PAKT CZAROWNIC XXIV

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 22, 2011 8:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

pomponmama pisze:
shira3 pisze:Jako wywołany do tablicy:Oleńko -dla Ciebie wszystko, ale tylko na pw;również w odniesieniu do poniższych wpisów,Też Cię lubię. Reszta jest milczeniem.
A teraz niech się dziejeje co ma się dziać(;).
Z u. S

8O ....dżizas... 8O 8O 8O 8O 8O muszę wziąć zimny prysznic 8O 8O 8O 8O 8O zaraz wracam 8O 8O 8O

Pomponku i koniecznie szklankę zimnej wody zamiast .......
Tylko się nie przezięb ........
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie maja 22, 2011 10:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

W takiej sytuacji ja chcę zgłosić Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie (AFN) jako drugiego majowego kandydata.
Można poczytać o nich na wątku viewtopic.php?f=1&t=126409

Sam krakowski oddział ma pod opieką ponad 40 kotów. Są wśród nich seniorzy, jak 11-letnia Majeczka, jak i maluszki, jak np osierocona Buu:

Obrazek

Sytuacja finansowa fundacji już wcześniej była bardzo ciężka i AFN został zmuszony do tyczasowego zawieszenia działalności.
Wczoraj kociarnia została zalana przez potężną ulewę. Woda miejscami sięgała pół metra. Do wyrzucenia są drapaki, posłanka, częściowo karma, rzeczy przekazane na bazarki.
(zwróćcie uwagę, że ledwo widać, że drapaki mają dolne budki :( )

Obrazek

Z Fundacją jestem związana również emocjonalnie, bo to dzięki AFN mam moją wspaniałą Tasmanię :1luvu:
Przyznacie, że ich sytuacja jest naprawdę dramatyczna, dlatego warto im pomóc.

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Nie maja 22, 2011 10:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

O ile dobrze pamiętam kandydatury zgłaszamy do 20-tego danego miesiąca.

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Nie maja 22, 2011 10:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Dzyśka pisze:O ile dobrze pamiętam kandydatury zgłaszamy do 20-tego danego miesiąca.

Sytuacja miała miejsce wczoraj wieczorem, nie dało się przewidzieć tego wydarzenia.

Pasibrzucha

Post » Nie maja 22, 2011 11:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Nie mogło zalać tej waszej kociarni przed 20-tym ? :roll: Kurde, no :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie maja 22, 2011 11:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

jasdor pisze:urde, no :(

Cholera!
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie maja 22, 2011 11:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Przecież to tylko 2 dni :( Jeśli się nie da wyjątkowo obejść przepisu (który był ustalany przecież przez tu obecne :) ), to zgłoszę ich na czerwiec.
Tylko że pieniędzy potrzebują gwałtownie teraz... :(

Pasibrzucha

Post » Nie maja 22, 2011 14:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Nie wiem jak się ma czarownicowa skarpeta :oops: - może na teraz coś by z niej wysupłał? I wtedy możnaby zgłosić ich na czerwiec? :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie maja 22, 2011 14:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

No niestety ulewy nie wybierają dat ......

Jest komunikat o zagrożeniu gwałtownymi burzami i ulewami dla Krakowa - ma być gorzej niż wczoraj .......

A malutka Buu ze zdjęcia najprawdopodobniej jest niewidoma.
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie maja 22, 2011 16:05 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Dziewczyny... a ja mam pytanie całkiem serio.
Czy to aby nie jest kolejne zalanie??

Bo z tego, co pamiętam, to było już na forum takie zdarzenie i wtedy chyba nawet jedna koteczka utonęła. Nie pamiętam tylko gdzie to było :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie maja 22, 2011 16:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

villemo5 pisze:Dziewczyny... a ja mam pytanie całkiem serio.

Bo z tego, co pamiętam, to było już na forum takie zdarzenie i wtedy chyba nawet jedna koteczka utonęła. Nie pamiętam tylko gdzie to było :oops:

Tak to było kolejne zalanie - poprzednie było rok temu ........ :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie maja 22, 2011 16:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Etiopia pisze:
villemo5 pisze:Dziewczyny... a ja mam pytanie całkiem serio.

Tak to było kolejne zalanie - poprzednie było rok temu ........ :cry:

Ano właśnie....

Ja naprawdę staram się brać pod uwagę wszelkie trudności i niedogodności, ale... Kurde no!! Jak można było do tego dopuścić? PONOWNIE?
Doczytałam teraz wątek. Brzmi dramatycznie dość. Ale tak naprawdę można to było przewidzieć. Czytałam o przerzucaniu się odpowiedzialnością itd... Tylko co z tego? To koty były narażone najbardziej. Trochę mi ciśnienie skoczyło...
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie maja 22, 2011 16:29 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Też się nad tym zastanawiałam. Nie mi to oceniać, przyczyn nie znam... Widzę tylko, że potrzebują, więc staram się pomóc...

Pasibrzucha

Post » Nie maja 22, 2011 16:39 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

No to może trzeba przenieść tą kociarnię, a nie czekać aż utoną kolejne koty? :roll: Nie znam sytuacji,ale... kurde to jest bez sensu,żeby fundacja AFN znowu pakowała kasę w wyposażenie, które przy najbliższej ulewie popłynie :? Wiem, że łatwo się wymądrzać, a trudniej coś znaleźć, ale chyba jest tam na miejscu ktoś, kto mógłby spróbować? Inaczej jest to troszkę wrzucanie kasy w próżnię :? I nie mam tu namyśli pieniędzy paktu-bo to jest kropla w morzu potrzeb. No,ale pewnie nie wiem o czymś i może opowiadam głupoty :?

Poza wszystkim innym - moim zdaniem powinniśmy się trzymać ustaleń. Ktoś te zasady wymyślił nie bez powodu i był to ktoś niegłupi - wiedział co robi. Jak raz zaczniemy łamać zasady, wprowadzimy bałagan i zamieszanie,pojawią się pretensje, że dla jednych naginamy zasady, dla innych nie... W przyszłym miesiącu AFN też będzie potrzebować kasy, więc może wtedy trzeba ich zgłosić? Ale oczywiście podporządkuję się decyzji ogółu.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie maja 22, 2011 16:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Pasibrzucha pisze:Też się nad tym zastanawiałam. Nie mi to oceniać, przyczyn nie znam... Widzę tylko, że potrzebują, więc staram się pomóc...

Rozumiem kochana!!
Ale jak tam nie będzie konkretnego rozwiązania SYSTEMOWEGO to taka "akcja" może się powtarzać częściej niż raz do roku!! :strach:
Worek bez dna. A stres dla kotów za każdym razem.
Ja wiem, że oni teraz rozpaczliwie potrzebują pomocy, wiem. Ale to będzie zmarnowanie sił i srodków, skoro nowy sprzęt trafi do miejsca, gdzie w każdej chwili może byc znów zniszczony. A stres dla kotów?
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]