Księżniczki, książęta i pies u abradaque :) - saga balkonowa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 16:21 Re: Magiczne stadko Abradaque :) Zdjęcia str. 2

Niedługo minie rok od przywiezienia Puchatki do domu. I rok jak Felusia nie ma :(
Nie potrafię mimo wszystko myśleć, że On umarł. Cały czas mam wrażenie, że jest po prostu gdzie indziej, w jakimś innym domu.
Feluś miał dłuższą sierść, Michalinka ['], którą przyniosłam do domu w grudniu też była puchatkiem z płaskim noskiem. Wiem, że kiedy przyjdzie czas przygarnę jeszcze takiego kota. Mam nadzieję, że jeszcze w tym roku. To będzie kot, który potrzebuje pomocy. Ale to dopiero na jesieni. To będzie MÓJ kot, tak jak Puchatka :1luvu:
Obrazek
śpiące księżniczki :)
Obrazek
oto, co znaczy "żyć jak pies z kotem" :wink:

A to prezent jaki dostałam od siostry na urodziny:
Obrazek
Portret Felusia malowany farbą olejną. Muszę tylko kupić antyramę.
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

Post » Śro mar 23, 2011 15:27 Re: Magiczne stadko Abradaque :) zdjęcia str. 3

śliczne, urocze stadko :1luvu:

no i piękny portret Felusia. On żyje w Waszych sercach
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon maja 23, 2011 19:27 Re: Księżniczki, książęta i pies u abradaque :) - saga balkonowa

Dziś (nareszcie) balkon został osiatkowany. Szał, to mało powiedziane. Puchatka nie śpi (dotąd było to jej główne zajęcie w ciągu dnia) tylko przesiaduje na balkonie. Koty mają tam kwietnik (i tak głównie one z niego korzystały :roll: ) i krzesełko. Ale najbardziej podoba się Puchatej i psu. Na szczęście jest osłona i George nic nie widzi, dzięki temu nie szczeka na każdego kto przechodzi.

Poza tym miłość do kotów zaczyna się przenosić na inne dziedziny życia. Oto figurki kotów zrobione przez Gosię (moją siostrę) z masy papierowej, własnoręcznie przez nią pomalowane farbami olejnymi:
Obrazek Obrazek

Wcześniej był kogut:
Obrazek
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

Post » Wto maja 24, 2011 13:59 Re: Księżniczki, książęta i pies u abradaque :) - saga balkonowa

sle super te figurki :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

[poprzednia]