Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw kwi 14, 2011 12:38 Re: Gda.Aisha po operacji, Hallera wyciachane, sterylki c.d. N.P

Aga, nic straconego, moge Ci go/ja zarezerwowac :ryk:

Kocia mamusia wczoraj zostala zlapana i zawiozlysmy ja na sterylke, nocke przenocowala w ciepelku i dzis juz ja widzialam jak biegala po podworku, bedzie ok :ok:

W piwnicy Panom z administracji udalo sie zlapac jednego kota i wyniesli go na zewn. kocurek bialo szary, widzialam go dzis, piwniczne okienka wszelakie juz zamkniete na amen, w piwnicy zostal jeden kot, probowalam lapac ale bez skutku :roll:
Pan z administracji ma wstawic klatke z jedzeniem za krate, by nikt klatki nie gwizdnal :roll: i miejmy nadzieje kot sie zlapie....
Zastanawiam sie czy to nie kotka przypadkiem, i czy to przypadkiem nie byla matka tych maluchow ktore znalazlam :roll:
Byc moze 2 kotki sie okocily, maluchy tej pierwszej nie przezyly tych 3-4 dni bez matki....a te ktore znalazlam sa od tej drugiej :roll: dlatego tez udalo im sie przezyc od momentu zamkniecia piwnicy w calkiem niezlej formie :roll: kot ma dosyc mocno owlosiony brzuszek i nie mam pewnosci...prosilam Panow z administracji by zadzwonili do mnie jak sie kot zlapie i nie wypuszczali od razu...podesle kolezanki na miejscu by sprawdzily, czy kocur czy kotka...bo jesli kotka a sie ja wypusci, to...wiadomo ...pozniej ciezko bedzie ja zlapac...dlatego mam w planie odrazu wiezc ja gdziekolwiek na strerylke :roll: by zalatwic problem tych okolo falowcowych kotow raz na dobre....pewnie moje czcze marzenia, bo zawsze cos sie przypaleta...no ale zawsze jedna mniej bedzie :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw kwi 14, 2011 19:56 Re: Gda.Aisha po operacji, Hallera wyciachane, sterylki c.d. N.P

Marea pisze:Dokladnie tak jak Aga mowi, ja w miejscach na pozor nieprzychylnych kotom znalazlam wielu zwolennikow i sprzymierzencow ktorzy byli ukryci ;) nie kazdy jest przychylny dokarmianiu, ale czesto Ci ludzie sa jak najbardziej za sterylizacjami i sa nawet sklonni sie dorzucac do tego ;) no ale trzeba szukac tych ludzi na miejscu ;)
Pojedyncze osoby maja nikle szanse na uporanie sie z problemem, w grupie sila ;)

Aga nie pisałaby nic, co nie byłoby sprawdzone ;) metoda "na kartkę" naprawde przynosi duże pozytywne efekty i owocuje często fajnymi znajomościami. Jest jeden warunek- trzeba spróbować ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt kwi 15, 2011 19:29 Re: Gda.Aisha po operacji, Hallera wyciachane, sterylki c.d. N.P

oj chciało by się. Ale póki sytuacja się nie wyjaśni czy jestem tu czy tam ;) to nie ma mowy o zmianach :(
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Śro maja 18, 2011 8:18 Re: Gda.Aisha po operacji, Hallera wyciachane, sterylki c.d. N.P

Wszytskie maluszki piwniczne już w nowych kochających domkach, które zachwalają je pod niebiosa ;)

W piwnicy udało się złapać jeszcze 2ie kotki i zostały wysterylizowane, obecnie przesiadują w ogródku przy falowcu i wygrzewają kości na słoneczku :wink:

W garażach nieopodal falowca, została już chyba tylko Trikolorka, która ma obecnie kociaki, ok 2-3 tyg.
Wczoraj dzwoniła moja mama, że tata widział w południe że biało szara leżała na ulicy, potrącił ja samochód :cry:
Widziałam ją w piatek, dałam papu, wygłaskałam, z dzikusa w ostatnich czasach stała się fajnym miziakiem, szkoda mi jej bardzo :( zadzwoniłam do babci, karmicielki, była zasmucona, mówiła że wołała ją na wieczorne karmienie ale nie przyszła, myślała że może przez deszcz....
w rok czasu ponad, z ok 7 kotów w garażach jest tylko tri...duża burasia też przepadła :( kocurki już kilka miesięcy temu...były posterylizowane koteczki to kociaków nie przybyło..a "selekcja" robi swoje ehh
Obrazek

Marea

Post » Śro maja 18, 2011 12:44 Re: Gda.Aisha po operacji, Hallera wyciachane, sterylki c.d. N.P

no i zapomniałam o najważniejszym, że Aisha ma nowy domek :D :ok: w Człuchowie
Obrazek

Marea

[poprzednia]