Broszka,zerw.przepona,jelita w płucach, cz. 1

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt maja 20, 2011 21:50 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Dużo zdrówka koteczku! :ok: :ok: :ok: :ok:
Kolejny bazarek: viewtopic.php?f=20&t=127973
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Sob maja 21, 2011 6:52 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

julk@j pisze:Dużo zdrówka koteczku! :ok: :ok: :ok: :ok:
Kolejny bazarek: viewtopic.php?f=20&t=127973

jakie cudeńka na bazarku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Sob maja 21, 2011 17:21 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

No i pech nie chce opuścić Broszeńki :(
TZ wymacał dziś u niej zmianę: płaski guzek, takie jakby zgrubienie skóry, zarośnięte ale włos jest wyraźnie inny w dotyku niż obok :|
Wydaje mi się że w tym miejscu mogła dostać 2 mce temu szczepionkę, ale nie jestem tego pewna :roll: Możliwe jest po takim czasie że to jakiś odczyn poszczepienny? Broszkę to nie boli i nie ma tam żadnej ranki...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob maja 21, 2011 17:40 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Broszka pisze:No i pech nie chce opuścić Broszeńki :(
TZ wymacał dziś u niej zmianę: płaski guzek, takie jakby zgrubienie skóry, zarośnięte ale włos jest wyraźnie inny w dotyku niż obok :|
Wydaje mi się że w tym miejscu mogła dostać 2 mce temu szczepionkę, ale nie jestem tego pewna :roll: Możliwe jest po takim czasie że to jakiś odczyn poszczepienny? Broszkę to nie boli i nie ma tam żadnej ranki...

A macał tam wcześniej? czy dopiero teraz się pojawiło? bo może nie wymacał? jeden z moich miał odczyn po zastrzyku ze 4 miesiące, ale pojawił się szybko, a nie z opóźnieniem.... Oj...obie mamy biedne te kotki ... :(
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob maja 21, 2011 18:28 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

ani ja ani TZ ani żaden z wetów tego wcześniej nie zauważyliśmy
to jest dość płaskie i przykryte sierścią - nawet teraz muszę się troszkę namacać żeby trafić na to palcem :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob maja 21, 2011 19:33 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

przy okazji pokaż wetowi ale nie szukajcie na siłę. Jest sporo zmian skórnych - ot takich niegroźnych, mój kot takie ma - nie boli, nie swędzi, nie powiększa się, nie sączy się, nie podkrawia - dałam spokój. Wet uważa, że taka uroda i tyle. Swoje osobiste dziwne zmiany pokazywałam dermatologowi , on je po kolei analizował lupką i tylko jedną kazał wyciąć - a też byłą nieszkodliwa. Inne - to taka uroda :-)
nie szukajmy chorób, nie denerwujmy się.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob maja 21, 2011 20:07 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Może być odczyn, który przeoczyliście wcześniej. Nasza Conchita chorowała kiedyś na zapalenie dróg moczowych, dostawała masę zastrzyków i właśnie takie coś jak piszesz jej się zrobiło. Dostaliśmy tylko zalecenie obserwowania, czy się nie powiększa. Nie powiększało się.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie maja 22, 2011 6:46 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Możliwe że taki odczyn powstał nie po szczepionce a po innym zastrzyku?
Ja w tym miejscu nie podaję np mój wet podaje właśnie w tej okolicy - a Broszka dostawała też zastrzyki we Wro przy sterylizacji :|
Staram się nie panikować i nie będę na cito jechać z tym do weta - trzeba obserwować i pokażemy wetowi przy okazji.
Conchita pisze: Dostaliśmy tylko zalecenie obserwowania, czy się nie powiększa. Nie powiększało się.
nie powiększało się ale zeszło potem?

dagmara-olga pisze:Swoje osobiste dziwne zmiany pokazywałam dermatologowi
no widzisz - a ja swoich nawet nie pokazałam :roll:
właśnie mi przypomniałaś że powinnam podjechać do dermatologa :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie maja 22, 2011 7:50 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Spokojnego i zdrowego weekendu :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie maja 22, 2011 9:06 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

U nas ten odczyn na 100 proc. powstał po innych zastrzykach, nie po szczepionce. I dokładnie nie pamiętam, czy zeszło :oops: Na pewno się bardzo długo nie zmieniało i kazali nam sobie nie zawracać głowy.
Obrazek

Conchita

Post » Nie maja 22, 2011 9:14 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

tak, może być po zastrzyku / zastrzykach - ot taka zmiana nie zaraz nowotworowa poszczepienna. Spokojnie :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie maja 22, 2011 12:05 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Broszka pilnie pracuje nad tym żebym miała o co się martwić :(
Po zabiegu dostałam zalecenie że po tygodniu można zdjąć szwy i rzeczywiście rana wyglądała na zagojoną więc w czwartek zdjęłam. Wczoraj zauważyłam że blizna jest napuchnięta i czerwona a dziś wyraźnie brzegi się rozchodzą i wysączyło się trochę ropy - zdezynfekowałam to i zapakowałam Broszkę w kaftanik bo co chwilę widziałam że tam liże :|
i jest taaka nieszczęśliwa: Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie maja 22, 2011 12:12 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Witaj Broszko... Ale obrażona panna... :roll: :lol:
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Nie maja 22, 2011 13:24 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Nie nudzisz się :?
Mała Broszko, musisz parę dni poczekać jeszcze, trzymaj się!
Obrazek

Conchita

Post » Nie maja 22, 2011 13:25 Re: karzełek,zerw.przepona,jelita w płucach- już po zabiegu

Przemywaj rivanolem, szybko powinno się poprawić
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

[poprzednia][następna]