U Gryzi koty3. Gala, Stefan, Mirmiłek, Wiki [']. tęsknię ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 24, 2011 22:01 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Rok po śmierci Gali...

To ja bez życzeń, ale za to po całopopołudniowej ... hm, już ta godzina? Ok, więc także wieczornej lekturze wszystkich Twoich wątków... pewnie nie wszystkich... Ale po tym wątku stefanowym napiszę tylko - szacun, kobieto. Dla Was obojga.
Pozwolę sobie podczytywać dalej i pozdrawiam w imieniu wszystkich naszych futer z Filozofem na czele.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto kwi 26, 2011 16:15 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Rok po śmierci Gali...

Gryzeldzie albo odbija całkiem, albo mam jakiegoś poltergeista w domu.

Od trzech dni biała złośliwa menda chodzi i drze ryja. Do okna, szafy, stołu, czegokolwiek. Na pełen głośnik, oczywiście, głucha jest to nie słyszy jak bardzo się drze.

Stwórca był wyjątkowo złośliwy zsyłając z genem białego futra gen głuchoty zamiast genu "braku mowy".

Co 5 godzin mam 1 lub 2 godzinny trening cierpliwości. Pierwsza sesja o 5-6 rano. Jest cudnie, jeszcze kilka dni i jak jej nie zamorduję to zdobędę uprawnienia jogina, ciekawe czy automatycznie się wtedy nabywa umiejętność lewitacji?

Bura wariatka bywa raz, dwa razy dziennie. Dziś się nawet przywitała z Gryzeldą. Mirmiłek za to jest nonstop- a potem znika na dzień lub dwa żebym miała rozrywkę.

Aaaa i wczoraj był TEN dzień kiedy raz na kwartał zjawił się Galuniowy Boluś Powsinoga.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon maja 02, 2011 14:16 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Jestem osiedlową jędzą. Już teraz oficjalnie.

Staram się nie zjadać dzieci na śniadanie, choć to czasem trudne. Niemniej biorę pod uwagę że toto po pierwsze trzeba wyedukować żeby nie było takim wieśmakiem jak rodzice, po drugie jest pierwszym źródłem informacji o okolicy... co w przypadku kotów jest kluczowe.

Ale ostatnio myślałam że jednak zamorduję. Takie dwie. Co mi kurna przez balkon zaczęły zaglądać. No WTF?!?!? szkoda że nie w szufladę z bielizną?!?!
Więc za trzecim razem wyleciałam prawie z ryjem. To znaczy resztką sił się powstrzymałam przed wydarciem z mety i najpierw spytałam co one właściwie sobie wyobrażają.

Dzieciaki ze strachu mało w gacie nie narobiły (wkurzona byłam!) ale grzecznie wyśpiewały że szukają małych kotków.
Wypełzł mi wredny uśmiech na dziób całkiem mimo woli- i z triumfem obwieściłam że załatwiłam u weterynarza i że już małych kotków nie będzie. W skrócie starałam się powiedzieć że na dworze źle żeby były małe kotki bo chorują i umierają, nie wiem na ile skumały. Pocztątkowo starałam się delikatnie, ale....

ale zapytały kiedy moje domowe kotki będą miały małe. Bo koleżanka miała. I mama potem je zabrała, a one by się chciały pobawić. Więc powiedziałam że też nigdy. I że ludzie którzy mają małe kociaki potem je wyrzucają albo topią. I że mama koleżanki pewnie tak zrobiła właśnie. I że to okrutne i trzeba koty zabrać do weterynarza żeby nie było kociaków a nie żeby cierpiały. I że małe koty cierpią tak samo jak małe dzieci. I że koty małe i duże nie służą do zabawy bo to nie lalki. Pojechałam w sumie bez eufemizmów, bo nerwy mi siadły.

Wiem, wredna jestem. A nawet się pod koniec starałam być jeszcze bardziej wredna. W efekcie dzieciaki się prawie popłakały na myśl że mamusia koleżanki topiła kocięta. A ja mam nadzieję że zaczną rozpowiadać w szkole o topieniu i rzeczona mamusia pomyśli nad wyciachaniem bo jej szkolna ferajna żyć nie da.

Myślę że pod balkon więcej nie przylezą. A niech przylezą starzy że dzieci straszę, to będzie afera na pół wiochy. Wieśmaki cholerne i tyle, o!

Poker71

Post » Pon maja 02, 2011 21:53 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Poker71 pisze:
Staram się nie zjadać dzieci na śniadanie, choć to czasem trudne.

Bo nie są dobrze wysmażone? :twisted:

Pojechałam w sumie bez eufemizmów, bo nerwy mi siadły.
Wiem, wredna jestem. A nawet się pod koniec starałam być jeszcze bardziej wredna. W efekcie dzieciaki się prawie popłakały na myśl że mamusia koleżanki topiła kocięta.

