Bulwa... przejechała całą Polskę ! Już na swoim :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 16, 2011 14:21 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Jaka szkoda ,że synuś w domku , a mamusia została. :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Pon maja 16, 2011 14:54 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

edii pisze:Jaka szkoda ,że synuś w domku , a mamusia została. :cry:

Synuś też na razie u mnie tymczasowo :( Musiałam go zabrać, bo już nie mogłam patrzeć, jak męczy go makabryczny katar. W zimę lataliśmy z nim do weta przez tydzień co drugi dzień, bo już ledwo żył.... Na szczęście antybiotyki go wzmocnił i jakoś do wiosny wytrzymał... Mi zwolniło się miejsce na DT, więc go zabrałam ;)

Tak wyglądał w zimę:
Obrazek

Dodam też jeszcze, że córcia Bulwy- Mini Bulwa :mrgreen: , grzeje już swój tyłeczek w nowym domku :( I to gdzieś od 2-3 miesięcy :(
Kiedy w końcu poszczęści się tej biedulce :(

edit: wrzucam jeszcze fotki Bulwy po sterylce :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon maja 16, 2011 16:03 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

To oczko biedne :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon maja 16, 2011 16:04 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Mam sklerozę :twisted:
Prosiliście klub ślepaczkowy o pomoc finansową?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 16, 2011 16:26 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Bulwa ma taki słodki pyś :)... Minka urocza... Kocik do schrupania!... Szkoda, że u mnie jest jak jest i nie mogę kota przygarnąć - moja dwójka rezydentów na pewno by się ucieszyła...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon maja 16, 2011 16:32 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

morelowa pisze:Mam sklerozę :twisted:
Prosiliście klub ślepaczkowy o pomoc finansową?

Nie pisałam tam. Poproszę o pomoc finansową, dajmy na to, że klub nam pomoże.. i co dalej ? :( Jak nie ma gdzie leczyć, gdzie przetrzymać... Naprawdę po 1 potrzebny jest DT :( Bez tego chyba nie ruszymy :( Może też ktoś pomoże w ogłaszaniu ? Może akurat znajdzie się DS i niepotrzebny będzie DT ? :kotek: Chyba, że macie coś innego na myśli ?
Dziewczyny, ja naprawdę nie mogę :( Kocice już mi się kocą, nie będę miała gdzie tymczasować maluchów :( Mam małą komórkę, ale tam jest zimno, brudno... a nie wiem, ile Bulwa będzie czekać na dom :( Gdyby to był tydzień, to jasne.. ale np. 3 miesiące ? Odpada :( A możliwe, że nawet i więcej może czekać na dom :/
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 16, 2011 16:37 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

RudyiSrebrnyKot pisze:Bulwa ma taki słodki pyś :)... Minka urocza... Kocik do schrupania!... Szkoda, że u mnie jest jak jest i nie mogę kota przygarnąć - moja dwójka rezydentów na pewno by się ucieszyła...

U mnie też miały być tylko 3 koty... ( nie chcę już więcej po stratach rezydentów..) a Plamka siedzi już pół roku i gdyby nie to, że mieszkamy w pobliżu ulicy, już by pewnie została, tzn. rodzice na chwilę obecną nie chcą jej oddać, ale ja nie będę się potem stresować, że kotu się coś stanie.. :roll: a tak nie chcieli ani jednego kota więcej na stałe !. Więc może na początek DT ? :twisted: Pewnie pomoc $$ by się znalazła ;)

edit: napisałam prośbę na wątku ślepaczków o pomoc w znalezieniu Bulwie DT :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 16, 2011 16:53 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Kinia - dla mnie jest oczywiste, że jak piszesz, że kicia na działce, i że nie da sie inaczej, to znaczy, że nie możesz. I to przecież wszyscy rozumieją , sami maja doświadczenia i nie ma potrzeby sie tłumaczyć :)

Ja sie nie znam, ale jakby napisac o poradę do ślepaczków, to może dziewczyny - własnie z doświadczenia - powiedzą, czy można w takiej sytuacji coś robić, czy można spokojnie czekać itd. Chyba, że wet już powiedział co i jak dokładnie?

A jaka pomoc w ogłaszaniu jest potrzebna? Pisałaś, że jest poogłaszana.. :?

Napisz może jeszcze jaki jest Glutek, jaki dla kotów, ludzi :D itd.

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 16, 2011 17:01 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Jakby co to ja robiłem ogłoszenia Bulwy na:
- Allegro (niedługo się kończy, ale odnowię): http://allegro.pl/bulwa-marmurowa-piekn ... 69298.html
- http://www.kokosy.pl/zwierzaki/koty/23741.html
- http://koty.sos.pl/
- http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 13170.html

Kinia, a te ogłoszenia Bulwy na innych portalach się pokończyły? Trzeba porobić?

Adam
aburacze

Post » Pon maja 16, 2011 17:03 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Aha, ja będę pewnie niedługo uaktualniać te ogłoszenia. Jeżeli ktoś miałby jakieś sugestie to ja bardzo chętnie.

