Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2011 6:43 Re: schronisko

Dorota Wojciechowska pisze:Zlew trzymalam do zamontowania na dzialce ale za duzy jest wiec do schronu w sam raz,a moze ktos ma niepotrzebny jednokomorowy lub umywalke z szafka. A i w srode jade po regaly i przywioze tez taki regalik z polkami

co do umywalki z szafką trzeba ponegocjować z Piotrkiem, moze cos znajdzie :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto maja 17, 2011 11:53 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

no i powoli oswajajcie się z myślą, że jak zrobią wolierę, zlew to tzreba bedzie zakasać rekawy, wyszorować mieszkanko w środku, powstawiać regaly, drapaki i poprzenosić koty. Zajmie nam to którąś z sobót.
Liczę na las rąk zglaszający się do pomocy :ok:

Filomen

Post » Czw maja 19, 2011 18:44 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

W poszukiwaniu Tereni dotarłam i tu. Kilka stron wczesniej trafiłam na zdjecia dwóch dzikawych burasków. Czy to są te kotki, o których teraz piszecie, matka i córka?
Gdyby były zdrowe i zaszczepione, to moge wziąć je na DT, ale prosiłabym później o ich ogłaszanie, bo czasowo nie wyrobię. Zreszta nie idzie mi to zbytnio. jesli ta jedna byłaby nadal dzika, to może u nas zostać. Do dyspozycji miałaby wtedy dwupietrowy strych z drapakiem, kuweta i zapasami jedzenia :wink:

Chciałam Terenię prosic o sprawdzenie psa w schronisku. Czy może ktos z Was dałby radę? Pies jest na izolowanych boksach. Nr 102, biały, duży, szorstkowłosy. Byłabym wdzięczna o informacje na temat jego zdrowia, kastracji(?) i czy jest do adopcji. Chciałam go wziąć na tymczas, ale na dogo nikt go nie sprawdzi. Ze względu na sporoą ilość zwierząt u nas, moge wziąć tylko zdrowe zwierzaki.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Czw maja 19, 2011 19:35 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Jaaga pisze:W poszukiwaniu Tereni dotarłam i tu. Kilka stron wczesniej trafiłam na zdjecia dwóch dzikawych burasków. Czy to są te kotki, o których teraz piszecie, matka i córka?
Gdyby były zdrowe i zaszczepione, to moge wziąć je na DT, ale prosiłabym później o ich ogłaszanie, bo czasowo nie wyrobię. Zreszta nie idzie mi to zbytnio. jesli ta jedna byłaby nadal dzika, to może u nas zostać. Do dyspozycji miałaby wtedy dwupietrowy strych z drapakiem, kuweta i zapasami jedzenia :wink:

Chciałam Terenię prosic o sprawdzenie psa w schronisku. Czy może ktos z Was dałby radę? Pies jest na izolowanych boksach. Nr 102, biały, duży, szorstkowłosy. Byłabym wdzięczna o informacje na temat jego zdrowia, kastracji(?) i czy jest do adopcji. Chciałam go wziąć na tymczas, ale na dogo nikt go nie sprawdzi. Ze względu na sporoą ilość zwierząt u nas, moge wziąć tylko zdrowe zwierzaki.

Jaaga Piotrek będzie jutro w schronie ( w sumie jest codziennie ) wysle Ci na pw jego numer, co do kotek to super pomysł, dzięki

Filomen

Post » Czw maja 19, 2011 19:39 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

a teraz postępy z budowy woliery siatka obejmie tez melamine, ona bedzie w środku nie na zewnątrz, będzie wieksza od obecnej, obiecał tez pan kierownik pniaki i konary z lasu do wdrapywania się
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw cze 09, 2011 19:57 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Czw maja 19, 2011 19:44 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

To jak woliera będzie obejmowała też melaminę to musi być uszczelniony dół :!:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw maja 19, 2011 21:24 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Filomen pisze:
Jaaga pisze:W poszukiwaniu Tereni dotarłam i tu. Kilka stron wczesniej trafiłam na zdjecia dwóch dzikawych burasków. Czy to są te kotki, o których teraz piszecie, matka i córka?

