Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw maja 19, 2011 20:44 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw maja 19, 2011 20:47 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

po namyśle zdecydowałem się tam honorowo oddać mocz :?
ale jak zagrzebać ślady, to nie bardzo wiem, ciasno, duszno i pyli
wyszedłem na zewnątrz i coś tam grzebnąłem z niechęcią, ale Duża się patrzyła, to odszedłem godnie, niech sobie nie myśli, że ten nowoczesny wynalazek się przyjmie
L
.

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw maja 19, 2011 20:50 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

A ja zrobiłam siusiu juz dawno - widzicie tę mokrą plamkę w górnym prawym rogu?
Tak! To moje śliczne siusiu, dobrze zgadujecie.
Jestem grzeczna i sprytna, od razu zajarzyłam o co biega z tym DomkiemPod Szeflerą.
Nie to, co Długikot, który strzelił focha i ganiał z pełnymi jelitami do wieczora, a potem zostawił najmniejszą możliwą spłatę.
Tak, tak, zdzisie są bardzo mądre
Caillou

Obrazek

pozytywka

Post » Czw maja 19, 2011 20:59 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

pozytywka pisze:A ja zrobiłam siusiu juz dawno - widzicie tę mokrą plamkę w górnym prawym rogu?
Tak! To moje śliczne siusiu, dobrze zgadujecie.
Jestem grzeczna i sprytna, od razu zajarzyłam o co biega z tym DomkiemPod Szeflerą.
Nie to, co Długikot, który strzelił focha i ganiał z pełnymi jelitami do wieczora, a potem zostawił najmniejszą możliwą spłatę.
Tak, tak, zdzisie są bardzo mądre
Caillou

Obrazek

zdzisiu uwielbiam Cie :)
A Długikot sie przekona :)
pozdrawiam wieczorowo i szybciutko :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw maja 19, 2011 21:01 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

U nas Konan próbował zjeść ten filtr węglowy, ostatecznie go rozszarpał :lol:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw maja 19, 2011 21:26 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

na dobranoc filmik z oswajania Kuwety Pod Palmą

http://www.youtube.com/watch?v=tk0TfYXzM74

EDIT: bez sensu, bo nie mamy czym obrócić filmiku, a był kręcony w pione, kto ma kłopot z szyja, niech nawet nie klika :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw maja 19, 2011 22:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

aaaa tam, akurat do snu, najlepiej ogląda się leżąć na boku :ok: :D
Boshe, jaki Loki jest cudny :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:

WarKotka

Post » Pt maja 20, 2011 6:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

pozytywka pisze:po swojemu :roll:
filtr musiałam skonfiskować, bo chcieli go rozszarpać
tylko moje tak mają?

Nie :ryk:
Filtra nie mamy do dzisiaj :lol:
Puszeńko

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt maja 20, 2011 6:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

Witamy Zdzisie i Zdzisławów :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt maja 20, 2011 7:34 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

Obrazek

uff, ulżyło mi z tym filtrem
ktoś, kto projektował tę kuwetę chyba nie miał kotów :|

Moje kuwetowe refleksje:
- niewygodnie się wybiera urobek płynny ze środka
- trzeba wpełzac do środka, żeby wybrać urobek stały zakopany głęboko i daleko
- nie da się szybko zabrać urobku, bo kotek go broni w domku i jednak zamierza usypać ten kurhan
- moje koty zazwyczaj wywnętrzają się, jak wychodzę do pracy - praktyczniej mieć kuwetę odkrytą, wybrać szybciutko skarby, żeby nie leżały do popołudnia
- zamknięcie/ łączenie góry z dołem jest do kitu i cholernie niepraktyczne - pół godziny trwało wczoraj zasunięcie go (z akompaniamentem przekleństw soczystych)
- żwirek tak samo wysypuje się na zewnątrz, gdyż kopanie wykonywane jest tyłem do wejścia
- żeby kot chciał tam w ogóle wejść, musiałam wyjąć nie tylko drzwiczki, ale i odchylić daszek
- pachnie tak samo, a filtr węglowy musiał zostać schowany, bo koty go wyciągały i gryzły
- jedynym plusem jest brak siknięć na ścianę, w przypadku podniesienia tyłka przez Lokiego, mniej więcej raz na 2 miesiące :roll:

Na koniec stwierdzam, że dokładnie tego się spodziewałam, więc nie jestem jakoś specjalnie rozczarowana, ani nie żałuję wydanych pieniędzy :mrgreen:

Porównanie:
kuweta odkryta - 5
kuweta zakryta - 1

Ale znalazłam rozwiązanie - po prostu zdejmę górę :ryk:
(dół jest bardzo głęboki i ma podniesiony tył)

pozytywka

Post » Pt maja 20, 2011 7:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

a ja właśnie chciałam zakupić zakryte kuwety :mrgreen:

Caillou bardzo interesuje sie kocimi kuwetami; więc teraz stoją malowniczo na półkach tak gdzieś na wysokości brzucha :twisted:
dobrze, że na strychu :ok:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt maja 20, 2011 7:43 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

pozytywka pisze:Ale znalazłam rozwiązanie - po prostu zdejmę górę :ryk:
(dół jest bardzo głęboki i ma podniesiony tył)

nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :ok:

WarKotka

Post » Pt maja 20, 2011 7:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

kiche_wilczyca pisze:aaaa tam, akurat do snu, najlepiej ogląda się leżąć na boku :ok: :D
Boshe, jaki Loki jest cudny :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:

Bardzo fajne podejście :mrgreen: , nie muszę w takim razie podmieniac filmiku :D
dzięki Marta za docenienie urody Lokiego, wciąż się w nim kocham :oops:

pozytywka

Post » Pt maja 20, 2011 7:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

Patmol pisze:a ja właśnie chciałam zakupić zakryte kuwety :mrgreen:
Caillou bardzo interesuje sie kocimi kuwetami; więc teraz stoją malowniczo na półkach tak gdzieś na wysokości brzucha :twisted:
dobrze, że na strychu :ok:

No z jednej stronie kryta kuweta ma sens jak się ma ciekawksiego psa, z drugiej naprawdę jest nieergonomiczna - więcej czasu i wysiłku
dużo więcej też się żwirku wsypuje, więc więcej się marnuje, jak grzebalska rodrobni te zasikane kulki, których się nie wyjęło od razu, bo ciężko było sięgnąć, a nawet zobaczyć, że już są

pozytywka

Post » Pt maja 20, 2011 8:03 Re: Stara Szafa i Mała Sowa II - Loki i Caillou pod palmą

pozytywka pisze:
kiche_wilczyca pisze:aaaa tam, akurat do snu, najlepiej ogląda się leżąć na boku :ok: :D

Bardzo fajne podejście :mrgreen: , nie muszę w takim razie podmieniac filmiku :D
dzięki Marta za docenienie urody Lokiego, wciąż się w nim kocham :oops:

nie dziwię się, dopier na tym filmiku zobaczyłam, jaki on jest przepiękny :D

WarKotka

[poprzednia][następna]