W-wa Szylkretowa Koko szuka DS- foty s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 16, 2011 20:27 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

meldujemy sie
Koko chyba na jedynaczke powinna isc, moje koty olewa, male zainteresowanie wzbudza w niej czasami Daisy - i nie wiem, czy to z powodu bractwa plci :wink: , fufrowatosci Daisy czy jej koloru
Koko powoli zaczyna tez reagowac na imie
powoli tez zapoznaje sie z salonami - ma juz 2 kryjowki, kryta kuwete :roll: i miejsce pod stolikiem rtv
jest zachwycona drapakiem, chociaz uzywa tylko parteru na razie :wink: i wczoraj rano szalala w przedpokoju z pileczka
na moj widok na salonach zwiewa, dzisiaj wystraszyla sie wlaczonego telewizora
czesto sama wraca do lazienki albo wrecz nie chce z niej wychodzic i lezy rozlozona w tranporterku, poduszka na pralce tez nosi slady uzywania w nocy 8) lazikowanie do pokoju wlacza sie jej ze 2 razy dziennie

aha, i wyczaila, gdzie leciec sprawdzic miski rezydentow kiedy wlasna juz wylizana na blysk :twisted: :lol: :lol: :lol:

jeszcze ze 2-3 tygodnie i zaczniemy szukac domu

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon maja 16, 2011 20:54 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Daj znać, przyjadę, obfocę :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon maja 16, 2011 22:33 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

aż dziwne w sumie skoro całe życie w stadzie żyła. No ale nie wszystkie koty muszą się lubić przecież.
Trzymam nieustannie kciuki :)

bazyla jak łaciata? Szukasz już jej domu?

i anawe trzeba przywołac do raportu ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon maja 16, 2011 23:00 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Mysza pisze:aż dziwne w sumie skoro całe życie w stadzie żyła. No ale nie wszystkie koty muszą się lubić przecież.

no dziwne, bo na poczatku wydawalo mi sie, ze ten placz to jest za kotami, moze Twoim opisem sie zasugerowalam :wink:
smiesznie gada jak jej miske przyniose, jedynie obecnie
aha, moje koty juz bardzo pokojowo nastawione - Daisy z przyjemnoscia sika do malej kuwety i chetnie wyzera reszte 'bylejakich' chrupkow; Muczacz obserwuje z uwaga i az przytupuje :wink: zeby wlaczyc sie do zabawy :lol: a Telma dzisiaj probowala jej lepek wylizac...
btw zarte toto jest niesamowicie 8O

Beata

Post » Wto maja 17, 2011 6:33 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Mysza pisze:bazyla jak łaciata? Szukasz już jej domu?

Tak, szukam intensywnie. Ogłoszenia w mojej okolicy porozklejane, lokalne portale ogłoszeniowe też zaatakowane.

Z moich obserwacji wynika, że najlepszy dom dla Łaci byłby taki:
1. Bez dzieci, ew. mogą być spokojne nastolatki.
2. Raczej bez kotów.
3. Z osobami, które chciałyby dłuuuuuugo i duuuuuuużo miziać koteczka.

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Wto maja 17, 2011 10:39 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

bazyla, śniło mi się tej nocy, że Łacia znalazła dom u rodziny juz takiej bez dzieci, jakiejś znanej, bo aż w TV pokazywali jakiego mają fajnego kota. Siedziała pani na rękach i się miziała przed kamerą :lol:
Obrazek

Mysza

Post » Wto maja 17, 2011 10:45 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Oby to był proroczy sen :ok: .

Już nie musi być aż taka słynna ta rodzina, zadowolimy się i mniej celebrycką, byle dobra była dla Łatki.

Chociaż - podanie celebrytów o Łacię też weźmiemy pod uwagę :mrgreen: .

bazyla

Post » Wto maja 17, 2011 17:18 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

mamy malego pata :(
co prawda wiem to nieformalnie i nieoficjalnie, ale chca wyslac mnie do Stanow - podejrzewam, ze dopiero za jakies 2-3 tygodnie najwczesniej i chyba nie dluzej niz na 2 tygodnie (taka mam nadzieje)
wiec juz teraz szukam kogos, kto raz dziennie odwiedzi moje koty w domu (Tarchomin)...

