[Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Sob maja 14, 2011 11:59 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Roulett pisze:Meg241, mało tego. Jeszcze z wielką radością się niektórzy z tym facetem od psa radośnie witali... Przynajmniej tak to w moich oczach wyglądało... :roll:

Pewnie dlatego, że "ten facet od psa" to sędzia i prezes honorowy łódzkiego klubu.

Pozdrawiam,
Robert
Obrazek

where

Od: Nie cze 15, 2008 8:29

Post » Nie maja 15, 2011 20:31 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

No cóż, pomysł najszczęśliwszy chyba nie był, można tylko wyciągnąć wnioski na przyszłość.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Nie maja 15, 2011 21:08 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Majorka pisze:No cóż, pomysł najszczęśliwszy chyba nie był, można tylko wyciągnąć wnioski na przyszłość.

proponuję zabrać kota na wystawę kynologiczną
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Nie maja 15, 2011 21:10 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Kot to nie pies, inaczej zareaguje.
Kota nie wyszkolisz jak psa. Zawsze będzie nieprzewidywalny.
Zapraszamy! Nowa strona!
Obrazek

Roulett

Od: Sob paź 17, 2009 15:08

Post » Nie maja 15, 2011 21:15 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

psiego zachowania tez nie przewidzisz. Nawet najspokojniejszy moze okazac sie agresywny, gdy spotka go jakis silny bodziec.
To ciagle tylko zwierze.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pon maja 16, 2011 7:26 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

hm, rozumiem, że osobom którym pies nie przeszkadzał na owej wystawie nie przeszkadzałby równiez kazdy inny pies wprowadzony czy wniesiony przez innego hodowce tak?? Bo cos mi sie wydaje (ale oczywiście sie moge mylic), że gdybym to ja - szary zwykły hodowca wprowadziła psa na wystawe to po pierwsze nie zostałabym z nim wpuszczona a po drugie nawet gdyby udało mi sie wejśc to szerokie grono hodowców byłoby oburzone takim zachowaniem.
Uważam, że ŻADEN pies nie powinien sie znaleźć na wystawie kotów, bez wzgledu na to czy był mały, duzy, spokojny czy agresywny. Koty i psy to tylko zwierzeta i nigdy nie jestesmy w stanie przewidziec jak sie zachowaja w danej sytuacjai. A poza tym wystawa to wystarczajacy stres dla kota wiec po co dokladac mu jeszcze do tego stres związany z kontaktem (hocby wzrokowym) z psem.
Magda
Obrazek

Meg241

Od: Śro sie 29, 2007 13:46

Post » Pon maja 16, 2011 8:53 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

sunshain pisze:
Majorka pisze:No cóż, pomysł najszczęśliwszy chyba nie był, można tylko wyciągnąć wnioski na przyszłość.

proponuję zabrać kota na wystawę kynologiczną

Nie trzeba od razu na wystawę - jeszcze za czasów SHKRP łódzki Cat Club mieścił się "kątem" w siedzibie lokalnego związku kynologicznego, zatem takie spotkania były dość częste.

Pozdrawiam,
Robert
Obrazek

where

Post » Pon maja 16, 2011 8:56 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Meg241 pisze:hm, rozumiem, że osobom którym pies nie przeszkadzał na owej wystawie nie przeszkadzałby równiez kazdy inny pies wprowadzony czy wniesiony przez innego hodowce tak?? Bo cos mi sie wydaje (ale oczywiście sie moge mylic), że gdybym to ja - szary zwykły hodowca wprowadziła psa na wystawe to po pierwsze nie zostałabym z nim wpuszczona a po drugie nawet gdyby udało mi sie wejśc to szerokie grono hodowców byłoby oburzone takim zachowaniem.
Uważam, że ŻADEN pies nie powinien sie znaleźć na wystawie kotów, bez wzgledu na to czy był mały, duzy, spokojny czy agresywny. Koty i psy to tylko zwierzeta i nigdy nie jestesmy w stanie przewidziec jak sie zachowaja w danej sytuacjai. A poza tym wystawa to wystarczajacy stres dla kota wiec po co dokladac mu jeszcze do tego stres związany z kontaktem (hocby wzrokowym) z psem.

Jak już zauważono w wątku, zawsze można było zgłosić oficjalny protest przeciw takiemu zachowaniu sędziego (i jednocześnie prezesa FPL).

