Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 23, 2011 17:46 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

JaEwka pisze:
magdalena1993 pisze:Kolejny telefon... ale jak pani dowiedziała się, że kotek trafi do najlepszego domku, ponieważ dużo chętnych to od razu zrezygnowała, oj to chyba nie był dobry domek... :)

Tak wiem własnie, jutro powinnam wiedzieć.:)

No i dobrze odpadła na starcie :wink: Najwyraźniej nie jest zbyt odpowiedzialna :roll: Jak komuś zależy na kocie to będzie znosił dzielne różne dziwactwa rekrutującego :ryk:

Ale powiem Ci, że już po głosie poznałam, że coś nie halo;p po prostu coś mi nie pasowało, a tu proszę:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Od: Czw lis 04, 2010 19:15

Post » Pon maja 23, 2011 17:52 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

No i dobrze. Trzeba być czujnym :ok: Zdarzało się że ludzie szukali kociaków na pokarm dla węży :evil:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon maja 23, 2011 17:53 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

JaEwka pisze:No i dobrze. Trzeba być czujnym :ok: Zdarzało się że ludzie szukali kociaków na pokarm dla węży :evil:

o matko 8O aż nie wierzę! Jak można być takim potworem?!
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Pon maja 23, 2011 17:55 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

No niestety tacy psychole się zdarzają :evil:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon maja 23, 2011 18:08 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

ehh.

Właśnie otrzymałam wiadomość od pani Joanny z Warszawy, która chce wziąć marmurkę. Cytuję fragment wiadomości:

''W tym tyg dostępna jestem: w środę ok. 19:00, czwartek i piątek od 16:30, a w sobotę i niedzielę cały dzień.
A mieszkam na ul. Grójeckiej (tuż obok Och Teatru).''

Ktoś z okolic chętny na wizytę?:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Pon maja 23, 2011 18:16 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Pani mówi, że nawet dziś można wpadać:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Pon maja 23, 2011 19:03 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

magdalena1993 pisze:
JaEwka pisze:
kalla pisze:Sterylka kotki została przełożona o kilka dni. Kotka ma jeszcze pokarm, więc nie można jej teraz sterylizować.

a ile czasu mija zanim mleko hm znika ?

Właśnie, właśnie, co z tym mlekiem?

Szczerze powiedziawszy nie wiem. Laktacja powinna ustać w ciągu kilku dni od odstawienia małych, a jak będzie u kici zobaczymy. W każdym razie do tego czasu nie można jej wysterylizować. Dadzą mi znać, jak będzie to możliwe. Kotka jest zapisana na mnie. Magdo może kotka powinna mieć jakieś imię? :D

kalla

Od: Pon wrz 19, 2005 12:34

Post » Pon maja 23, 2011 19:06 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

magdalena1993 pisze:Pani mówi, że nawet dziś można wpadać:)

Magdo, a nie lepiej sprawdzić najpierw ten dom, który chce razem marmurkę i rudaska? Jakie warunki oferują kociakom, dom, czy mieszkanie? To ich pierwsze koty, czy mają już doświadczenie?

kalla

Post » Pon maja 23, 2011 19:17 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

kalla pisze:

Magdo, a nie lepiej sprawdzić najpierw ten dom, który chce razem marmurkę i rudaska? Jakie warunki oferują kociakom, dom, czy mieszkanie? To ich pierwsze koty, czy mają już doświadczenie?

Pani, która chce dwa kociaki da mi odpowiedź jutro rano, ponieważ musi powiadomić o decyzji męża. Sama jest zdecydowana na 100% ale jednak... Ja już przez telefon troszkę popytałam, mieszkają w domu, kociaki na pewno byłyby wysterylizowane/wykastrowane, byłby to dom wychodzący, jeśli mi się osoby nie pomyliły, bo dziś sporo dzwoniło, to mają doświadczenie z kotami, mieli nawet rudego kocurka identyczny jak nasz rudasek, żył 17 lat i umarł śmiercią naturalną 2 miesiące temu. Tamta wizyta też będzie przeprowadzona, ale chodzi mi o to aby do piątku sprawdzić wszystkie domy i upewnić się, który najlepszy, już nawet nie chodzi o kolejność wizyt:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Pon maja 23, 2011 19:19 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

kalla pisze:
magdalena1993 pisze:
JaEwka pisze:
kalla pisze:Sterylka kotki została przełożona o kilka dni. Kotka ma jeszcze pokarm, więc nie można jej teraz sterylizować.

