Nie dyskutuję z kosztami. W zalinkowanym wątku już to robiłam.

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy
Satyr77 pisze:Maria_D to już dużo zależy od klubu, który wystawę organizuje.
CC Sopot (Starogard) 100 PLN, 160 PLN 40€ 50€
Amber Sopot 100PLN,140PLN 25€ 35€
Przypuszczam, że za granicą jest dokładnie tak samo i nas zawsze trochę rąbią
Satyr77 pisze:To było by super rozwiąznie, tylko się nie przyjmie, bo większość krajów już ma lokalną euro, poza tym trzeba jakoś wyróżnić tych co po certy z zagramanicy przyjechali
Satyr77 pisze:generalnie nie mam nic przeciw liczeniu drożej nawet członkom innych organizacji,
Satyr77 pisze:Dlaczego ma być nielegalne, dla członków klubu też zazwyczaj stosuje się zniżkę, czy oni też są inaczej obsługiwani. Ja też nie będę miał za złe organizatorom wystaw WCF że jako członek FIFe będę musiał zapłacić wiecej. Generalnie to można raczej potraktować jako premiowanie swoich i niestety tak jest wszędzie. Nawet konferencje naukowe dla swoich zawsze są tańsze.
Satyr77 pisze:Ciekawostka, nie wiem czy C4C zwyczajnie nie upadł, biorąc pod uwagę ich aktywność, ale to może jakiś klubowicz powie, na wystawach ich nie widać zerknąłem na szybko na katalog ze Zgierza i Mysłowic, nie było nikogo z C4C, zresztą to wybitnie mały klub.
Karanie klubów nie ma sensu, czasami może nie udać się czegoś załatwić, choćby hali, nie uzyskać zgody od władz miasta itp. Lepiej że kluby informują o tym ze znacznym wyprzedzeniem.
Ceny normalne jak na całym świecie pod patronatem FIFe, za granicą masz 35€ za dzień.
Dulka pisze:Dla wyjaśniena Ciekawostce:
Jeśli klub nie ma kasy na zorganizowanie wystawy, to dobijanie go karą rzeczywiście poprawi jego kondycję...![]()
A hala kosztuje i to nie mało. Urania w Olsztynie ładnych kilka tysięcy. Sędziowie też za darmo nie siedzą, śpią w hotelu i nie przyjeżdżają na rowerze... A, wyżywienie sędziów też. Pucharów też nikt w prezencie klubowi nie daje.
A cena nie może być większa niż gdzie indziej, bo wystawcy nie przyjadą.
To na prawdę duże koszty.
ciekawostka pisze:zastanawiam sie czy czasem kluby wlasciwie sie rozlicza ze wszystkich pieniedzy, nie chce tu komus zarzucac zlodziejstwa, ale gdy mowi sie ze wystawy sie nie oplacaja to jest to po prostu kpina i przyznawanie sie do tego co oczywiste. podobnie jak wycofywanie wystaw w trakcie roku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Supreme Cat Club i 2 gości