Jaaga Piotrek będzie jutro w schronie ( w sumie jest codziennie ) wysle Ci na pw jego numer, co do kotek to super pomysł, dzięki

Jaaga gadałyśmy :wink: jak jutro Piotrek to da radę sprawdzić to się skontaktujemy, ja podjadę do schronu w sobotę :) i zobaczymy. Jeśli chodzi o kotki to Piotrek da znać czy są zdrowe z tego co pamiętam to sa zaszczepione, a w ponedziałek postaramy się panny wysterylizować, jesli chodzi o ogłoszenia to nie ma sprawy zrobimy :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw maja 19, 2011 23:13 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Filomen pisze:no i powoli oswajajcie się z myślą, że jak zrobią wolierę, zlew to tzreba bedzie zakasać rekawy, wyszorować mieszkanko w środku, powstawiać regaly, drapaki i poprzenosić koty. Zajmie nam to którąś z sobót.

jedno drzewko z lasu już się zgłasza :ryk: no lasem to nie jestem raczej :ryk: byleby to nie było o 7 rano w weekend :mrgreen: o 7.30 chyba dam radę :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt maja 20, 2011 6:45 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Dorota Wojciechowska pisze:To jak woliera będzie obejmowała też melaminę to musi być uszczelniony dół :!:

Panowie, ktorzy robią wolierę już o tym pomysleli - jedna część od strony okien już jest zablokowana od dołu, a od strony drzwi będzie podest żeby woda spokojnie mogła dołem płynąć:)

I OGROMNA PROŚBA - BRAKUJE W SCHRONIE LIGNINY I RĘKAWICZEK!!! JAKBY KTOŚ POSIADAŁ ZBĘDNE SZTUKI TO CHĘTNIE TO ODBIORĘ...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt maja 20, 2011 10:56 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

niestety hycel nie próżnuje - koty są wyłapywane z okolicy Górniczej 4. Mamy 4 nowe w tym jeden mieszaniec persa z guzem na brzuchu. Znacie tam jakieś karmicielki?

Filomen

Post » Pt maja 20, 2011 11:49 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

terenia1 pisze:
Filomen pisze:no i powoli oswajajcie się z myślą, że jak zrobią wolierę, zlew to tzreba bedzie zakasać rekawy, wyszorować mieszkanko w środku, powstawiać regaly, drapaki i poprzenosić koty. Zajmie nam to którąś z sobót.

jedno drzewko z lasu już się zgłasza :ryk: no lasem to nie jestem raczej :ryk: byleby to nie było o 7 rano w weekend :mrgreen: o 7.30 chyba dam radę :lol:

z checia ale weekend to ja nie moge :(

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt maja 20, 2011 14:03 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

jakoś damy radę a Ty w tygodniu "dopracujesz" :-)

Filomen

Post » Pt maja 20, 2011 14:15 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Filomen pisze:jakoś damy radę a Ty w tygodniu "dopracujesz" :-)

:mrgreen: jasne jak tylko wroce to sie melduje :)

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt maja 20, 2011 21:30 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Jaaga pisze:Chciałam Terenię prosic o sprawdzenie psa w schronisku. Czy może ktos z Was dałby radę? Pies jest na izolowanych boksach. Nr 102, biały, duży, szorstkowłosy. Byłabym wdzięczna o informacje na temat jego zdrowia, kastracji(?) i czy jest do adopcji. Chciałam go wziąć na tymczas, ale na dogo nikt go nie sprawdzi. Ze względu na sporoą ilość zwierząt u nas, moge wziąć tylko zdrowe zwierzaki.

nie wiem czy Terenia dzwoniła, pies ma biegunkę z krwią, podobno bierze antybiotyki, tak twierdzi wet. Ma dać znać jak sie poprawi.

Filomen

Post » Pt maja 20, 2011 22:03 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebne kaftaniki posterylkowe!

Rękawiczki leżą tylko czekają na przerzut
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

[poprzednia][następna]