Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro maja 04, 2011 9:33 Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

Tak jak w temacie, jaka karme polecacie? Szczegolnie interesowalo by mnie cos jakoscia zblizone do znanego Royala z tym ze odrobine tansze. Czy marka PURINA jest marka rozpoznawalna i przede wszystkim oferujaca dobra jakosc pokarmu?

solight777

Od: Czw kwi 28, 2011 20:46

Post » Pon maja 23, 2011 14:38 Re: Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

Z tego co wiem Purina to dobra marka. Oni maja właśnie w linii Cat Chow karmę dla wysterylizowanych kociaków.
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Pon maja 23, 2011 16:28 Re: Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

Moje kocury jedzą często purinę cat chow sterylized chociażby z tego powodu, że tylko taką karmę z tych lepszych mogę nabyć na miejscu - wszystkie inne przeważnie zamawiam przez internet. Cóż, odpowiadając na pytanie, marka jest rozpoznawalna, ale z pewnością są lepsze karmy. Z pewnością jednak wybranie puriny cat chow to lepszy wybór niż bodajże puriny one (jest w sklepach po około 11 zł/kg), poleciłabym też purinę pro plan.

Tyle ja, więcej nie wiem, dopiero się uczę :)

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Pon maja 23, 2011 16:58 Re: Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

Polecam zakupy przez internet w dużych paczkach - wtedy i lepszą karmę można kupić taniej. (np, 7 kg Orijen'a za 160 zł starcza na dłuuuugo )

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Pon maja 23, 2011 17:32 Re: Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

Niacha pisze:Polecam zakupy przez internet w dużych paczkach

A ja nie polecam dopóki dopóty nie przekonasz się czy twojemu kotu będzie akurat ta karma smakowała.Bo co jeśli nie ?
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pon maja 23, 2011 18:10 Re: Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

kokocha pisze:Z tego co wiem Purina to dobra marka. Oni maja właśnie w linii Cat Chow karmę dla wysterylizowanych kociaków.

purina Cat Chow,to ten sam syf co i whiskas i kitekat.Purina One jest ździebko od niej lepsza,patrząc na zawartość mięsa
z Puriny dobrą jest Pro Plan.

ja namawiam na karmy bezzbożowe.ciężko na nich kota utuczyć,bo zawierają dużo mięcha.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pon maja 23, 2011 18:38 Re: Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

hmmm nie wiedziałam, że Purina Cat Chow jest na tym samym poziomie co kocie fastfoody, bo moja koleżanka na biotechnologii przebadała tę karmę... Ale mogę się mylić. A karmy bezzbożowe, to jakieś konkretne polecasz? I czy nadają się właśnie dla kastratów? Pozdrawiam :)
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Pon maja 23, 2011 20:03 Re: Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

Karmy bezzbożowe się nadają dla kota w każdym wieku zarówno po kastracji jak i nie. Poza tym polecam BARF, czyli w skrócie podawanie surowego mięsa z odpowiednimi suplementami (wystarczy Felini Complete, do kupienia w zooplus.pl). Z karm bezzbożowych polecam Taste of the Wild (tylko tę lepiej wydzielać, bo koty (przynajmniej moje) zjedzą każdą ilość jaką im podam ;) ), Orijen, Applaws i Acanę.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon maja 23, 2011 20:05 Re: Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

z Applawsem byłabym ostrożna.nie znam kota,który by po dłuższym podawaniu nie miałby po niej luźnej qoo...niestety,a skład świetny.
konkretnie,ja używałam Taste of the wild.świetna-nie musiałam wydzielać,szybko się najadały.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Post » Pon maja 23, 2011 20:08 Re: Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

Cóż, co kot to inna reakcja na karmę - moje miały rozwolnienie jak za dużo zjadły TOTWa. Ale nie słyszałam by czyjś kot też tak miał. Natomiast moja kotka jadła Applaws bardzo chętnie i żadnych rewolucji kuwetowych nie było ;)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pon maja 23, 2011 20:11 Re: Jaka karme polecacie dla wysterylizowanych kotow?

moje Applaws miały za krótko.
po TOTW Szprotuś wymiotuje-krokiety są malutkie,Szprot je połykał w całości,nie pogryzione drażniły przewód pokarmowy i paw.
niestety producenci karm bezzbożowych nie uwzględnili takich kotów przy produkcji karmy :evil: ani takich ani miaukunów i innych dużych kotów.
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria