koniec Ekologiczny OWIES-dług u weta

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro maja 18, 2011 10:41 koniec Ekologiczny OWIES-dług u weta

Bazarek na spłatę długu u weta za Broszkę i Inkę
olbrzymie koszty leczenia pogrążyły moją i tak już trudną sytuację finansową...

Broszka, karzełek po ciężkiej operacji rozerwanej przepony z jelitami i innymi organami przemieszczonymi w płuca
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=121826
Koszty diagnostyki, operacji i leczenia pooperacyjnego Broszki wyniosły jak dotąd ok 2300,-
Większość długu udało się już spłacić dzięki wpłatom forumowiczów i bazarkom - bez Was nie dałabym rady tego udźwignąć :1luvu:
ale nadal do spłaty jest ponad 600,- i wciąż dochodzą nowe koszty na badania kontrolne ok 250,- (badanie, rtg, usg, krew), trzeba kontynuować b.drogą dietę (koszt ok 200,- za mc), do tego wszystkiego dochodzą koszty leków.
Dodatkowo Broszka ma przepukliny pachwinowe które miały być operowane razem ze sterylką na klinikach UP we Wrocławiu - niestety ze wzgledu na stan Broszki tydzień temu została wykonana jedynie połowiczna sterylka....
W planach kolejne badania (np echo serca) a trzeba jeszcze koteczkę doszczepić i przydałoby się podać jej 3xzylexis (kolejne 150,-)...

Seniorka Inka z przewlekłą niewydolnością nerek, plazmocytarnymi dziąsłami i rakiem płaskonabłonkowym
viewtopic.php?f=1&t=123600
Trzy miesiące temu przeszła ciężką operację usunięcia ucha (rak płaskonabłonkowy) i usunięcia wszystkich zębów (plazmocytarne zapalenie dziąseł).
Jak dotąd badanie przedoperacyjne (usg, krew, rtg), sama operacja, badanie histopatologiczne ucha i dziąsła, badania kontrolne i leczenie pooperacyjne kosztowały ok 700,- i ponad połowę tej sumy mam nadal do spłaty...
Niestety, wet stwierdził ostatnio że rak się odnawia na pozostałej części ucha i konieczne jest jego całkowite usunięcie czyli kolejna operacja - umawiamy się na konsultację u onkologa na UP we Wrocławiu...

czas trwania bazarku kup teraz lub licytacja 7dni od rozpoczęcia
koszty przesyłki pokrywa kupujący

Mam konie w przydomowej stajni i od lat wysiewam kociastym zamiast trawy owies na zielonkę do odkłaczania . Owies pochodzi z uprawy ekologicznej więc może nie jest super gruby i piękny - ale za to gwarantuję że uprawiany wyłącznie na naturalnych nawozach :D
Obrazek

1. Miseczka z ziemią i ziarno ekologicznego owsa
Komplet to: miseczka, eko-ziemia z mojego ogródka i filiżanka ziaren eko-owsa która wystarczy na kilka wysiań :)
Było 6 miseczek - zostały 3 żółte jak na zdjęciu
cena za komplet: kup teraz :arrow: 15,- wywoławcza :arrow: 9,-
zielona :arrow: 15,- dagmara-olga
zółta :arrow: 15,- Kotek&Tosia
zielona :arrow: 15,- AgaPap
Obrazek
Obrazek

2. Ziarno ekologicznego owsa
zawartość filiżanki, kup teraz :arrow: 2,-
6 filiżanek :arrow: 12,- koko_
6 filiżanek :arrow: 12,- sunicram
8 filiżanek :arrow: 16,- ewung
5 filiżanek :arrow: 10,- Gibutkowa
5 filiżanek :arrow: 10,- kasiek252
10 filiżanek :arrow: 20,- alessandra
2 filiżanki :arrow: 4,- bagheera
6 filiżanek :arrow: 12,- nika.wu

Obrazek

3. Eko-ziemia
nawożona wyłącznie kilkuletnim nawozem końskim :wink:
zawartość filiżanki, kup teraz :arrow: 1,-
20 filiżanek :arrow: 20,- kasiek252
20 filiżanek :arrow: 20,- kasiek252

na życzenie mogę wystawić eko-nawóz koński :wink:

w imieniu Broszki i Inki zapraszam do licytacji :D
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 20, 2011 12:03 przez Broszka, łącznie edytowano 9 razy
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro maja 18, 2011 12:19 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

No z nieba mi spadłaś hehe, właśnie szukam teraz dla mojego kocurra jakiejś dobrej trawki do podgryzania :)
A koty mogą jeść takie cuś? Ja chcę posiać 2 podłużne doniczki 10x40cm, to ile takich filiżanek i ziemi potrzebuję?
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro maja 18, 2011 12:33 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

sunicram pisze:No z nieba mi spadłaś hehe, właśnie szukam teraz dla mojego kocurra jakiejś dobrej trawki do podgryzania :)
A koty mogą jeść takie cuś? Ja chcę posiać 2 podłużne doniczki 10x40cm, to ile takich filiżanek i ziemi potrzebuję?

oczywiście że koty mogą jeść zielony owies - chyba we wszystkich sprzedawanych nasionach traw dla kota jest m.in owies :)
ale niestety, myślę że na takie hektary :wink: sam owies się nie nadaje bo bardzo szybko rośnie i za chwilę zamiast trawnika dla kociastego będziesz miał zboże i będzie trzeba robić żniwa :lol:
w ciągu dwóch tygodni od skiełkowania owies ma już wysokość ok 15-20cm i nadal rośnie :wink:

dla jednego kota najlepiej wysiać niewielką garstkę w spodku lub miseczce - to co nie zostanie zjedzone i za wysoko urośnie wyrzucić i posiać następny :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro maja 18, 2011 12:42 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

Ooooo, jak super :!: :!: nie dość, że znalazłam owies, to jeszcze na bazarku dla Broszeńki :1luvu: Poproszę 6 filiżanek.

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Śro maja 18, 2011 13:13 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

koko_ pisze:Ooooo, jak super :!: :!: nie dość, że znalazłam owies, to jeszcze na bazarku dla Broszeńki :1luvu: Poproszę 6 filiżanek.

bardzo dziękujemy :1luvu:
wysyłam pw

zapraszam :kotek:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro maja 18, 2011 13:17 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

a ja bym chciała zestaw z ziemią i miseczką w kolorze koniecznie zielonym
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro maja 18, 2011 13:43 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

Nie pchać mi się tu proszę :mrgreen: Zaryzykuję żniwa i wezmę też 6 filiżanek ;)
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro maja 18, 2011 13:48 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

Zestaw 1 poproszę z żółtą miseczką za kup teraz.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Śro maja 18, 2011 13:56 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

To ja z zieloną miseczką zestwik poproszę za kup teraz :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro maja 18, 2011 13:57 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

dagmara-olga pisze:a ja bym chciała zestaw z ziemią i miseczką w kolorze koniecznie zielonym

uzupełnię, że kup teraz!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro maja 18, 2011 14:14 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

zaraz ogarnę co dla kogo i powysyłam pw :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro maja 18, 2011 14:27 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

se zaznaczę :kotek:
Jaki obwód górny ma miseczka? Potrzebuję wiedzieć ile miseczek ziarna potrzebuję na mój paśnik ;) Bo rozumiem że ziarno (zawartość miseczki) to ilość właściwa do zasadzenia w miseczce?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 18, 2011 14:39 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

Ja proszę 8 filiżanek owsa :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro maja 18, 2011 14:42 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

Gibutkowa pisze:se zaznaczę :kotek:
Jaki obwód górny ma miseczka? Potrzebuję wiedzieć ile miseczek ziarna potrzebuję na mój paśnik ;) Bo rozumiem że ziarno (zawartość miseczki) to ilość właściwa do zasadzenia w miseczce?

Gibutkowa :)
komplet to miseczka+ ziarno (zawartość filiżanki)+ ziemia potrzebna do wysiania tego owsa- myślę że tyle ziarna wystarczy na wysianie w tej miseczce 4-5 razy :)
miseczka ma średnicę otworu na górze 11cm, dołu 15cm

ewung pisze:Ja proszę 8 filiżanek owsa :-)

proszę bardzo :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro maja 18, 2011 14:44 Re: Ekologiczna ZIELONKA na odkłaczenie - na dług u weta

przepraszam wszystkich ale pw będę wysyłała jutro :oops:
muszę się zapytać na poczcie czy przesyłka przejdzie jako list czy musi być jako paczka :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[następna]