Widzę, czuję. Szczecin. POMOCY dla kociąt !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 22, 2011 21:50 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

To dobrze. :D :1luvu: Mój do mnie zawsze tak samo mówił. Nigdy nie używał zdrobnień. Ale ostatnio myślałam że padnę. Nie wiedziałam czy mam się obrazić czy co....jeden Klient powiedział do mnie tak na poważnie " Dzień Dobry pani Kociaro" jak słyszę wyraz "Kociara" to mnie normalnie rzuca.

Może ja powinnam go zapytać jaki zawód wykonuje? I tak powiedzieć "Dzień dobry panie Śmieciarzu, bo może gość akurat robi w MPO?
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie maja 22, 2011 21:54 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

iza71koty pisze:To dobrze. :D :1luvu: Mój do mnie zawsze tak samo mówił. Nigdy nie używał zdrobnień. Ale ostatnio myślałam że padnę. Nie wiedziałam czy mam się obrazić czy co....jeden Klient powiedział do mnie tak na poważnie " Dzień Dobry pani Kociaro" jak słyszę wyraz "Kociara" to mnie normalnie rzuca.

Może ja powinnam go zapytać jaki zawód wykonuje? I tak powiedzieć "Dzień dobry panie Śmieciarzu, bo może gość akurat robi w MPO?

hehe dobre :mrgreen: pewnie by zdębiał gość
ja też często słyszę, że jestem KOCIARA i luz podoba mi się :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Nie maja 22, 2011 21:57 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

iza71koty pisze:To dobrze. :D :1luvu: Mój do mnie zawsze tak samo mówił. Nigdy nie używał zdrobnień. Ale ostatnio myślałam że padnę. Nie wiedziałam czy mam się obrazić czy co....jeden Klient powiedział do mnie tak na poważnie " Dzień Dobry pani Kociaro" jak słyszę wyraz "Kociara" to mnie normalnie rzuca.

Iza i to byłby błąd.Kiedyś zwrócono mi na to uwagę.Śmieciarz śmieci.A w MPO pracują oczyszczacze.Jeden z takich panów mało nie zabił mnie wzrokiem jak go tak nazwałam.A ja jestem kociarą i bardzo z tego dumną. :dance: :dance2:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Nie maja 22, 2011 22:00 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Wiesz Ania ja mam dość przykre doświadczenia z tym słowem. Kiedyś zbyt często mnie dzieciaki wyzywały i po prostu nie lubię tego słowa.Przychodziłam karmić. Banda takich dzieciaków leciała za mną i się darła.Lato, upał, ludzie na balkonach, przed domami. No nie było przyjemnie. Do tego lecące kamienie.Albo...woda z balkonów.

iza71koty

Post » Nie maja 22, 2011 22:04 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

iza71koty pisze:Wiesz Ania ja mam dość przykre doświadczenia z tym słowem. Kiedyś zbyt często mnie dzieciaki wyzywały i po prostu nie lubię tego słowa.Przychodziłam karmić. Banda takich dzieciaków leciała za mną i się darła.Lato, upał, ludzie na balkonach, przed domami. No nie było przyjemnie. Do tego lecące kamienie.Albo...woda z balkonów.

oczywiście mam tego pełną świadomość, że to słowo nie kojarzy się dobrze w naszym społeczeństwie i wcale się Tobie nie dziwię tym bardziej po takich przeżyciach :(
tylko ja na przekór wszystkim którzy krzywo na mnie patrzą sama mam ochotę często wykrzyczeć, że właśnie jestem kociara :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie maja 22, 2011 22:05 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

iza71koty pisze:Wiesz Ania ja mam dość przykre doświadczenia z tym słowem. Kiedyś zbyt często mnie dzieciaki wyzywały i po prostu nie lubię tego słowa.Przychodziłam karmić. Banda takich dzieciaków leciała za mną i się darła.Lato, upał, ludzie na balkonach, przed domami. No nie było przyjemnie. Do tego lecące kamienie.Albo...woda z balkonów.

To przykre-głupota ludzka.Noś zawsze podniesioną głowę .Jesteś cudowna :1luvu: i ja też skromnie powiedziawszy :mrgreen: :oops:

welina

Post » Nie maja 22, 2011 22:08 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

welina pisze:

To przykre-głupota ludzka.Noś zawsze podniesioną głowę .Jesteś cudowna :1luvu: i ja też skromnie powiedziawszy :mrgreen: :oops:

jesteście wspaniałe :1luvu: to prawda :kotek: :1luvu: :kotek:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie maja 22, 2011 22:09 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Tylko jest taka różnica Ania ,że tutaj kiedy sobie mówimy że jesteśmy Kociary, mówimy to mając uczucie w sercu. A na ulicy...ludzie czesto używają tego słowa w taki dość jednoznaczny sposób, który raczej sugeruje...pogardę.