I bardzo dobrze, kuracja wstrząsowa jest najskuteczniejsza.

Myślę że pod balkon więcej nie przylezą.

Ależ niech przylezą. Niestety, edukacja polega na powtarzaniu, powtarzaniu, powtarzaniu. Nawet taką tabliczkę mnożenia trzeba wbijać do głowy nie raz, nie dwa. Też mnie to irytuje, bo stosunek do dzieci mam podobny, ale cel szczytny, to się w takich wypadkach poświęcam. :?

A niech przylezą starzy że dzieci straszę, to będzie afera na pół wiochy. Wieśmaki cholerne i tyle, o!

Wredna Meg czeka na ewentualną relację... :twisted:

Megana

Post » Wto maja 03, 2011 16:21 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Megana pisze:
Poker71 pisze:Staram się nie zjadać dzieci na śniadanie, choć to czasem trudne.

Bo nie są dobrze wysmażone? :twisted:

Bo za wrzasku i roboty przy sprzątaniu.... a mało mięsa z tego :twisted:

Megana pisze:
A niech przylezą starzy że dzieci straszę, to będzie afera na pół wiochy. Wieśmaki cholerne i tyle, o!

Wredna Meg czeka na ewentualną relację... :twisted:

Heh, chyba się nie doczekasz, zdaje się że jak ostatnio powarczałam na baby w sklepie (durna pinda w towarzystwie mi się pod rękę nawinęła, to se powarczałam) to już wszyscy wiedzą żem jędza do kwadratu... Ale na wszelki wypadek oglądaj wiadomości bo taka awantura jak nic w czołówkach niusów będzie :twisted:

Poker71

Post » Wto maja 03, 2011 18:11 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Qqły w domach.

Poker71 pisze:No i wypatrzyłam u Gryzeldy na uchu jakieś przebarwienia ciemne. Na jednym uchu większe na drugim mniejsze. Nie pogrubione, nie swędzące, nie bolące, po prostu ciemniejsze coś, na uchu kota innego niż biały nie do wypatrzenia.
Oczywiście histeryzuję, jutro do weta.
Pewnie się okaże że wsadziła ryja np. pod lodówkę czy gdzieś. Ale histeryzuję jak cholera. Albo i bardziej.

Zapomniałam napisać... ale dopytywac jakoś tez nie ma komu :(

No więc dla porządku napiszę że wet spytał po co mi okulary bo mam chyba lupę w oku, i czy się nie wybieram na technika weterynarii. Bo jestem pierwszą osobą która z tym przylazła, bo tego nikt normalny nie widzi.

Poszłam albowiem i opisuję plamki. I czy to na przykład poczatek raka czy czegoś nie jest. Ale w ogóle są dziwne. Niemal symetrycznie ułożone na obu uszach. Jak zimno to ciemniejsze jakby niebieskie, jak cieplej to czerwonawe raczej. I mówię mu że to ogólnie nacień częściej wygląda, trudno zauważyć i ja widzę tylko dlatego że Gryzelda biała jest, bo u burego czy czarnego kota w życiu bym nie przyuwazyła. I że jak się dobrze przypatrzy to dopiero zobaczy.

W sumie poza pytaniem o lupę w oczach to się wet ubawił. Nawet nie spojrzał dokładnie, powiedział tylko że to najdoskonalszy opis wizualnych efektów działania kociej małżowiny jaki słyszał od czasu studiów. Ucho kota jest bowiem od regulowania temperatury. Co reguluje temperaturę? Naczynia krwionośne. Jak regulują? Ano, rozszerzają się lub zwężają. W związku z czym robią co? zmieniają kolor, oczywiście. Jak zwężone- niebieski, jak rozszerzone- czerwony.

Z kotem do weta z powodu regulowania temperatury przez ucho to zdaje się mój szczyt osiągnięć póki co. Dziękuję, fanfary.

Poker71

Post » Wto maja 03, 2011 19:24 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

:smiech3:

Proszę, człowiek się całe życie uczy. (mało odkrywcze, wiem)
Ja jednak zła kobieta jestem i pańcia ze mnie zła. W ogóle kotom uszu za często nie oglądam. Może dlatego, żem ślepawa, a one nie są do takich oględzin chętne? Hm, muszę się zastanowić nad sobą...

Megana

Post » Wto maja 03, 2011 21:16 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Qqły w domach.

Poker71 pisze:Z kotem do weta z powodu regulowania temperatury przez ucho to zdaje się mój szczyt osiągnięć póki co. Dziękuję, fanfary.