Adam
aburacze

Post » Pon maja 16, 2011 18:12 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Ależ ona jest przepiękna........ :1luvu:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon maja 16, 2011 18:35 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

A jeszcze jakieś portale ktoś robił? Może jednak poprosić CatAngel o podstawowy pakiet 35 portali, jesli nie było?
To dyche kosztuje, o ile nie było zmian :mrgreen:
Chyba, ze ktoś ma wprawę i zrobi...
Aburacze? :wink:
I o synku bym napisała... :kotek:

Bym też trochę bardziej zwróciła uwagę na grożące jej niebezpieczeństwo i zmieniła 'marmurowa' na 'marmurkowa' - to nie to samo :? "Umaszczenie marmurkowe jest uwarunkowane genem recesywnym, pochodzącym od kotów domowych, ...."

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 16, 2011 19:56 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

morelowa pisze:Ja sie nie znam, ale jakby napisac o poradę do ślepaczków, to może dziewczyny - własnie z doświadczenia - powiedzą, czy można w takiej sytuacji coś robić, czy można spokojnie czekać itd. Chyba, że wet już powiedział co i jak dokładnie?

A jaka pomoc w ogłaszaniu jest potrzebna? Pisałaś, że jest poogłaszana.. :?

Napisz może jeszcze jaki jest Glutek, jaki dla kotów, ludzi :D itd.

Na ślepaczkowy wrzuciłam zdjęcie Bulwy, gdzie widać chore oczko. Może akurat ktoś się wypowie w tej sprawie :) Wet nie dał dokładnej diagnozy :roll: Sterylka była prawie rok temu.

Jest poogłaszana, ale na takich portalach jak np. gumtree, morusek, cafeanimal itd. Więc każde dodatkowe ogłoszenie, nawet na tych samych portalach, na pewno się przyda :D Stron ogłoszeniowych jest masa, nie wiadomo gdzie czeka dom na Bulwę 8)

Glutek jest wspaniały !! :1luvu: Ma jakieś 10 miesięcy? Jest wykastrowany, aktualnie leczę mu gillla. Załapał w końcu kuwetkę, bo na początku zdarzało mu się siknąć na ręcznik, posłanko.. :? Jest niesamowitym miziakiem ! Meeeega, naprawdę ! Ostatnio zaczął też się bawić :lol: Szaleje za koreczkiem, czy pomponem od mojej bluzy :mrgreen: Lubi też atakować kocyk :roll:

aburacze pisze:Kinia, a te ogłoszenia Bulwy na innych portalach się pokończyły? Trzeba porobić?

Wiszą te ode mnie, ale nowe na pewno się przydadzą, bo maluchy zasypują po woli pierwsze strony :| Także jak pisałam wyżej- każde ogłoszenie się przyda ! :)

morelowa pisze:A jeszcze jakieś portale ktoś robił? Może jednak poprosić CatAngel o podstawowy pakiet 35 portali, jesli nie było?
To dyche kosztuje, o ile nie było zmian :mrgreen:

Chyba zamówię ten pakiet ogłoszeń.. może zdarzy się jakiś cud. Jak myślicie: ogłaszać Bulwę osobno, czy przy okazji może jeszcze Glucika ?

Bym też trochę bardziej zwróciła uwagę na grożące jej niebezpieczeństwo i zmieniła 'marmurowa' na 'marmurkowa' - to nie to samo :? "Umaszczenie marmurkowe jest uwarunkowane genem recesywnym, pochodzącym od kotów domowych, ...."

morelowa, yyyyy, że co ? :ryk: Nie wiedziałam, że w tym jakaś różnica :lol: Czasem pisałam marmurowa, a czasem marmurkowa. Jak mi się tam chciało :lol: Nie zwracałam na to uwagi, bo nawet nie wiedziałam, że to jakaś różnica :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 16, 2011 20:31 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

:ryk: no, może nie wielka różnica, poza tym, że 'marmurowa' sugeruje, iz zrobiona jest z marmuru , a 'marmurkowa' odnosi się do umaszczenia - ale w końcu... co tam :mrgreen:

Byłabym za ogłaszaniem razem, z zastrzeżeniem np. że mogą być adoptowane osobno, jak sie inaczej nie da.
Zamów, zamów - CatAngel ma dobrą rękę i duuużo znajomych na fb. Wydarzenie na fb też by mogło pomóc. Zdjęcia obu kiciów +dobry opis, kontakt na Ciebie, Kinia i już :D

Wet nie dał diagnozy? I pewnie też nie dał zaleceń? Skąd Wy bierzecie tych wetów... :twisted: ? - pytanie retoryczne oczywiście. :x

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 16, 2011 20:49 Re: Bulwa... ruchliwa ulica, wrodzy działkowicze.. Pomocy ! DT !

Postaram się coś napisać niedługo; krótkiego i fajnego, bo niektóre portale mają ograniczoną liczbę literek... :roll: Jak ktoś ma wenę, to również może napisać :mrgreen:

Cicho ! Wet to dobry chłop ;) Niedługo zbankrutuje przeze mnie, bo cały czas daje mi duże zniżki :mrgreen:

Szukamy DT, proszęęęę! Może w końcu ktoś ?! :roll: Wtedy nawet wyjaśni się, co z oczkiem. Dajcie jej szansę !
Albo Plamce, to może Bulwę wtedy przepchnę na DT :roll: :arrow: viewtopic.php?f=1&t=119664 Tylko Plamka to jeszcze gorszy przypadek :|
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]