cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 24, 2011 21:30 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Złapałam dziką kotkę w okolicach ul . Pustej. Jutro pojedzie na zabieg. Czy zdjęcia moge rano wstawić? Padam na ryj, a o 5-ej musze wstać :roll:
MIKUŚ

Post » Wto maja 24, 2011 21:32 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Olu - dziękujemy za kciuki. Ojjj.........będą potrzebne.
Co do paczuszki to za każdą okazana pomoc będziemy bardzo, bardzo wdzięczni. Zaraz wyślę pw. Wystawię bazarek od razu jak dostanę gadżety.
MIKUŚ

Post » Wto maja 24, 2011 21:37 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Dodatkowo mam zgłoszenie że w okolicach Braci Smółków mamy do złapania kocicę z młodymi. Ponoć już chodzą i nie są takie małe. Kotka do sterylki wiadomo, a młode? Się okaże. Albo zabiegi i wolność, albo oswajanie o ile będą chciały współpracować.
MIKUŚ

Post » Śro maja 25, 2011 6:46 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Po podsumowaniu naszych funduszy mamy na koncie obecnie 238,52 zł.

Elape - dziękuję za wpłatę.

Oznacza to że jesteśmy w stanie przeprowadzić operację, ale zostaniemy na piknym ZERZE 0,00 ZŁ i pewnie jeszcze dług będzie.

Dlatego proszę jeśli ktoś może wpłacić choćby symboliczną złotówkę na operację połamańca Feliksa to prosimy o wpłaty.
Dziś albo jutro pojedzie na RTG no i z marszu prawdopodobnie będzie operowany.
MIKUŚ

Post » Śro maja 25, 2011 17:02 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

I jak Feliks?? Do moich 20 zeta, dorzucam tez 30 zl od kolegi.. malo, ale miarka do miarki :ok:

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro maja 25, 2011 18:02 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

hidi pisze:I jak Feliks?? Do moich 20 zeta, dorzucam tez 30 zl od kolegi.. malo, ale miarka do miarki :ok:

Z tego co Monika mówiła to Basia dotarła do dr Kostrzewskiego w granicach godz 17.Nic wiecej nie wiem.Mam nadzieję że niedlugo Baska się odezwie i da znać co z kociakiem

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro maja 25, 2011 18:07 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Pomyślę o jakimś bazarku, bo finansowo krucho u mnie...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro maja 25, 2011 18:46 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Ja też cos wspomogę .Nie dużo bo ostatnia dopłat do pradu mnie powaliła na kolana 8O Faktem jest że jak Feliks bedzie operowany to parę stówek napewno zabieg będzie kosztował :?
Na bazarek nic nie mam no chyba że chłopa wystawię,a w gratisie dodam Norka :mrgreen:

mar_tika

Post » Śro maja 25, 2011 19:31 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

No to czekamy na wieści.. cały czas myślę o Burasku.. nie udało mi się dziś pogadać z dozorczynią a propo Feliksa, ale jutro postaram się ją złapać - może wie cos o wlascicielu... ogloszenia mam gotowe, ale takie dosc prowizoryczne- moze ktos wypatrzy. na ogloszeniu nic o kondycji kota nie napisalam... tez poszukam cos na bazarek, bo kasy juz nie mam, i do lipca miec nie bede. Jak bedzie jakas fota, rozesle tez po pracy- kiedys kilka ludzi mi przynioslo rzeczy na bazarek i cos tam sie sprzedalo..

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro maja 25, 2011 19:45 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Małe sprostowanie to nie Feliks tylko Fela czy Feliksa.Mniejsza z tym
Napewno bardziej szczegółowo napisze Baśka.
Kotka jest po konsultacjach i rtg.Złamań nie ma.Przednia łapa wybita ze stawu barkowego już została nastawiona.Ogon do amputacj kompletnie nie ma czucia w nim.Niestety najgorsze jest to że kotka powłóczy tylnimi łapkami.Jest podejrzenie przerwania rdzenia :(Dzis kotka dostała jakieś zastrzyki na stymulację mięśni(piszę tak po "chłopsku"bo dla mnie to czarna magia)ponieważ w tylnich łapkch są jakies odruchy neurologiczne.
Nie wiadomo co ze zwieraczami.Kotka sika pod siebie.Kupy nie zrobiła choć na rtg wyszło że jelita sa pełne.
Wszystko okaże się w dniu jutrzejszym
Za wizytę zapłaciliśmy 100zł .Kotka jest u Basi.Prawdopodobnie kotka wypadła z okna(to opinia dr.Kostrzewskiego)
Hidi porozwieszaj proszę ogloszenia.Może znajdzie się właściciel .CHoć wątpię czy będzie chętny na pokrycie kosztów ewentualnego zabiegu :roll:
KOchani trzymajcie kciuki za koteczkę

mar_tika

Post » Śro maja 25, 2011 21:29 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Biedna :(((
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro maja 25, 2011 21:52 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Trzymamy z Dońką kciuki bardzo mocno :ok: :ok: :ok:

Na kociarni spokój i cisza-jak przyszłam byli stali bywalcy kociarni. Nie było żadnego kota w boksach. Trochę ogarnęłam boksy bo nie wiedziała co zrobić- czy posprzątać całkowicie czy zostawić. Igy wylazł na żarcie, ale potem jak zobaczył otwarte drzwiczki to czmychnął na chwilkę. Blanca i Rudzia siedziały na górze - nie wiem czemu tak dziwnie....Udało mi się delikatnie pogłaskać Rudzie za ogonek jak jadła :mrgreen: Nawet nie uciekła tylko się popatrzyła na mnie. Kup brak całkowity w kuwetach same siuśki....
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Śro maja 25, 2011 23:23 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Jestem wreszcie. Kicia imienia nie ma. Ale pozwolę sobie jej nadać imię jak dojdzie do siebie. Chodzi mi po głowie Zuzia. Jest przeuroczą pręguską. Widać że cierpi. Patrzy martwo w jeden punkt. Nic ją nie interesuje. Nie je, nie pije.....Już kilka razy płakałam, bo wierzcie że się nie da. Nie wiem jak jej pomóc? Jak ją dotykać, próbować podnieść. Trzeba ją obracać by nie było odleżyn. Częste mycie - sika pod siebie. Pampersy będą konieczne - przynajmniej do chwili kiedy coś się nie polepszy.
Po wyglądzei można stwierdzić że jest kotem w pełni domowym i zadbanym (jest czyściusieńka).
Obecnie jest unieruchomiona. Miota się - straszne...Przednia łapa usztywniona, tylnymi się podpiera, ale wszystko to dziwne jest. Nie reaguje kompletnie na bodźce. Może to wynik lęku przed tym co się dzieje wokół niej :roll:
Dr podejrzewa też wyrwanie tylnej - prawej łapy ze stawu biodrowego. Generalnie prawą stronę ma o wiele, wiele gorszą.
JEDYNA SPRAWNA ŁAPA TO PRZEDNIA-LEWA :!:

Wierzę jednak głęboko że się uda, że uda sie ją wyprowadzić na prostą. Będziemy jej robić masaże, naświetlać bioptronem i czymś jeszcze. Mama już zaoferowała swą pomoc w tym zakresie. Postaram sie zapewnić jej najlepszą opiekę jaka jest tylko możliwa :roll:
MIKUŚ

Post » Śro maja 25, 2011 23:54 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

jak piszecie o Feli... to az mi sie slabo robi... biedactwo :cry: za co ja to spotkalo! I kto do cholery jest temu winien! Z dzika przyjemnoscia urzadze go tak samo, a co! A niech wie, jak czuje sie kicia, jak cierpi! :placz:
Basia poczytaj sobie ten watek:
viewtopic.php?f=1&t=107213&start=0 nieco podobny przypadek, koti mial nie chodzic wogole, mial sie poruszac na wozku... obecnie biega i szaleje nieraz jak mlodziak, a slodki jest i taki miziak, ze szok! Niesamowicie kochany kocio, no i w dodatku przeeeeeepieeeeeeekny pingwinek, z charakteru koci ideal :1luvu:
Wierze, ze i z ta kicia bedzie podobnie :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw maja 26, 2011 8:11 Re: Kocia Przystań - część II-ga ZAPRASZAMY :)

Olu dzięki za linka zaznaczyłam sobie.

Zuzia żyje. Wciąż nie je, nie pije - to już 3-ci dzień u Nas. Dostała kroplówkę z witaminami.
Niestety w nocy wyła, okropnie walczyła z tym unieruchomieniem łapy. W efekcie zahaczyła się i go zdjęła częściowo sama - potem już jej pomogłam go zdjąc bo nie było już co kombinować, udusiła by się. Dr Kostrzewski ostrzegał że to rozwiązanie może się nie powieść. W takim razie tylko operacja Nam została. Prawdopodobnie będzie to w poniedziałek.

Zuzia:

Obrazek

Martwi mnie to że ciągle jest chłodna. Ma niską temperaturę 37,6....
MIKUŚ

[poprzednia][następna]