Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 22, 2011 8:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Bardzo dobry pomysł;-) :D
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie maja 22, 2011 8:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

A tak po za tym RATUUUUNKUUUU!!!!
Dziś przyjadą do mnie te maluszki z kartona z przedszkola - 5 szt. (2 tygryski, 2 pingwinki i grafitowa dziewczynka).
Będzie 20 kotów na chacie (w tym 2 są w trakcie absorbującego leczenia) nie wiem jak ja dam radę, jestem przerażona, te maluchy u Doro nie mogą zostać, bo tam grzyb panuje.
Maskra, a jeszcze mam dość intensywny tydzień w pracy...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie maja 22, 2011 8:29 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

U mnie i siostry też grzyb, a jeśli dziś dogadam się z panem, któremu za tydzień dwa wydam Łapkę, to kolejnego grzyba trzeba będzie brać. Bo chętnych brak, a my i tak zagrzybione;-)
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie maja 22, 2011 18:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:A tak po za tym RATUUUUNKUUUU!!!!
Dziś przyjadą do mnie te maluszki z kartona z przedszkola - 5 szt. (2 tygryski, 2 pingwinki i grafitowa dziewczynka).
Będzie 20 kotów na chacie (w tym 2 są w trakcie absorbującego leczenia) nie wiem jak ja dam radę, jestem przerażona, te maluchy u Doro nie mogą zostać, bo tam grzyb panuje.

:roll: :roll: :roll: ładne fotki i ogłaszać ogłaszać huh
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie maja 22, 2011 18:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

No modlę się tylko aby cały czas były zdrowe, tzn. teraz są, były wczoraj na przeglądzie u weta, dostały odrobaczenie, odpchlenie, i mam nadzieję, że do adopcji będa schodzić 'na pniu', bo nie wyrobię :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie maja 22, 2011 22:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:A tak po za tym RATUUUUNKUUUU!!!!

O matko ile ty masz kotów 8O to ja mam 4 i psa i marudzę :roll:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Nie maja 22, 2011 22:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

No już są, jest 20 szt. na dzień dzisiejszy :roll:
Ale Kinga, Ty masz dzieci a ja nie, na moje jedno dziecko wymaga tyle czasu i uwagi co 10 kotów, więc na jedno wychodzi :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie maja 22, 2011 23:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 86484.html

Kociczki szaro-białe urodzone 8 kwietnia w domu przez domową kotkę.
Wychowane wśród dzieci, odważne przytulne, zsocjalizowane.
Wypieszczone, pielęgnowane okazy zdrowia, emanujące radością i pozytywną energią.
Czyste, karmione jeszcze przez matkę.
Poszukuję osób, które zdecydowane są na kotka bez tragicznej historii, nie na zasadzie adopcji lecz świadomego wyboru zwierzaka chcianego od pierwszych chwil.
Osoby o intencji bazującej na litości i współczuciu odsyłam do ogłoszeń adopcyjnych.
Kotki gotowe do przeprowadzki do nowego domu.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie maja 22, 2011 23:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/oliwskie-kociczki-7-tyg-domowe-ogl3786484.html

Kociczki szaro-białe urodzone 8 kwietnia w domu przez domową kotkę.
Wychowane wśród dzieci, odważne przytulne, zsocjalizowane.
Wypieszczone, pielęgnowane okazy zdrowia, emanujące radością i pozytywną energią.
Czyste, karmione jeszcze przez matkę.
Poszukuję osób, które zdecydowane są na kotka bez tragicznej historii, nie na zasadzie adopcji lecz świadomego wyboru zwierzaka chcianego od pierwszych chwil.
Osoby o intencji bazującej na litości i współczuciu odsyłam do ogłoszeń adopcyjnych.
Kotki gotowe do przeprowadzki do nowego domu.

znam tego maila, nie pierwszy raz, powiem więcej - laska ogłasza maluchy co najmniej 4. rok, zwracałam jej już uwagę. Moja koleżanka od interwencji chętnie się panią zajmie, wstawię też do wątku z podpisu. Chyba, że mam się wstrzymać?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie maja 22, 2011 23:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Tresc tego ogloszenia sprawia, ze bez litosci i wspolczucia bym tej lasce dala manto :mrgreen:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Nie maja 22, 2011 23:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Agor-ia pisze:Tresc tego ogloszenia sprawia, ze bez litosci i wspolczucia bym tej lasce dala manto :mrgreen:

ja już przekazałam do TOZu, zgłosiłam ogloszenie do moderacji zaraz chyba jej coś napiszę. Najlepsze jest, że laska kreuje się na wielu portalach na wielce uduchowioną i chwali swoim wegetarianizmem- kto nie wierzy, niech pogoogluje :twisted:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie maja 22, 2011 23:31 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Aga, mysle, ze nie ma do niej co pisac, tak czuje, ze ona Ci odpali, ze 5tke dzieci urodzila w domu i zyje ... (serio, serio z tymi porodami)
To chyba taka babka w stylu "hurra natura" bez wyjatkow i nie przemowisz...
Ostatnio edytowano Nie maja 22, 2011 23:32 przez Agor-ia, łącznie edytowano 1 raz

Agor-ia

Post » Nie maja 22, 2011 23:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Agor-ia pisze:Aga, mysle, ze nie ma do niej co pisac, tak czuje, ze ona Ci odpali, ze 5tke dzieci urodzila w domu i zyje ... (serio, serio z tymi porodami)

ale będę miała podkładkę dla TOZu - to też się liczy. A może coś dotrze?

edit:

Dzień dobry,

przeczytałam Pani ogłoszenie i chciałabym przekonać Panią do rozważenia kastracji kotki i zapobieżenia dalszemu rozmnażaniu. Chciałam też zwrócić Pani uwagę, że kociaki odratowane z trudnych warunków, których narodzinom nikt nie zdołał zapobiec, nie są gorszymi pupilami od tych urodzonych w domu.

Każdy urodzony miot odbiera szansę na dom kotom ze schronisk i odratowanym z ciężkich warunków, nie ma też pewności, że wszystkie kocięta znajdą odpowiedzialne domy.

Także dla kotki będzie lepiej, jeśli jej organizm nie będzie obciążany ciążami, porodami i karmieniem. Warto ją wykastrować, aby zapobiec także ropomaciczu i nowotworom narządów rodnych, będącym smutnym przeznaczeniem praktycznie każdej niekastrowanej kotki.

Zachęcam do zapoznania się z artykułem:

http://www.koty.pl/sos/art175.html

Chętnie odpowiem na wszelkie pytania, w razie potrzeby pomogę też zorganizować tańszy bądź nawet darmowy zabieg kastracji.

pozdrawiam,
Monika
Ostatnio edytowano Nie maja 22, 2011 23:38 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie maja 22, 2011 23:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Probowac mozesz, ale ja osobiscie marnie to widze ;)
Mowiac "uduchowionym" jezykiem - zle wibracje wyczuwam :lol:

Agor-ia

Post » Nie maja 22, 2011 23:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

ja uduchowionym językiem mówić nie umiem, więc powiem prosto i na temat :twisted: zachęcam do zgłaszania ogłoszenia do moderacji jako obraźliwego, promującego nieodpowiedzialne podejście do zwierząt i co tam komu na myśl przyjdzie :mrgreen: dla mnie ten tekst jest zwyczajnie perfidny, okrutny i zniechęca do adopcji uratowanych zwierząt.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]