Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 20, 2011 21:53 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kilka dni temu do naszego stada dołączył nowy kot. Anorektyk, zabiedzony centralnie. Co gorsza nie boi sie ludzi. Dwa dni temu akurat podążałam w jego kierunku, gdy z naprzeciwka wyszła banda chyba z 6 pijanych wyrostków. Kot siedzial na chodniku i patrzał sobie jak maszeruja mrówki. Podszedl i zaczął sie przyjaznie łasić. Miałam duszę na ramieniu i tylko patrzałam, zaciskajac zęby, kiedy jeden z nich zawrócił i podszedł dać kotu kopa. O tyle szczeście że kot schował się dosyć szybko pod kontener gdzie go karmię. Od kilku dni staję na głowie żeby kota odkarmić. Jak przyszedł to się zataczał.Jest juz silniejszy, ale nadal chudy. Dzisiaj nawet zrobiłam mu zdjęcie. Nie wyrażne, bo juz było ciemno.Zostawiam mu full jedzenia żeby tylko odzwyczaić go od żebrania i kontaktu z obcymi.
Nie mogę go zabrać. Nie mam dokąd.Przynajmniej na razie mogę mu tylko pomóc w ten sposób.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt maja 20, 2011 22:00 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

iza71koty pisze:Kilka dni temu do naszego stada dołączył nowy kot. Anorektyk, zabiedzony centralnie. Co gorsza nie boi sie ludzi. Dwa dni temu akurat podążałam w jego kierunku, gdy z naprzeciwka wyszła banda chyba z 6 pijanych wyrostków. Kot siedzial na chodniku i patrzał sobie jak maszeruja mrówki. Podszedl i zaczął sie przyjaznie łasić. Miałam duszę na ramieniu i tylko patrzałam, zaciskajac zęby, kiedy jeden z nich zawrócił i podszedł dać kotu kopa. O tyle szczeście że kot schował się dosyć szybko pod kontener gdzie go karmię. Od kilku dni staję na głowie żeby kota odkarmić. Jak przyszedł to się zataczał.Jest juz silniejszy, ale nadal chudy. Dzisiaj nawet zrobiłam mu zdjęcie. Nie wyrażne, bo juz było ciemno.Zostawiam mu full jedzenia żeby tylko odzwyczaić go od żebrania i kontaktu z obcymi.
Nie mogę go zabrać. Nie mam dokąd.Przynajmniej na razie mogę mu tylko pomóc w ten sposób.

oby szybko doszedł do siebie :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt maja 20, 2011 22:02 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

zapraszamy serdecznie na bazarek by zapełnić kocie brzuszki :kotek:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=127975
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pt maja 20, 2011 22:04 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

iza71koty pisze:Wiora proponuję abyś przemyślała sprawę. Serio. Już raz miałaś taki przypadek i potem serce Cię długo bolało. Jeśli maja go uspać, to ja bym kota zostawiła w spokoju.My też mamy dwa koty, co mają po jednym oku. Żyja i są szczęśliwe. Jeśli nawet kot uległ jakiemuś nieszczęśliwemu wypadkowi, to chyba nie powód żeby go uśmiercać? Na prawdę jesteś przekonana, że w ten sposób mu pomożesz?jeśli oni nie mogą mu pomóc to zrób to Ty. Pomóż mu. Odkarm.Potem wyrzuty sumienia na niewiele się zdadzą.Będzie już za póżno.Juz raz to przerabiałaś, wiec wiesz co będzie dalej.....
Przepraszam.Nie chce Cię urazić ale takie jest moje zdanie.

Podpisuję się pod tym. Kotu z jednym okiem, oczywiście o ile się tak oswoi, zawsze można domu poszukać. Takie biedaki po przejściach mają nawet więcej szans niż inne zdrowe.....A nawet jeśli się nie oswoi to po wyleczeniu i odkarmieniu ma szansę po prostu na życie...
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Pt maja 20, 2011 22:27 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Dokładnie.

Zapraszam do nowej części wątku

viewtopic.php?f=1&t=127976&p=7496317#p7496317
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

[poprzednia]