Jestem pełna uznania :) Pochwalę się przy okazji, że kiedy moja kotka miała pierwszą rujkę, roztrzęsiona wzywałam weta do "ciężkiego zatrucia"

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Wto maja 10, 2011 12:30 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Qqły w domach.

echtom pisze:
Poker71 pisze:Z kotem do weta z powodu regulowania temperatury przez ucho to zdaje się mój szczyt osiągnięć póki co. Dziękuję, fanfary.

Jestem pełna uznania :) Pochwalę się przy okazji, że kiedy moja kotka miała pierwszą rujkę, roztrzęsiona wzywałam weta do "ciężkiego zatrucia"

część moich wyczynów jest na wątku dla panikarzy.

ta część do której się oficjalnie mogę przyznać choć bez zachwytu nad sobą.
reszta jest milczeniem i tajemnicą. czasem tajemnicą między mną a wetem, częściej tajemnica między mną a TŻtem (któremu zdarzylo się już zamknąć z tymczasem przede mną w łazience i ogłosić że zwierzak potrzebuje trochę spokoju).

Poker71

Post » Wto maja 10, 2011 20:19 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

A gdzie jest wątek dla panikarzy? Pisać tam raczej nie będę, ale chętnie poczytam...

Megana

Post » Pt maja 13, 2011 11:15 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

wątek dla panikarzy zwany też klubem reagujących inaczej

viewtopic.php?f=8&t=37935

A ja dochodzę do wniosku że muszę bardzo kochać koty skoro ich jeszcze na czapkę z kołnierzem do kompletu nie przerobiłam :evil:

4:30 śpimy... sen lekki bo pół godziny wcześniej Gryzelda uznała za stosowne poinformować całą okolicę że się obudziła.. więc bardziej taki półsen.
W owym półśnie TŻ zrobił rzecz straszną- wyciągnął rękę nad głowę, ręka powędrowała za łóżko akurat i nieszczęśliwie w miejsce gdzie akurat znajdowała się przechadzająca się Gryzelda.
Dotknięcie dla koteczka jest sygnałem "nie śpimy" w związku z czym w istocie po pół sekundzie już nie śpimy.
Gryzelda bowiem na dotknięcie reaguje przeraźliwym wysokim MIAUUUUU. Tuż nad naszymi głowami.

5:00 śpimy ze względu na wydarzenia wyżej opisane snem BARDZO lekkim. coś nas obłazi, ugniata itd. TŻ się potem przyznaje że śniło mu się że jest na akupresurze i chińczyk okazał się sadystą. Czemu mnie to nie dziwi?

5:30 Wikusia korzysta z tego że Gryzelda nadal się zajmuje nocnymi koszmarami TŻta i W PEŁNI wykorzystuje dostępną przestrzeń. W pełni oznacza również w pełnym galopie i z przytupem.

5:45 Gryzelda dostrzegła śmigającą Wikusię i jest oburzona że sobie drugi kot pozwala bez niej. Dwa koty w pełni wykorzystują dostępną przestrzeń. W pełni oznacza również w pełnym galopie i z przytupem.

Po kwadransie unikatowy pokaz stepowania na dwa koty zmusza nas do zwleczenia zwłok. Zwłoki numer jeden potykają się w progu o białą wielką fokę która właśnie szykuje się do snu. Zwłoki numer dwa zastanawiają się, czemu w całym domu pod nogami chrupią kocie chrupki.

Poker71

Post » Pt maja 13, 2011 14:18 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Ciociu Poker :) wstawiłam zdjęcie solenizantki Gagi na 10 stronę żłobkowego wątku :)
Obejrzyj cudo :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt maja 13, 2011 22:13 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Tak apropo paniki
Dzisiaj jest 13 i na dodatek piątek.

Aby Cię za mocno nie stresować to napiszę tylko że z Luckiem wszystko jest dobrze.
Ale co przeżyłem to moje, nawet kawy nie trzeba było pić, ciśnienie samo skoczyło do góry, moja nieprzewidywalna córka na dzisiaj była umówiona u weta na kastrację Lucka. Niby to tylko przesądy, ale po co było kusić licho w taki dzień.

Biedny Lucuś już nie jest 100% kocurkiem
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Sob maja 14, 2011 6:37 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

seja pisze:Ciociu Poker :) wstawiłam zdjęcie solenizantki Gagi na 10 stronę żłobkowego wątku :)
Obejrzyj cudo :)

wspominki :)

Obrazek
Obrazek

a obecnie
Obrazek

:piwa:

Poker71

Post » Czw maja 19, 2011 21:42 Re: Redziaki Gryzi. Gala i Stefan [']. Wikuleczka szuka DS!

Czy dla równowagi na Pomorzu nic się nie dzieje...? :>

Megana

[poprzednia][następna]