Pozdrawiam,
Robert
Obrazek

where

Post » Pon maja 16, 2011 9:18 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

where pisze:
Meg241 pisze:hm, rozumiem, że osobom którym pies nie przeszkadzał na owej wystawie nie przeszkadzałby równiez kazdy inny pies wprowadzony czy wniesiony przez innego hodowce tak?? Bo cos mi sie wydaje (ale oczywiście sie moge mylic), że gdybym to ja - szary zwykły hodowca wprowadziła psa na wystawe to po pierwsze nie zostałabym z nim wpuszczona a po drugie nawet gdyby udało mi sie wejśc to szerokie grono hodowców byłoby oburzone takim zachowaniem.

Jak już zauważono w wątku, zawsze można było zgłosić oficjalny protest przeciw takiemu zachowaniu sędziego (i jednocześnie prezesa FPL).

Pozdrawiam,
Robert

Ale po co od razu protest oficjalny. Czy nie wystarczy zasugerowanie ze my wystawcy nie zyczymy sobie takich sytuacji na wystawach?? Jesli oczywiście tego typu sytuacja miałaby sie jeszcze powtórzyc to wtedy protest jak najbardziej będzie zasadny. Teraz jednak uwazam że wystarczy zwrócenie uwagi że takie praktyki sa nieodpowiedni.

I od razu dodam, ze na wystawie nic nie zrobilam bo nie widzialam tego zajścia - byłam obecna tylko w niedziele a pies byl zdaje sie w sobote.
Magda
Obrazek

Meg241

Od: Śro sie 29, 2007 13:46

Post » Pon maja 16, 2011 9:29 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Meg241 pisze:Ale po co od razu protest oficjalny. Czy nie wystarczy zasugerowanie ze my wystawcy nie zyczymy sobie takich sytuacji na wystawach?? Jesli oczywiście tego typu sytuacja miałaby sie jeszcze powtórzyc to wtedy protest jak najbardziej będzie zasadny. Teraz jednak uwazam że wystarczy zwrócenie uwagi że takie praktyki sa nieodpowiedni.

Komu wystarczy zwrócić tę uwagę? Użytkownikom forum? Zgłoś do organizatora wystawy, bo roztrząsanie tego tutaj jest bezprzedmiotowe.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon maja 16, 2011 11:05 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Wydaje mi się,ze dyskusja na temat obecności psa na wystawie jest nadmiernie emocjonalna. Psy i Koty są elementem naturalnego środowiska i muszą sobie życie ułożyć Sam mam psy i koty i żyją w przyjażni niektóre sie uwielbiają, przyjażnia inne są wobec siebie obojętne. Czasem się "kłócą" ale niz z tego złego nie wynika. Jeżeli pies jest zrównoważony i pod kontrolą właściciela to nie mażadnego zagrożenia. Dlatego, moim zdaniem wyolbrzymianie zdarzenia w Zgierzu nie ma sensu. Zwłaszcza, że sam widziałe, że pies był dobrze ułożony i z dobrym charakterem a zagrożenia nie było żadnego. Może zamiast dyskutować o psie podyskutujemy o wynikach wystawy.

Forester

Od: Wto maja 10, 2011 12:26

Post » Pon maja 16, 2011 11:14 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

ew. Trzeba bylo zglaszac przeciw w trakcie, bezposrednio do czlowieka i psa.
Teraz to po 'ptokach' ale my ludzie jestesmy tacy, ze lubimy roztrzacac wszystko, snuc teorie i co by bylo gdyby.
Nic sie nie stalo, koniec. Na nastepnej wystawie zglosic, ze sobie ktos nie zyczy takich hec i juz.

Zmieniajac temat:
od 8go maja od powrotu do domu nie mam kiedy sie rozpakowac :ryk:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pon maja 16, 2011 11:22 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Zgadzam się a ponadto nie należy się obawiać psów jak wiadomo kot jest dwa razy lepszy od psa. Pies gryzie a kot gryzie i drapie. :ryk:

Forester

Od: Wto maja 10, 2011 12:26

Post » Pon maja 16, 2011 12:21 Re: [Wystawa] 7-8. 05.2011 Zgierz ( CCL ) Specjal. BRI & Mru Mru

Meg241 pisze:
where pisze:

Pozdrawiam,
Robert

Ale po co od razu protest oficjalny. Czy nie wystarczy zasugerowanie ze my wystawcy nie zyczymy sobie takich sytuacji na wystawach?? Jesli oczywiście tego typu sytuacja miałaby sie jeszcze powtórzyc to wtedy protest jak najbardziej będzie zasadny. Teraz jednak uwazam że wystarczy zwrócenie uwagi że takie praktyki sa nieodpowiedni.

Nic nie stoi na przeszkodzie, by to zasugerować bezpośrednio na którejś z wystaw.

Pozdrawiam,
Robert
Obrazek

where

[poprzednia]