K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 21, 2011 21:49 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Mam nadzieję, że dadzą kotom jeść i pić w tym rejwachu.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob maja 21, 2011 22:20 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

miszelina pisze:Mam nadzieję, że dadzą kotom jeść i pić w tym rejwachu.

na pewno katgral tam czuwa, bo dzwoniła do mnie już ze dwa razy

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob maja 21, 2011 22:28 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Właśnie dotarłam do domu .

Nie wiem jak się nazywam ..........
To było straszne ale najważniejsze że wszystkie koty żyją ........
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob maja 21, 2011 22:47 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

bardzo dziękuję tym, którzy już dotarli do domu i tym, którzy jeszcze tam walczą :1luvu:

Tweety

Post » Sob maja 21, 2011 22:51 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Tweety pisze:bardzo dziękuję tym, którzy już dotarli do domu i tym, którzy jeszcze tam walczą :1luvu:

na dzisiejszą noc nie zapowiadają żadnych gwałtownych ulew ani burz- brak ostrzeżeń dla Małopolski.

Znikam

Ekipa zgrana i każdy wiedział co i jak robić - jedynie sprzętu było mało ale i tak się udało .......

Spokojnej nocy Wszystkim
IT'S OVER

Etiopia

Post » Sob maja 21, 2011 23:04 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

50% ewentualnego dochodu na kociarnie :

viewtopic.php?f=20&t=127962

viewtopic.php?f=20&t=127641
IT'S OVER

Etiopia

Post » Sob maja 21, 2011 23:07 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

cały dochód na kociarnię:

ręcznie malowane kocie koszulki
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=126006

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob maja 21, 2011 23:19 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

własnie dotarłam do swojego kompa. Masakra!!! co można zrobić? jak pomóc? jutro mam czas!

wybaczcie niedyspozycję, dużo się mi w życiu dzieje
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Sob maja 21, 2011 23:48 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Na jutro jest trochę prania (do gotowania), miski do odkażenia (leżą na pralce). Przydałoby się też odkazić wszystkie plastiki: kosze, wiaderka, łopatki, miotły, mopy, którymi wybieraliśmy szlam, umyć szafkę koło wejścia, pierwszego doga. Myślę, że nie potrzeba do tego wielu osób... No i śmieci do wywiezienia na Barycz.

Koty dostały jeść ;), Sake posmarowana, większość posprzątana. Ale faktycznie przydałoby się chyba osuszanie, wilgoć straszna. Płytki nie pływały, dobra robota Tosza :ok:

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Nie maja 22, 2011 0:15 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

_namida_ pisze:Na jutro jest trochę prania (do gotowania), miski do odkażenia (leżą na pralce). Przydałoby się też odkazić wszystkie plastiki: kosze, wiaderka, łopatki, miotły, mopy, którymi wybieraliśmy szlam, umyć szafkę koło wejścia, pierwszego doga. Myślę, że nie potrzeba do tego wielu osób... No i śmieci do wywiezienia na Barycz.

Koty dostały jeść ;), Sake posmarowana, większość posprzątana. Ale faktycznie przydałoby się chyba osuszanie, wilgoć straszna. Płytki nie pływały, dobra robota Tosza :ok:

mopy chyba lepiej wyrzucić, ale cała resztę trzeba odkazić. Yenika rano odkazi miski, bo ona leci do szkoły więc wiele tam nie da rady zrobić. Ja jutro znowu dyżuruję na ciuchowisku. Za Boga nie wiem gdzie zawieźć później te rzeczy, bo jakby znowu coś to szlag je trafi.
UWAGA, przed wejściem nie ma kratki, żeby ktoś nogi nie złamał w studzience. Jest przykryta ale uważajcie. Parę osób z fb chce pomóc jutro. Kosma, o której możesz? bo jesteś jedyna, która wie co i gdzie

Tweety

Post » Nie maja 22, 2011 2:23 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Ożesz w mordę jeża... szczerze współczuję i niestety z daleka mogę tylko potrzymać kciuki, coby nie było więcej ulew..... Trzymajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!
:ok:

wistra pisze:pewnie chodzilo o Miko albo o tego psa ze sparalizowanym kregoslupem.
Wg mnie te dwa zwierzaki powinny byly zostac uspione, no przepraszam.
Mozecie sie na mnie pogniewac :oops:

No, ja się pogniewałam. :evil:
Do tej pory zwierzaków z urazami kręgosłupa miałam coś koło dziesięciu, w domu w tej chwili są dwa, kot i pies- i życzę każdemu takiego powera i takiej radości życia jakie mają Kraksa i Arystoteles.
Kra startuje równo ze zdrowymi psami w zawodach dogtrekkingowych, w Siedlcu byłyśmy 8 na 26 ekip!!! A w Złotym Stoku 26. na 42 osoby które dotarły do mety, a mogłysmy być 17, żeby nie mój upór, coby zaliczyć kopalnię....
A popatrz:
http://www.youtube.com/watch?v=eeF_-RJG37s

...i dotyczy to zresztą wogóle zwierzaków niepełnosprawnych nie tylko sparaliżowanych, ale też niewidomych, bezłapków, głuchych itp.....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie maja 22, 2011 6:32 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

ulvhedinn pisze:...i dotyczy to zresztą wogóle zwierzaków niepełnosprawnych nie tylko sparaliżowanych, ale też niewidomych, bezłapków, głuchych itp.....

