Poszukuję kota w Łodzi!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 20, 2011 23:39 Poszukuję kota w Łodzi!

Witam! :) Poszukuję kota w Łodzi do adopcji dla koleżanki. Kot ma być płci żeńskiej,czarny tak do półtora roku i zdrowy. Moja koleżanka,która chce adoptować kotkę jest osobą odpowiedzialną i ma totalnego świra na punkcie zwierząt,m.in. przez to nie je mięsa i nawet ryb,bo jej szkoda. Pisałam już tutaj kiedyś na forum pod loginem majamsk, adoptowałam dwa koty jednego z fundacji Kocia mama,a drugiego z łódzkiego schroniska,Fasolkę,która tez była tutaj na forum: tu jej wątek viewtopic.php?f=1&t=80455&p=7496523#p7496523 Oczywiście umowa adopcyjna jak najbardziej Wiem,że wiele kotów szuka domku,najlepiej gdyby był to kotek już taki nie malutki,bo starszakom trudniej znaleźć dom,tak do półtra roku.Proszę pisać na forum lub na priva...podaję również gg: 3892483.

mayamsk

Od: Pt maja 20, 2011 21:55

Post » Pt maja 20, 2011 23:42 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

Poszukałabym w necie,ale jest może jakaś kotka,która już poszukuje domu...dlatego zamieszczam to ogłoszenie właśnie tutaj.

mayamsk

Od: Pt maja 20, 2011 21:55

Post » Sob maja 21, 2011 6:58 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

A może chciałaby dwa? Poldek i Gemma z tego wątku?
viewtopic.php?f=13&t=127119&start=45
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob maja 21, 2011 7:14 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

U mnie w lecznicy są młodziaki do adopcji.
-Roczna czarna kotusia, wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona. Przeszła ciężki koci katar żyjąc na dworze. Musi dostawać codziennie do jedzenia tabletkę, żeby pozbyć sie resztek katarku w postai świszczenia w nosku. Słodka i kochana.
-8 miesięczna Nataszka czarno biała. Wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona. Mega miziak i przytulak. Ma jedno oczko zamglone po kocim katarze. Bardzo wesoła i rozrywkowa kicia.

Jak koleżanka miałaby ochotę je obejrzeć, to zapraszam do lecznicy
Centrum dr Seidla
Tesco Bałuty
Pojezierska 93
Czynne codziennie od 10 do 20-ej, a w niedzielę do 18-ej.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob maja 21, 2011 11:05 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

A może taka śliczna burasia się spodoba ? :oops:

Kicia od urodzenia mieszkała na dworze, była nieufna do ludzi, ktoś ją złapał i odniósł do schroniska, gdzie miała bardzo małe szanse na przeżycie... Znalazł się dla niej domek, niby odpowiedzialny i fajny... Niestety kotka po 3 miesiącach wróciła z adopcji, bo Pani zaszła w ciążę i lekarz kazał pozbyć się wszystkich zwierząt w domu... :? :(
I tak znowu szuka domku... :(

Kicia jest trochę płochliwa, ale daje się głaskać i brać na ręce... Z tego powodu pewnie trudniej będzie jej znaleźć dom. Teraz ma ok. 10 miesięcy, ale wygląda na młodszą, jest drobniutka... Już po sterylizacji, odrobaczona, ma książeczkę zdrowia. Mam na razie tylko takie zdjęcia niestety, w rzeczywistości jest o wiele ładniejsza...

Obrazek Obrazek

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob maja 21, 2011 11:14 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

Może moja Felicja? dowiozę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob maja 21, 2011 21:34 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie maja 22, 2011 8:07 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

Zapraszamy co Coolcaty - tam w [ierwszej kolejnośi musi się zwolnic miejsce...
A oba tamtejsze kotki znam - cudne są :1luvu:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie maja 22, 2011 13:39 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

Cameo pisze:Może moja Felicja? dowiozę...

taaa, czarna kotka do półtora roku 8O

nika28 pisze:A może taka śliczna burasia się spodoba ? :oops:

A szukając nowych domów dla kotów mamy pretensje, że ludzi nie czytają ogłoszeń ze zrozumieniem :roll:
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Nie maja 22, 2011 15:13 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

andorka pisze:Taaa, czarna kotka do półtora roku 8O

Czarna jest :mrgreen: Tak dokładnie to: czarna (z powodu czarnych oznaczeń pręgowania), złocisto cętkowana (ny24) :mrgreen: odsyłam do http://www.sielskikot.pl/o-kotach/okres ... d-ems.html

