Tess 1610 pisze:PLISSSSSS,podpowiedzcie czy ktoś tak miał?biegunka,wymioty i gorączka-diagnoza infekcja górnych dróg oddechowych

czy to możliwe

Tess1610 mimo że Bejbi nigdy nie miała gorączki ma lamblię,a gorączka jest często przy tym i wymioty i infekcje dróg oddechowych,chora trzustka,dwunastnica,wątroba i jelita.Może być kilka objawów,a mogą być dwa.Pisałam pierwsze co na lamblie niech wyślą.Pewnie to drożej,ale to trzeba szybko te cholery zabijają.Może w posiewie coś wyjdzie,jakaś wredna bakteria.Bejbi ciągle miała zapalenie gardła jak była mała,a to pewnie to cały czas hoduje w sobie bo zapalenie gardła ciągle po leczeniu antybiotykiem wracało.W necie można kupić takie testy podobno na lamblie,ale są bardzo drogie.Wet do domu nie sprzedał mi,powiedział że mu nie wolno i coś tam jeszcze,ale nie pamiętam.Musisz szybko posiew zrobić bo czeka się 10 dni jak na miejscu robią,jeśli nie robią wysłać muszą do Laboklinu lub Idexu.Muszą z kimś mieć podpisaną umowę.Prześwietlenie cyfrowe takie co na płycie CD najlepiej zrobić bo na kliszowym nic nie zobaczą

Nie wiem ,ale w Gdańsku musi jakaś lecznica mieć takie RTG.
U nas w dwóch jest.Wszystkiego żądaj np."proszę zrobić mi to,to i tamto"zapisać by nie zapomnieć najlepiej.Ja tak już robię,jak wchodzę mówię o co mi chodzi.Kubki na posiew moczu lub kału muszą być tzn.sterylne w folii.Ja kupal do kubka od moczu na posiew pakowałam,ale nie ma łopatki.Prześwietlić mają tak by było i jelita widać i klatkę piersiową.Jeszcze bym krew pobrała choć tego nie cierpię kotu robić,ale jak on wymiotuje i ma gorączkę.Nawet na panleukopenię test bym zrobiła.Morfologia,wątrobowe i amylaza.Ja to zrobiłam i trzustkę wykluczyli że ma chorą.Najlepiej całą biochemię fosfataza alkaliczna itp.Wystarczy powiedzieć że na morfologię i biochemię,ale te kupale są bardzo ważne.Czy ten wet coś kotu podał?Dzwoń po większych lecznicach o to RTG i testy na lamblie i koniecznie posiew kału.