Nie raz słyszałam za plecami komentarze osób w róznym wielku. Od dzieciaków po staruszki typu "O kociara poszła".Ludzie mają wtedy taki dość specyficzny model używania tego zwrotu. Ja niestety to odbieram jednoznacznie.

iza71koty

Post » Nie maja 22, 2011 22:14 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

iza71koty pisze:Tylko jest taka różnica Ania ,że tutaj kiedy sobie mówimy że jesteśmy Kociary, mówimy to mając uczucie w sercu. A na ulicy...ludzie czesto używają tego słowa w taki dość jednoznaczny sposób, który raczej sugeruje...pogardę.

Nie raz słyszałam za plecami komentarze osób w róznym wielku. Od dzieciaków po staruszki typu "O kociara poszła".Ludzie mają wtedy taki dość specyficzny model używania tego zwrotu. Ja niestety to odbieram jednoznacznie.

Iza teraz przeklnę,a co Ciebie do cholery obchodzą ludzie.Zacznij wreszcie myśleć pozytywnie o sobie.Robisz wielką robotę.Tamci nawet do tyłka Ci nie dorośli.-przepraszam,ale zawsze mówię to co myślę.Powtarzaj sobie codziennie JESTEM WIELKA może wreszcie uwierzysz w siebie.
Ostatnio edytowano Nie maja 22, 2011 22:17 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Post » Nie maja 22, 2011 22:14 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Ostatnio miałam taka dość idiotyczną rozmowę. Idzie facet z dzieckiem, patrzy że karmię i pyta" po co pani to robi?" zaraz będzie kotów dwa, trzy razy wiecej" Ja mówię "Prosze pana własnie po to karmie, sterylizuję i leczę żeby ich nie było dwa, trzy razy wiecej. Wszystkie kotki tutaj są wysterylizowane od lat" A on do mnie " Czy pani wierzy w to co mówi??? I jak tu z takim człowiekiem gadać i o czym? Czasem mam dość tłumaczeń. W kółko to samo.

iza71koty

Post » Nie maja 22, 2011 22:16 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

iza71koty pisze:Tylko jest taka różnica Ania ,że tutaj kiedy sobie mówimy że jesteśmy Kociary, mówimy to mając uczucie w sercu. A na ulicy...ludzie czesto używają tego słowa w taki dość jednoznaczny sposób, który raczej sugeruje...pogardę.

to prawda
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie maja 22, 2011 22:18 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

welina pisze:

Iza teraz przeklnę,a co Ciebie do cholery obchodzą ludzie.Zacznij wreszcie myśleć pozytywnie o sobie.Robisz wielką robotę.Tamci nawet do tyłka Ci nie dorośli.-przepraszam,ale zawsze mówię to co myślę.Powtarzaj sobie codziennie JESTEM WIELKA może wreszcie uwierzysz w siebie.

tak nie dorastają jej :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Nie maja 22, 2011 22:18 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

welina pisze:

Iza teraz przeklnę,a co Ciebie do cholery obchodzą ludzie.Zacznij wreszcie myśleć pozytywnie o sobie.Robisz wielką robotę.Tamci nawet do tyłka Ci nie dorośli.-przepraszam,ale zawsze mówię to co myślę.

Nie ci ludzie mnie nie obchodzą.Przynajmniej nie w takim stopniu jak sadzisz. Ale kiedy czuję że ktoś mnie celowo obraża i rani, to mam prawo czuć się niefajnie. Prawda Ewa?

iza71koty

Post » Nie maja 22, 2011 22:20 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

Iza przeczytaj mój post na górze i do cholery zacznij być dumna z tego co robisz.Na głupie pytania się nie odpowiada. :roll:

welina

Post » Nie maja 22, 2011 22:20 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Jest nas wiele. Szczecin.

iza71koty pisze:
welina pisze:

Iza teraz przeklnę,a co Ciebie do cholery obchodzą ludzie.Zacznij wreszcie myśleć pozytywnie o sobie.Robisz wielką robotę.Tamci nawet do tyłka Ci nie dorośli.-przepraszam,ale zawsze mówię to co myślę.

Nie ci ludzie mnie nie obchodzą.Przynajmniej nie w takim stopniu jak sadzisz. Ale kiedy czuję że ktoś mnie celowo obraża i rani, to mam prawo czuć się niefajnie. Prawda Ewa?

to chyba oczywiste Iza.
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

[poprzednia][następna]