A wiek się jak najbardziej zgadza ;)

Czasami człowiek zakochuje się w jakimś konkretnym kocie, a umaszczenie schodzi wtedy na drugi plan. Stąd kandydatura Felki i Kici.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Nie maja 22, 2011 15:46 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

Mam niemal idealną kandydatkę :mrgreen:
Jedyny jej minus to to, że nie ma dobrych zdjęć, ale mogę zagwarantować, że jest prześliczna :1luvu:

A tak na wstępie - 1,5 roczny kot to nie "starszak" :ryk: To tak, jakby starszakiem nazywać kogoś w mooim wieku (mam 22 lata). Czasem jest lepiej, czasem gorzej, ale nad trumną jeszcze nie stoję...
Dwulatek to takie ludzkie 25 lat. Koty żyją nawet do 20 lat, tym samym nawet starszy kot (a tu rozumiem takie po 8-10 roku życia) ma jeszcze przed sobą dużo radości :)

Obrazek

Samanta - w typie egzotycznym
Ma egzotyczną, jakby orientalną urodę. Jest bardzo smukła i szczuplutka, ma duże uszka i wydłużony pyszczek, pokrywa ją grafitowe umaszczenie z jasnym podszerstkiem. Patrzy na świat wielkimi, złotymi oczami. Jest młoda (ok. 2 lat), energiczna, lubi ruch i zabawę (świetnie dogaduje się z innymi kotami), ale też domaga się od opiekuna częstego tulenia i głaskania.
To amatorka surowizny, bardzo lubi nerki, wątróbkę drobiową i ryby.

Do nowego domu pojedzie wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona, z książeczką zdrowia.
Przebywa pod Kutnem, ale postaramy się o transport. Na pewno do Łodzi nie jest problemem, bo tam jeździmy regularnie :D
Adoptując pomagasz p. Barbarze w ciężkiej sytuacji: http://www.youtube.com/watch?v=C4d4eRQdK14

Kontakt do wszystkich kociastych to Ola (preferowany mail): carmen201@onet.pl
Tel podam na priv :)

Jest trochę podobna do innej koteczki, która już w domu. Pod względem umaszczenia, bo oczy ma bardziej złote niż zielone i do tego ten szczuplutki pysio i ta figura... :1luvu:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7465_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4849_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 2637_n.jpg
Obrazek

W ogóle polecam wątek kotów pani Basi: viewtopic.php?f=1&t=125704&hilit=+stanis%C5%82awa&start=0
Czarnych/ grafitowych/ czekoladowych u nas dostatek :)
Ostatnio edytowano Nie maja 22, 2011 22:00 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie maja 22, 2011 17:51 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

andorka pisze:
nika28 pisze:A może taka śliczna burasia się spodoba ? :oops:

A szukając nowych domów dla kotów mamy pretensje, że ludzi nie czytają ogłoszeń ze zrozumieniem :roll:

:roll:

Ja jadąc po rudą kotkę, wróciłam do domu z szarym, chorym kocurem... Wszystko jest możliwe. Może akurat Pani zakocha się w burasi ? :roll:

I tak, przeczytałam ze zrozumieniem.

Koniec off'a.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Nie maja 22, 2011 19:41 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

no i jak, kotka juz wybrana czy to jakis dłuższy kasting?
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Pon maja 23, 2011 9:02 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

Dwie kandydatki z Torunia

Cudowna Inka poszukuje domku..
Co prawda koteczka spełnia tylko 50% warunków tzn:
Jest czarna co widać na fotkach
Niestety zdiagnozowano u niej chorobę serca (kardiomiopatia przerostowa) i musi codziennie przyjmować tabletkę-
jednak nie ma z tym żadnego problemu .
Kicia ma super charakter , uwielbia ludzi i akceptuje inne koty.
Ma około 2 lat ale z wyglądu przypomina kociaka .Jest malutka, drobniutka .....cudna :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Anielka - kicia bez oczka .
Wiek około 1,5 -2 lata.
Spokojna, cichutka . Akceptuje towarzystwo innych kotów,ale zbytnio się z nimi nie zaprzyjaźnia..
W stosunku do ludzi bardzo przyjaźnie nastawiona.
Obrazek
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon maja 23, 2011 10:03 Re: Poszukuję kota w Łodzi!

w schronisku w Łodzi na Marmurowej,
jest taka młodziutka Czikitka (nr.36)
bardzo kochana, spragniona czułości chudzinka
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[następna]