Coraz nas mniej - Gucio ma nadczynność tarczycy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 01, 2011 14:31 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste - mamy gościa

Jana pisze:A kotka nie jest czasem ciężarna?

Już nie.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Nie maja 01, 2011 14:50 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste - mamy gościa

Amica pisze:

Już nie.

Już urodziła?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie maja 01, 2011 14:56 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste - mamy gościa

A nawet jeśli?
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie maja 01, 2011 19:32 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste - mamy gościa

Jana pisze:
Amica pisze:

Już nie.

Już urodziła?

Jana, miło Cię znowu widzieć w naszym wątku :wink:
Obrazek

Amica

Post » Nie maja 01, 2011 19:45 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste-szóste urodziny Figi

Amica pisze:Obrazek Obrazek

Śliczna kicia, przypomina mi Gandzię...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie maja 01, 2011 20:35 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste - mamy gościa

Amica, miło mi, że Ci miło. A jeszcze milej mi będzie jak odpowiesz na moje pytanie. No, chyba że to jakaś tajemnica?

Jana

Post » Czw maja 05, 2011 10:34 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste - mamy gościa

Amico, co słychać?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro maja 11, 2011 20:50 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste - mamy gościa

Jana pisze:Amica, miło mi, że Ci miło. A jeszcze milej mi będzie jak odpowiesz na moje pytanie. No, chyba że to jakaś tajemnica?

Nie, to nie jest tajemnica. Kotka urodziła 1 maja. Chciałam jednak uniknąć dyskusji i presji jakiej doświadczyła mar9. Kociaki już otworzyły oczka, nie grozi mi więc molestowanie o uśpienie ich :wink:
Przedstawiam je w kolejności w jakiej się urodziły (zdjęcia były robione 6 maja):

1. Zuzia

Obrazek

2.Gucio (na zdjęciu widać trochę uszkodzoną lewą tylną łapkę)

Obrazek

3. Rózia (po lewej nosek Gapcia, Rózia leży na Zuzi)

Obrazek

4. Gapcio (prawdziwa z niego Gapa - ciągle gubi się w legowisku)

Obrazek

5. Bezimienny [`]

6. Felix (ma najmniejszą główkę i najsmuklejsze ciałko, będzie kiedyś zabójczo przystojnym kocurkiem, za nim - Gucio)

Obrazek

A na koniec zdjęcie zbiorowe - jak widać maluchy, mimo różnych temperamentów i charakterów, mają zainteresowania bardzo monotematyczne ;)

Obrazek

Od lewej: Gapcio, Felix, Rózia, Zuzia i Gucio.
Wszystkie zdjęcia powiększają się po kliknięciu.
Poród nie był łatwy, Masza miała stan zapalny macicy, dziś skończyła antybiotyk, ale nadal ma problemy trawienne. Jest wspaniałą matką, troskliwie opiekuje się maluchami, które rosną jak na drożdżach.
Obrazek

Amica

Post » Śro maja 11, 2011 21:36 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste - mamy gościa

No cóż, wzięłaś sobie ciężarną kotkę i poczekałaś aż urodzi. Masz kolejny cud narodzin w domu.

Jana

Post » Śro maja 11, 2011 21:43 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste - mamy gościa

Jana pisze:No cóż, wzięłaś sobie ciężarną kotkę i poczekałaś aż urodzi.

Wzięłam sobie skrajnie zabiedzoną kotkę w wysokiej ciąży, którą ktoś wyrzucił z domu. Nikt inny jej nie wziął. Nie zaryzykowałam jej życiem, sterylizując ją w takim stanie.To wszystko co mam do powiedzenia na ten temat.
Obrazek

Amica

Post » Pt maja 13, 2011 17:28 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste - mamy gościa

Dziś byłam ze znajoma u naszej doktor, na konsultacji z rudym kocurkiem

Obrazek Obrazek Obrazek

Kociak został znaleziony w ostatnia niedzielę w pobliżu działki, wygląda na "rasowego", ma ogromną przepuklinę, wymagającą jak najszybszej operacji. Rudy ma ok. 3-4 miesięcy, został odrobaczony (5 dni temu) odpchlony a dziś zaszczepiony. Operacja za 2 tygodnie. Do tego czasu trzeba mieć na oku jego brzuszek.
Mały jest oswojony, ma cudowny charakter, na pewno nie urodził się "na wolności", być może "hodowcy" nie udało się go sprzedać ze względu na tę nieszczęsna przepuklinę i pozbył się go porzucając. W każdym razie kociak miał szczęście i teraz już nic mu nie grozi.
Obrazek

Amica

Post » Pt maja 13, 2011 17:48 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste + tymczasy

Przepiękne maluszki, a rudzielec :1luvu: :1luvu: :1luvu: mam nadzieję,że szybko znajdą swoje domy

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Pt maja 13, 2011 20:13 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste + tymczasy

ewick, rudzielec już ma, zostaje u znajomych, pan domu się w nim zakochał. Stwierdził, że po tych wszystkich kocich i psich "nazbierańcach" należy mu się takie cudo :wink:
A maluchom dopiero będę szukać. Masza będzie do adopcji dopiero po wysterylizowaniu.

Wszystkich, którzy chcieliby wesprzeć moje tymczasy zapraszam na Bazarek viewtopic.php?f=20&t=127710 (kolczyki)
viewtopic.php?f=20&t=127713 (kocie różności)
Obrazek

Amica

Post » Śro maja 18, 2011 21:45 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste + tymczasy

Obrazek Obrazek Obrazek

Od lewej: Gapcio, Felix, Gucio

Obrazek Obrazek Obrazek

Od lewej Rózia, Zuzia i mama Masza (nareszcie smukła) :wink:
Obrazek

Amica

Post » Czw maja 19, 2011 6:50 Re: Sonia i S-ka, czyli moje koty osobiste + tymczasy

Cudne :1luvu:
A Felix pingwinek :love: :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]