moje serce i poszła sobie. Kasia [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2011 12:36 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Witam obie Panie. Pamiętam o Was. Ściskam Kasię - przelew wkrótce.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Śro maja 25, 2011 12:53 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

ASK@ pisze:Aniu a co sie dzieje z "oddana" kotką?
Nic nie piszę na jej wątku, bo nic się nie dzieje. Walczymy ze świerzbem, 4 czerwca jadę z nią na kontrolę do Borkowskiej – mam nadzieję, że się Kinię zaszczepi. Pozostaną bardzo chore ząbki do naprawy i marsz do domku!
Jakiś domek zastanawia się nad nią. Dosyć już długo, ale myślę, że to dobry znak, bo jeśli już podejmie decyzję, to poważną. Powinnam już zacząć ją ogłaszać, ale się nie wyrabiam... :(

muza_51 pisze:Witam obie Panie. Pamiętam o Was. Ściskam Kasię - przelew wkrótce.
Dzięki, że zaglądasz. :1luvu: I za wszystko! :D
Uściski przekażę :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro maja 25, 2011 13:36 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

To niech się zastanowi pomyślnie :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 26, 2011 10:43 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Pomyliłam dziś koty...

Wśród wielu codziennych rytuałów jest poranny posiłek. Wstajemy wszyscy na trzy cztery, poczym spora delegacja odprowadza mnie do łazienki, żeby nic mi już potem nie przeszkadzało szczodrze nakładać do misek. Następnie jest chwila rozdawania leków potrzebującym, na którą część ekipy skutecznie się dematerializuje. Jednak na dźwięk rozstawianych misek nie wytrzymują nerwowo, z czego skwapliwie i złośliwie korzystam. :mrgreen:
Od jakiegoś czasu, tuptuptup, przydreptuje do kuchni Kaśka i przycupuje sobie pod lodówką (jak już obdzielę wszystkich, nastaje moment tylko dla nas...).

Rozdawanie misek odbywa się w bardzo ściśle przestrzeganej kolejności. Najpierw Soser (pies) – ufff, mam go na chwilę z głowy, potem wołam: czarne koty! – dwa czarne ciałka wyciągają szyje z parapetu; rude koty! – Kardamon i Wiewióra podskakują na kociej szafce; bure koty! – Kocida i Bodzio zadzierają łepetynki z podłogi pod kocią szafką.
Soser wyjdź z kuchni!
Białe koty! Chajka na kociej szafce i Kastor na podłodze pod zlewem.
Soser WYJDŹ z kuchni!
Szare koty! Maniek kręci niecierpliwe kółka przy mikrofalówce...
SOSER WYJDŹ z kuchni!
Zezolek! – Klara przestępuje z łapki na łapkę przy kuchence
SOSER WYJDŹ Z KUCHNI!
Potem biegnę do pokoju podać do stołu królewnie Kini.
SOSER WYJDŹ Z KUCHNI!!!no przecież „wyszłem” już parę razy, o co ci znowu chodzi...?
W tak zwanym „międzyczasie” pilnuję, żeby osoby „przebywające” na leczniczych dietach trzymały się ich, co nie jest takie oczywiste, bo każdy uważa, że należy mu się zupełnie inna dieta, niż ma.
SOSER WYJDŹ Z KUCHNI!!!
Kiedy wszystko jest już z grubsza ogarnięte, siadam na podłodze przy Kasi i rozpoczynają się błogie chwile, przeznaczone tylko dla nas.
Soser leży na podłodze w przedpokoju, łeb i przednie łapy zajmują pół kuchni.

Dziś na hasło: Zezolek! Bure ciałko radośnie przedreptało z łapki na łapkę. Postawiłam michę i pobiegłam podać Kini. Kątem oka dostrzegłam, że kłębuszek pod kuchnią wierci się niespokojnie... Przyjrzałam się uważniej. Zezolek z wielkim niepokojem w rozbieganych oczkach patrzał przerażony, jak Kaśka znika JEJ śniadanie!
Na szczęście zawsze zostawiam trochę na ewentualne dokładki, więc biedactwo szybko zostało pocieszone.
Kaśka zezolkową porcję poprawiła gerberkiem...
Obrazek

hanelka

Post » Czw maja 26, 2011 11:08 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

:ryk: :ryk: :ryk:
Ach te codzienne rytuały.Tylko coś zmień to masz awanturę i bałagan.I sama wypadasz z obiegu.
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 26, 2011 13:15 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

:lol:
Całym sercem :ok:
Obrazek
Obrazek

alinka6

Od: Czw lip 09, 2009 21:50

Post » Pt maja 27, 2011 10:12 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Dziś mały bandyta wkroczył klnąc do kuchni, odsunął zgrabnym ruchem łapki Kastora od miski (Kastor jest na karmie nerkowej... 8) ) i skonsumował trochę. Po czym się opamiętał: na głowę upadłam?! i poszła ochłonąć na fotelu... :lol:
Obrazek

hanelka

Post » Pt maja 27, 2011 11:01 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

jak blondyna panie,jak blondynka :lol:
Obrazek

ASK@

Post » Pt maja 27, 2011 16:11 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

No proszę, moment nie zagladam, a tu Kasia obzarstwo uskutecznia :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie maja 29, 2011 12:27 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Mały rogalik leży na moich kolanach, wyluzowana, drzemie sobie spokojnie. Pierwszy raz. Sama przyszła. Do tej pory próby brania na kolana kończyły się niepowodzeniem. Mała wiła się jak piskorz i zwiewała aż się za nią kurzyło.
Przysiadłam tylko na chwileczkę. Tak zal wstać...

A poza tym...
Królewna Balkonowa :D

Obrazek Obrazek
To w mieseczce, to nerkowy kattowit... tylko ciiiii, nie mówcie tego głośno, może do wieczora zje...

W pierwszym poście dodałam wszystkie nowe wyniki badań.
Obrazek

hanelka

Post » Nie maja 29, 2011 14:03 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Jaka gwiazda na leżanku :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

k.lecznar

Od: Nie lut 20, 2011 19:36

Post » Nie maja 29, 2011 14:08 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Moja Gwiazdeczka :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Nie maja 29, 2011 14:09 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

albo raczej Ty jej :D :1luvu: :kotek:
Obrazek
Obrazek

k.lecznar

Od: Nie lut 20, 2011 19:36

[poprzednia][następna]