hehe, kiedyś też myślałam, że trójłapki to takie bidulki niepełnosprawne, namówiłam męża, żeby wziąć taką bidulę, bo ona przecież taka biedna, pamiętam jak dziś jak mówiłam, że bez jednej łapki to pewnie nawet na łóżko nie wskoczy i będzie grzecznie sobie leżeć cały dzień :twisted:
teraz już wiem :twisted:
brak jednej łapy to żadna niepełnosprawność, kotka jest żywsza niż nasza druga, czworołapna...
jedyny problem mogłaby mieć jako wolnożyjąca przez to, że odrobinkę wolniej biega, gdyby miała się ścigać z psem, to mógłby być problem, ale u nas psa nie ma, a kicia biega, skacze, bawi się i nawet walczy zaciekle ze starszą koleżanką
proszę o wykreślenie trójłapek z listy niepełnosprawnych :lol:

P.S. mam trochę starych zabawek, może jakieś posłanko się znajdzie, podrzucę niedługo do kociarni, drapaka niestety nie mam wolnego
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Nie maja 22, 2011 6:54 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

o kotkach bez lapek, niewidomych, czy kazdych innych nic nie powiedzialam, bo kot bez lapy zyje, gluchy, slepy tez.

Wedlug mnie ciagniecie za soba tylu, dla zwierzaka, ktorego zyciem jest wspinanie, bieganie, skakanie i polowanie, no, troche niebardzo.
Moj Tygrysio chyba predzej umarlby na depresje, ze nie moze rozrabiac jak wczesniej, niz cieszylby sie z zycia takiego, jakie ma.
A za siusianie pod siebie zaplakalby sie ze wstydu.
Nie trzymalaby go zywego tylko dlatego, ze jest taki kochany i ma w sobie tyle zycia.
Sam umieralby obok mnie, dlugo i bolesnie dla nas obojga.

Czlowiekowi dasz wozek. I on zdaje sobie sprawe z tego, co mu wolno a czego nie, jaki jest jego stan.
Kot nie. Nie przezylabym jego upadkow po kazdej checi wspinania sie.

Poza tym nikomu nic nie zarzucam, nie bylam autorka PW. I i tak jestem z Wami calym sercem za to, co robicie.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Nie maja 22, 2011 7:44 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

wistra pisze:o kotkach bez lapek, niewidomych, czy kazdych innych nic nie powiedzialam, bo kot bez lapy zyje, gluchy, slepy tez.

Wedlug mnie ciagniecie za soba tylu, dla zwierzaka, ktorego zyciem jest wspinanie, bieganie, skakanie i polowanie, no, troche niebardzo.
Moj Tygrysio chyba predzej umarlby na depresje, ze nie moze rozrabiac jak wczesniej, niz cieszylby sie z zycia takiego, jakie ma.
A za siusianie pod siebie zaplakalby sie ze wstydu.
Nie trzymalaby go zywego tylko dlatego, ze jest taki kochany i ma w sobie tyle zycia.
Sam umieralby obok mnie, dlugo i bolesnie dla nas obojga.

Czlowiekowi dasz wozek. I on zdaje sobie sprawe z tego, co mu wolno a czego nie, jaki jest jego stan.Kot nie. Nie przezylabym jego upadkow po kazdej checi wspinania sie.

Poza tym nikomu nic nie zarzucam, nie bylam autorka PW. I i tak jestem z Wami calym sercem za to, co robicie.

Błąd. Oczywiście, że wie. Zapewniam Cię, że zwierzak bardzo szybko uczy się, co może, a czego nie i dostosowuje do tego. Kra dokładnie zna wymiary swojego wózka, zdaje sobie sprawę z obecności kółek i pałąka nad grzbietem i potrafi tak poruszać, żeby nie zahaczać o nic. Co więcej, potrafi w pełnym biegu ocenić którędy pojadą kółka. Skacze przez rowy!!!! Pływa swobodnie, nawet w wysokich falach, bawi się z psami. Jedyne czego nie jest w stanie robić, to skakanie przez przeszkody pionowe wyższe niż ok 35 cm. - więc oczekuje ode mnie, ze ją przeniosę w razie potrzeby 8)
Koty sparaliżowane wbrew pozorom NIE są przypodłogowe, większość spokojnie wspina się na drapaki, łóżka, fotele itp.
Duśka potrafiła włomotać każdemu kotu, który jej podpadł.
Ciągnięcie tyłu nie przeszkadza w poruszaniu się z normalną szybkością, kwestia posiadania gładkiej podłogi, żeby się nie obcierały.
Kry bez wózka na schodach czy łące nie dogonisz.
I ROZRABIAJĄ tak, że to po prostu trzeba zobaczyć...

P.S. Powiem więcej, a mam doświadczenie z ludźmi na wózkach- zwierzęta radza sobie DUŻO LEPIEJ, własnie dlatego, że nie są tak ograniczone swoim umysłem. Człowiek będzie do końca życia rozważał "co by było gdyby", zwierzę bardzo szybko dostosuje się do nowych możliwości i ograniczeń, ciesząc z dostępnych przyjemności.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Nie maja 22, 2011 8:34 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Na ten moment :

STOPIEŃ 1. ZAGROŻENIA zostaje wydany dla Polski z powodu możliwości wystąpienia ulewnych opadów deszczu i gradu oraz w mniejszym stopniu z powodu silnych porywów wiatru.

(Małe / średnie ryzyko silnych burz)

W Małopolsce burze lokalne.

Na popołudnie wieczór zapowiadają pogorszenie.
IT'S OVER

Etiopia

[poprzednia][następna]