PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 16, 2011 14:44 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

nie, nie, chodzi o to wcześniejsze całkiem, maluchy mają domy, a datki miały iść na sterylkę kotki...
dawne, dawne... ta pani r.cz. nie odpisała mi jeszcze.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon maja 16, 2011 14:53 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

lutra pisze:nie, nie, chodzi o to wcześniejsze całkiem, maluchy mają domy, a datki miały iść na sterylkę kotki...
dawne, dawne... ta pani r.cz. nie odpisała mi jeszcze.

też super :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 19, 2011 5:49 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

przedostatni kot złapany w Kombinacie dzięki współpracy z naszą "wtyką" i jej kolegą (szacun, a wręcz poszan). :D
Kot przedostatni.
Bo, jak się okazało, jest jeszcze jeden, mały.
Jakoś tak jest, że te "małe kocurki" okazuję się być tym razem kotkami w ciąży, tylko że filigranowymi ;).

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pt maja 20, 2011 8:36 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Ostatni kot z Kombinatu jest już złapany :). Dzisiaj o 5 rano :ryk: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt maja 20, 2011 9:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

O! Super! :ok: :piwa:

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pt maja 20, 2011 9:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Dziewczyny, czy Wy macie miejsce do przetrzymywania? U nas na kociarni nie ma, a ja potrzebuję dla pana z działek przy nowohuckiej, ma w sumie 8 kotów, w poniedziałek będę się z nim konkretnie umawiać na poznanie sytuacji. Na szczęście nie ma jeszcze maluchów...
Ja mogę koty przewozić, tylko trzymać nie mam gdzie. Będę wdzięczna za pomoc.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt maja 20, 2011 9:59 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

poszedł przelew :D fundatorką lancetów jest p. Karolina, która dała wspaniały domek białej kotce.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pt maja 20, 2011 10:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Lutra, my mamy teraz kolejkę do pomieszczenia, a na raz mogą w nim przebywać tylko zwierzaki z jednej grupy. Nie wiemy jeszcze, jakiej płci są te dwa nowe "Mitalowce", a w zależności od tego ich rekonwalescencja będzie trwała tydzień lub dwa - ale później ciągle zostały jeszcze koty z Radia Kraków i jeszcze być może jedna grupa zwierzaków.

luelka

Post » Pt maja 20, 2011 10:45 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Ok, dzięki za informację. Szukam dalej. X
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pt maja 20, 2011 10:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

A tu zdjęcia kotki Dalmatynki, pierwszej z "Mitalowców". Kota jest zupełnie dzika, przestraszona i bardzo jej się nie podoba przebywanie w zamknięciu, zaraz będzie jednak wracać do siebie :). Zdarzyło się jej na mnie fuknąć, gdy dyskretnie nasypywałam jej karmę albo czyściłam kuwetę.

Charakterna kobitka :mrgreen: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt maja 20, 2011 10:48 przez luelka, łącznie edytowano 1 raz

luelka

Post » Pt maja 20, 2011 10:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

lutra pisze:Ok, dzięki za informację. Szukam dalej. X

Jeśli cokolwiek by się zmieniło, dam znać... 8 kotów to spora grupa, a teraz wszystkie kotki już ciężarne :( . Powodzenia!

luelka

Post » Pt maja 20, 2011 10:53 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

merci.
wiem, że pewnie wkrótce będą maluchy... kotów było 16, ale sąsiad zabił. pan mu założył sprawę... eh...
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Sob maja 21, 2011 17:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Dwa ostatnie koty z Mitalu zostały dzisiaj wysterylizowane - okazało się, że to kocurek i kotka. Dzisiejsza akcja testowała umiejętności współpracy naszych brygad AntyBezdomnościowych - transportem kierował Piotrek, TŻ Ziółko, sterylizację dogrywała z weterynarzami Starchurka, a nad wybudzaniem się kociastych przez dobrych parę godzin czuwała Foczka.skoczka. Ufff! Co za akcja :dance: :dance2: :dance:

luelka

Post » Pon maja 23, 2011 8:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Super :ok: :ok: :ok:

A ze swojej strony najmocniej przepraszam za zwłokę w rozliczeniach. :oops: Ostatnie dwa tygodnie mój mąż spędził w szpitalu, a i moje własne dolegliwości mocno dały mi się we znaki... Ale już się powoli zbieram :kotek:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto maja 24, 2011 8:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

To ja dołożę jeszcze zdjęcia Zwrotnicy i Konduktora, czyli kolejnej dwójki Mitalowców:

Zwrotnica:

Obrazek

Obrazek

Konduktor:

Obrazek

Zwrotnica dostała swoje imię ze względu na swoją "zwrotność" - próby ucieczki, nawet pod wpływem ledwie ustępującej narkozy. Starchurka jej się nie dała, ale wiedzieliśmy już wtedy, że ta kota potrafi i będzie kombinować :).

Konduktor za to od początku miał świetny apetyt - na pewno dla niego ten "turnus" okazał się pretekstem do solidnego przybrania na wadze :).

luelka

[poprzednia][następna]