Beata

Post » Wto maja 17, 2011 17:30 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

przywołana do raportu melduje sie :D

Rudzik cały czas preferuje podłóżkowość w ciagu dnia ... ale za to wieczorem kiedy cała reszta kompanii siedzi w salonie rozciaga sie na kanapie skąd skutecznie przepłoszył rezydentów . Własciwie bez żadnej "przemocy" po prostu odstąpili mu miejsce . Na gwałtowniejszy ruch odskakuje i jezeli sypialnia jest otwarta ucieka pod łozko . Ale jak jest zamknieta to przywołany z dwa razy podszedł . Bawi sie z chęcia zabawkami i wścieka sie z młodszym rezydentem łapiac go za ogon . Ostatnio nawet spał na łożku , wdrapujac sie cichaczem w nocy :ok:
Rano nawołuje ponaglajaco o natychmiastowe nakarmienie.
Kuwetkuje ,daje sobie obcinac pazurki i bardzo lubi czesanie.
Mizia się chętnie , ale jak widzi ,że rezydent sie mizia i jest to bezpieczne .

Myślę ,że można mu szukać domu ,ale jak się nie znajdzie to ma miejscówkę u mnie . Założyłam ogłoszenie na miau - na razie bez odzewu.
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Od: Nie sty 30, 2011 12:19

Post » Wto maja 17, 2011 21:01 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

a fotę dałaś w ogłoszeniu? I nam nie pokazałaś? czy nie dałaś?
Obrazek

Mysza

Post » Wto maja 17, 2011 22:06 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Mysza pisze:a fotę dałaś w ogłoszeniu? I nam nie pokazałaś? czy nie dałaś?

Fota w adopcje jest skopiowana -jeszcze z działek . Wgram nowe foty jak sie obrobie , bo mam przerąbane w pracy .
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Post » Czw maja 19, 2011 21:11 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

u nas od 2 dni akcja 'otwarta lazienka'
Koko rano szaleje na drapakach i z zabawkami, na moj widok zwiewa :evil: :wink: potem sama wraca do lazienki i tam spi w ciagu dnia :wink:
na noc na razie ciagle ja zamykam w lazience, ale kolo niedzieli to zmienimy :wink:
w tej chwili biedna przechodzi intensywny trening dotyczacy suchego :? bo jesli wyjade, to musi byc w stanie przezyc glownie na suchym :roll:

w weekend mam nadzieje na zapoznanie sie z balkonem :D :wink:

Beata

Post » Czw maja 26, 2011 8:24 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Co nowego u całej trójki? :)
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw maja 26, 2011 10:14 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

JoasiaS pisze:Co nowego u całej trójki? :)

Łatka szuka domu, ale mimo rozwieszonych ogłoszeń - nie ma absolutnie żadnego odzewu.
Zamówiłam też duży pakiet ogłoszeń u CatAngel w 130 różnych miejscach. Może chociaż ktoś zadzwoni?

A Łatka ? Kwitnąco wręcz.
Domaga się nachalnie pieszczot, głasków, apetyt dopisuje, humor zabawowy też.
Pieszczoszka udomowiona.

Zauważam jedną zmianę. Gdy do mnie przyjechała nie miauczała, jakoś nie była w stanie. Niby próbowała, ale był to bezdźwiękowy efekt. Teraz z dnia na dzień głos jej się poprawia i zaczęła miauczeć, dosyć ochryple i dziwnie, ale głos z siebie już wydaje coraz to lepszy.

Natomiast z mruczeniem nie ma absolutnie żadnego problemu - mruczy niczym traktor w latach 60-tych :D .

Czekam na efekt ogłoszeń. Po trochu zaczynam się już martwić, że domu stałego brak. Ona już się tak do nas przyzwyczaiła, że aż za bardzo. Trudno jej będzie znowu się potem aklimatyzować do innego domu i innych warunków.

bazyla

Post » Czw maja 26, 2011 12:50 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Rudzik - nie przeprowadzałam jeszcze szerokiej akcji ogłoszeniowej , jedynie na adopcje miau ( dodałam zdjecie na kanapie ) i wśród znajomych - ale bez odzewu. Nie bardzo mam czas sie tym zająć .
Troche sie boje jak on się zaaklimatyzuje w nowym miejscu .Stres mu zdecydowanie mu mija przy jedzeniu i wieczorem . Na balkonie ma juz ulubiona miejscówkę , z Ziutą i Nygusem żyje w zgodzie , ale troszke jednak z boku . Jak juz sie mizia to mruczy jak traktor , czasem chodzi po domu i troszkę płącze.
Teraz przez 2 tygodnie kotami zajmuje sie mój brat i Rudzik do niego przybiega w podskokach wiec nie ucieka przed ludzmi . Chociaz nie przychodzi bez celu - patrz jedzenie. :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

[poprzednia][następna]