[Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 19, 2011 9:45 [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

Wpis koleżanki na facebooku:
poranna rowerowa przejażdżka skończyła się po 10 minutach niespodziewanym kocim spotkaniem i kupieniem 1kg szynki dla kocich głodomorów.. Za mało. Gdy wróciłam do nich z szynkotorbą, z krzaków wyszły następne. A było ich 16..
Wilanów, ul. Stanisława Kostki-Potockiego.
Koty są do wzięcia - tak mówiła pani z okna.
Podbiegają ale na metr, nie bliżej. Stoją pod oknami czekając na lecące z nich śniadanie. Przejadę się tam dziś wieczorem i dam znać.

Ma się dowiedzieć czy ktoś je karmi, czy mają budki/domki, czy są wysterylizowane, czy mają dostęp do piwnic.

zdjęcie:
Obrazek

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw maja 19, 2011 12:12 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

Tak po uszkach - to to czarne z lewej ma chyba nacięte, to biało-bure w drugim rzędzie chyba też...
Najlepiej to by się tam przejść pod wieczór, jak karmią.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw maja 19, 2011 12:44 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

3 koty z tego zdjęcia mają znakowane uszy
AnielkaG

Post » Czw maja 19, 2011 12:50 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

matko ja tam nic nie widzę :P
to znaczy, że są pod kontrolą/czyjeś/wysterylizowane? [ja z kotami mam niewiele wspólnego]

klauduska

Post » Czw maja 19, 2011 12:52 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

Ścięty czubek ucha / jedno lub dwa nacięcia z boku/ wycięte trójkąty/ dwa uszy nacinane - tak różnie weci znakują sterylizowane koty.
Ponadto te ze zdjęcia wyglądają raczej na duże i zdrowe.
No i ciężko o zbiorowisku 16 kotów w miejscu, gdzie nie ma co jeść :kotek:

Oczywiście dopytać warto, bo pewnie cośtam jest niesterylizowane.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw maja 19, 2011 13:30 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

jestem pod wrażeniem, że wy się tego dopatrzyłyście! ja tam dalej nic nie widzę, ale przekazałam koleżance info :) [która sama była zdziwiona, że coś widać ;)]

klauduska

Post » Czw maja 19, 2011 13:35 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

odpowiedź koleżanki:
to są rany bojowe! gdybyś tylko zobaczyła to grupowe polowanie na wróble.. ;)

klauduska

Post » Czw maja 19, 2011 14:15 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

w takim razie trzeba wyłapać do kastracji- na szczęście są w Warszawie możliwości darmowych zabiegów (np. Koteria i talony miejskie). Wtedy stado nie będzie się rozrastać (zawsze istnieje ryzyko, że komuś kot ucieknie albo zostanie wyrzucony, ale wiadomo, o co mi chodzi). Nie sądzę, żeby to były najłatwiejsze koty do adopcji, więc najpierw skupiłabym się na kastracji, o ile ktoś już wcześniej nie wyciął 100% stada.

samochodu nie mam, ale mam krzepę i chęć - w poniedziałki, środy i czwartki od 18 oraz co drugi weekend całą niedzielę mogę pomóc łapać, jeśli się okaże, że trzeba. Wypożyczenie klatki- łapki i zarezerwowanie miejsc w lecznicach zostawiam osobie zainteresowanej pomocą. Telefon dla zainteresowanych na PW.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 19, 2011 14:24 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

XAgaX pisze:w takim razie trzeba wyłapać do kastracji- na szczęście są w Warszawie możliwości darmowych zabiegów (np. Koteria i talony miejskie). Wtedy stado nie będzie się rozrastać (zawsze istnieje ryzyko, że komuś kot ucieknie albo zostanie wyrzucony, ale wiadomo, o co mi chodzi). Nie sądzę, żeby to były najłatwiejsze koty do adopcji, więc najpierw skupiłabym się na kastracji, o ile ktoś już wcześniej nie wyciął 100% stada.

samochodu nie mam, ale mam krzepę i chęć - w poniedziałki, środy i czwartki od 18 oraz co drugi weekend całą niedzielę mogę pomóc łapać, jeśli się okaże, że trzeba. Wypożyczenie klatki- łapki i zarezerwowanie miejsc w lecznicach zostawiam osobie zainteresowanej pomocą. Telefon dla zainteresowanych na PW.

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 19, 2011 14:34 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

link do tematu i informacja o tym, że chcecie pomóc przekazana :)

klauduska

Post » Czw maja 19, 2011 14:34 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

klauduska pisze:link do tematu i informacja o tym, że chcecie pomóc przekazana :)

super, na PW zaraz wyślę Ci nr telefonu :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto maja 24, 2011 15:59 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !!

przypominam się z ofertą pomocy :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon kwi 30, 2012 15:22 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !

o kurcze, odszukałam dzisiaj wątek - szkoda, że tak się urwał.
to było rok temu - w sobotę akurat los mnie rzucił na tę ulicę i zdołowałam się co niemiara :( były tam też koty młode (nie kociaki), kotka na 85% w ciąży i jeden kot z oczami wyglądającymi na wygniłe, jak po KK. :(
róg ulicy Potockiego i Przedatki. są karmione, bo widziałam naczynia, ale nie było żadnego jedzenia. tradycyjnie miałam przy sobie garstkę chrupek, rzuciły się na to. dotykać się nie dały.

jak im pomóc nie mając kasy ani samochodu?...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pon kwi 30, 2012 19:41 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !

Koteria? Mogę pomóc w łapaniu i wożeniu komunikacją miejską. Szkoda, że laska się nie odezwała.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie maja 27, 2012 18:06 Re: [Warszawa-Wilanów] 16 kotów błąkających się po okolicy !

Wszędzie pełno kotów w potrzebie, udało się może coś zorganizować, ja nie mam jak :(

klauduska pisze:link do tematu i informacja o tym, że chcecie pomóc przekazana :)

klauduska czy koleżanka odpowiedziała na propozycje pomocy biedakom?
może podaj link do wydarzenia na FB.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[następna]