GDAŃSK. Piątka pieczarek. Maczek-Majeczka znalazła domek.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob maja 21, 2011 22:24 Re: GDAŃSK. Piątka piwniczaków u Kotiki.

Dziś wszystkie pieczarki pojechały na wakacje do cioci Fanszety. :D
Ciocia ugotowała kurczaka i przygotowała kosz na pieczarki.
Fotka przed wyjazdem, już w kontenerku.

Obrazek
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob maja 21, 2011 22:30 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Fotka w limuzynie :lol:

Cudne są :D

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Nie maja 22, 2011 13:26 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Wczoraj największej pieczarce (Big) wyrwałyśmy kleszcza. Fuj.
Obrazek

kotika

Post » Nie maja 22, 2011 14:28 Re: GDAŃSK. Piątka piwniczaków u Kotiki.

kotika pisze:Obrazek

Bardzo apetyczne Pieczarki! :1luvu: Mniam! :wink:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon maja 23, 2011 10:12 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

U ciotki Fanszety jest ciężko. Ciotka nas dręczy, przelicza, całuje i głaszcze, łapie, każe spać ze sobą w łóżku, myje pupy i zagląda do uszu, sadza na kolana, zwariować można. Robi dobry rosołek, więc jeszcze trochę z nią wytrzymamy. Dzisiaj w nocy troszkę żeśmy poszalały, każdy gonił każdego i na niego polował. Fajnie było, ciotka musiała wstać o czwartej i nas nakarmić. Frytka spała z nią całą wczorajszą noc, za karę, bo Frytka piszczała. Teraz nie piszczy, bo wie, czym to grozi. Jakoś i to wytrzymamy.
Pieczarki

PS dzisiaj będą nam robić zdjęcia. Jedno już zrobił wuj rano, jak siedziałyśmy w gazetowniku. Wuj całą noc spał, bo się zamknął w sypialni, to i miał rano siły. A my rośniemy, jak grzyby po deszczu, choć nas nikt nie podlewa.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon maja 23, 2011 12:26 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

A to wstrętna ciotka :twisted: Ugryźcie ją w nos :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon maja 23, 2011 15:04 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Cudne te kociaki... Ten, co tak patrzy ufnie w obiektyw to chyba Makuś? :1luvu:

A ciocia Fanszeta to z rozpieszczania kotków doktorat niedługo zrobi! :ryk:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto maja 24, 2011 0:02 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Jedna z pieczarek znalazła dziś dom. :D
Można zgadywać do jutra która to, jutro ciocia Fanszeta poda szczególy.

I trzymajcie kciuki za resztę pieczarek, a zwłaszcza za tę, niezłapaną. :ok:
Obrazek

kotika

Post » Wto maja 24, 2011 0:54 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

kotika pisze:Jedna z pieczarek znalazła dziś dom. :D

Może Frytka?
:lol:

jaaana

Post » Wto maja 24, 2011 0:59 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

jaaana pisze:

Może Frytka?

Nie trafiłaś. :D
Obrazek

kotika

Post » Wto maja 24, 2011 1:38 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

kotika pisze:
jaaana pisze:

Może Frytka?

Nie trafiłaś. :D

No to może Mac?

jaaana

Post » Wto maja 24, 2011 10:51 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Big trafił do swojego domku. Będzie miał młodsze rodzeństwo, jeszcze karmione butlą. Jest więc dokoceniem dla malucha, pewnie jest ze dwa razy większy i dwa razy starszy :D Rano dostałam smsa od nowych opiekunów:
"Kotek od rana szaleje. Zjadł kurczaczka i wrócił do zabawy. Powoli się przyzwyczaja do nowego otoczenia."

Wczoraj usiłowałam zainteresować towarzystwo myszką na wędce. Najodważniejszy Mac polował z zapamiętaniem, a na Maca polował mój Szczuruś. Trochę nieśmiało, bo w ostatniej chwili przyhamowywał, inaczej mógłby maluszka poturbować swoimi sześcioma kilogramami. MAc bardziej bał się myszki niż Szczurusia. Reszta się przyglądała z bezpiecznej odległości.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Wto maja 24, 2011 19:50 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Fanszeta pisze: MAc bardziej bał się myszki niż Szczurusia. .

:ryk:

tak myślałam patrząc na zdjęcia, że pierwszy pójdzie Big... jakoś najbardziej rozczulający mi się wydawał :1luvu:
cudownie że koteczek ma już kochający domek. I to jeszcze domek zapewniający serwis informacyjny! :)
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Śro maja 25, 2011 7:28 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Dzisiejsza noc była spokojna. Pewnie dlatego, że opuściłam "salony" i wróciłam do sypialni. Nakryłam się kołderką, pod którą przyszła do mnie Kawka. Wreszcie mi wybaczyła, że sprowadziłam do domu maluchy, bo przedtem obwarkiwała mnie, gdy ją głaskałam :mrgreen: . Rano wstałam, a tu cisza. Wszystkie koty śpią. Tylko malutkie szczegóły zdradzały, że jednak coś się w nocy działo. Ktoś pozwijał dywaniki, ktoś zrzucił ręczniczek Kawusi z kaloryfera i rozwlókł słomiane podkładki po podłodze :D . No i w kuwetce za kanapą wylądowały trzy kupale i trzy siu.
Apetyty maluchom dopisują, ale nie tak, jak u Kotiki i przez pierwsze dwie doby u mnie. Wreszcie chyba doszło do nich, że brzuszki mają swoją objętość maksymalną, po której przekroczeniu następuje nagły zwrot jedzenia. Dziś rano Cheese bawiła się myszką, a jak postawiłam miseczkę z kurczakiem wymieszanym z Bozitą, to tylko Mac i Frytka wykazali zainteresowanie. Serkowa bawiła się dalej, dopiero po kilku minutach sprawdziła, dlaczego rodzeństwo tak mlaska

Fanszeta

Post » Śro maja 25, 2011 23:39 Re: GDAŃSK. Piątka pieczarek: BIG, MAC, CHEES, FRYTKA, ...

Świetnie, że maluchy się socjalizują, trzymam kciuki za kolejne domki. :ok:
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]