Szczerze powiedziawszy nie wiem. Laktacja powinna ustać w ciągu kilku dni od odstawienia małych, a jak będzie u kici zobaczymy. W każdym razie do tego czasu nie można jej wysterylizować. Dadzą mi znać, jak będzie to możliwe. Kotka jest zapisana na mnie. Magdo może kotka powinna mieć jakieś imię? :D

Imię? Świetny pomysł :ok: Ale jakie? hmm. nie jestem w tym najlepsza:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Pon maja 23, 2011 19:29 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

magdalena1993 pisze:
kalla pisze:

Pani, która chce dwa kociaki da mi odpowiedź jutro rano, ponieważ musi powiadomić o decyzji męża. Sama jest zdecydowana na 100% ale jednak... Ja już przez telefon troszkę popytałam, mieszkają w domu, kociaki na pewno byłyby wysterylizowane/wykastrowane, byłby to dom wychodzący, jeśli mi się osoby nie pomyliły, bo dziś sporo dzwoniło, to mają doświadczenie z kotami, mieli nawet rudego kocurka identyczny jak nasz rudasek, żył 17 lat i umarł śmiercią naturalną 2 miesiące temu. Tamta wizyta też będzie przeprowadzona, ale chodzi mi o to aby do piątku sprawdzić wszystkie domy i upewnić się, który najlepszy, już nawet nie chodzi o kolejność wizyt:)

Magdo, ja na wizyty umawiałam się tylko z ludźmi, którzy w rozmowie telefonicznej spełnili moje warunki i byłam zdecydowana wstępnie oddać im kociaki. Bez sensu jest sprawdzać wszystkich dzwoniących.

kalla

Post » Pon maja 23, 2011 19:31 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

magdalena1993 pisze:
kalla pisze:
magdalena1993 pisze:
JaEwka pisze:

Imię? Świetny pomysł :ok: Ale jakie? hmm. nie jestem w tym najlepsza:)

Wymyśl jakieś, to twoja podopieczna. Niech ma jakieś imię, za dużo jest bezimiennych :D

kalla

Post » Pon maja 23, 2011 19:33 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

magdalena1993 pisze:Imię? Świetny pomysł :ok: Ale jakie? hmm. nie jestem w tym najlepsza:)

Patrząc się na zdjęcia wybrałam już dla moich koteczek wstępne imiona: trikolorka będzie Triszką, a buraska Manią :D
Ich mamę nazwałabym Triss :) Takie to moje przemyślenia imionkowe 8)
Obrazek Obrazek

Malg0s1a

Od: Sob maja 21, 2011 15:02

Post » Pon maja 23, 2011 20:13 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

kalla pisze:
magdalena1993 pisze:
kalla pisze:

Magdo, ja na wizyty umawiałam się tylko z ludźmi, którzy w rozmowie telefonicznej spełnili moje warunki i byłam zdecydowana wstępnie oddać im kociaki. Bez sensu jest sprawdzać wszystkich dzwoniących.

Ależ oczywiście, że nie wszystkich:) Tylko te dwie panie rozważam i pana z Wrocławia:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

Post » Pon maja 23, 2011 20:17 Re: Kociaki na ulicy pilny DT - Wyszków

Malg0s1a pisze:
magdalena1993 pisze:Imię? Świetny pomysł :ok: Ale jakie? hmm. nie jestem w tym najlepsza:)

Patrząc się na zdjęcia wybrałam już dla moich koteczek wstępne imiona: trikolorka będzie Triszką, a buraska Manią :D
Ich mamę nazwałabym Triss :) Takie to moje przemyślenia imionkowe 8)

O pięknie:) Triss właśnie kojarzy mi się jakoś tak z egiptem a koteczka z pyszczka od zawsze mi jakoś sfinksa przypominała, te oczka takie:) Także zatwierdzam Triss:)
ObrazekObrazek

magdalena1993

[poprzednia][następna]