[WRO] Bezdomny norweski kot! Potrzebna pomoc w łapaniu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 14, 2011 14:23 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Za złapanie czekoladki :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Sob maja 14, 2011 21:17 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

AniaWrocław pisze:To za czekoladkę :D Zwłaszcza, że wyląduje chyba u mnie na DT

AniuWrocław :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wielkie dzięki za DT dla kicia :ok:
Dziękuję również za ofertę z Zabrza :1luvu: ale chyba dla kotka lepiej jak najbliżej co by mu stresu z trasą zaoszczędzić 8)

Dzisiaj próby złapania kotka podjęła Martka chyba z Edytą ( o ile dobrze zapamiętałam :oops: )
Dziewczyny, wielkie dzięki :1luvu: Niestety chyba się nie udało :( ale było bardzo blisko sukcesu :wink:
Dziewczyny napiszcie proszę jak sytuacja :oops:

Wiem że jutro moja znajoma planowała go złapać, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ona dawał się jej głaskać,
więc jak sprytnie to zrobi to powinna go chwycić.... no ale wiadomo łatwo i tak nie będzie :?
Jeśli się nie uda to będę prosiła o pomoc w łapaniu w tygodniu, no ale poczekajmy jeszcze na jutrzejszą próbę :wink: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob maja 14, 2011 21:20 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Gibutkowa pisze:Nie wiem kiedy będziecie łapać. Mam Smillę (od Zzuzu) mogę podrzucić np. w poniedziałek do Nataszy. Czy za późno?

Gibutku :1luvu: dziękuję ale jakby co to mam taką Smillę śmierdzącą w garażu :mrgreen: :ok:
Kot jest cwany i nawet tuńczyk go bardzo kusił, jednak w ostatniej chwili się wycofał :evil:
Obawiam się że jak głód mu w oczy nie zajrzy to będzie trudno :|

Agness78

Post » Sob maja 14, 2011 22:17 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Kibicuję Wam w łapaniu kotka. Musi się wreszcie udać.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Sob maja 14, 2011 22:22 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

edii pisze:Kibicuję Wam w łapaniu kotka. Musi się wreszcie udać.

dziękujemy za wsparcie :ok:

Agness78

Post » Nie maja 15, 2011 10:44 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

to ja chyba miałam być tym TDT :)
też mam w domu smille z sardynką - jakby co :) i mieszkam w okolicy Trzebnickiej i Słowiańskiej jakby potrzebna była pomoc :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Nie maja 15, 2011 12:07 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Trochę pospamuję :oops: Też chodzi o dlugowłosego, ale nie kota, a psa. Piesio jest pod opieką moich znajomych, w ich imieniu bardzo proszę o wsparcie:

http://www.dogomania.pl/threads/207771- ... ecki-z-wadą-serca-w-potrzebie
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie maja 15, 2011 13:29 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Magdalena424 pisze:to ja chyba miałam być tym TDT :)
też mam w domu smille z sardynką - jakby co :) i mieszkam w okolicy Trzebnickiej i Słowiańskiej jakby potrzebna była pomoc :)

Tak, Magda też się do mnie zgłosiła :1luvu: w międzyczasie :ok:
Ale dla mnie ważniejsze było znaleźć DT gdzie kotek mógłby spędzić czas do momentu wyadoptowania,
żeby jak najwięcej zaoszczędzić mu stresu :ok: dlatego kotek trafi do AniWrocław :1luvu:
Magda czekała na maluszki za 2 tygodnie więc mieliśmy mało czasu :wink:
ale bardzo dziękuję za ofertę :1luvu: TDT nie raz ratuje życie :ok: :ok: :ok:

Tylko teraz ten łobuz musi dać się złapać :twisted: :ok:

Agness78

Post » Nie maja 15, 2011 22:16 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

I jak tam dzisiejsza akcja? Nam z martką niestety nie wyszlo, bo kotek najedzony był po pachy i klatka odpadła, na rączki prawie się udało, ale tylko prawie :( Napiszcie jak poszło!
Moim zdaniem to też jest norweg lub maincoonisko, ma jeszcze piękny biały krawacik, po odkarmieniu i odhodowaniu fraczka (to chyba facet) będzie piękny! Jakby co też mogę tam komuś pomóc (mieszkam blisko).
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

Post » Pon maja 16, 2011 8:22 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

za złapanie koteczka :ok: :ok:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon maja 16, 2011 15:45 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

niestety klapa :cry: :cry: :cry: Kot nie złapany... i chyba ręcznie się nie uda :|
Potrzebujemy pomocy w łapaniu na klatkę łapkę :oops:
Swoją pomoc zaoferowała sroka7 ale nie ma doświadczenia, więc przydałaby się jeszcze jedna osoba...
edu? możemy prosić o twoje wsparcie? :oops: :oops:

Agness78

Post » Pon maja 16, 2011 16:06 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Właśnie dzisiaj rano jechałam tramwajem obok miejscówki tego kicia i widziałam wielkie brązowe futrzysko siedzące na chodniku, więc od razu pomyślałam, że to pewnie ten spryciarz...
Co do łapania to umówmy się jakoś szybko, bo jak tak dalej pójdzie to kocisko się na nic potem nie da złapać :? a w razie czego muszę pożyczyć klatkę od jessi74 (a też nie wiem do kiedy będzie miała ją wolną, bo ja rozmawiałam z nią w sobotę).
Trzecia sprawa jest taka,że prawdopodobnie w piątek będę musiała wyjechać na kilka dni z wrocka, więc pasuje uwinąć się wcześniej;]
No i tu pojawia się pytanie czy mam napastować jessi74 o klatkę-łapkę?
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pon maja 16, 2011 16:12 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Dziewczyny, ja uważam, że największa szansa to podbierak, on ma tam za dużo jedzenia i moim zdaniem do klatki nie wejdzie! Ja za bardzo nie umiem podbierakiem, ale mam możliwość go przynieść, gdyby jakiś specjalista się zgłosił. Martka może jutro będzie znów w tej okolicy, to byśmy podeszły tam, dam znać jeszcze. Chyba, ze jest ktoś jeszcze kto umie, to ja mogę podejść jutro pomóc.
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

Post » Pon maja 16, 2011 17:09 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

ja mogę przyjść ale niestety doświadczenia nie mam :(
moge wspomóc duchowo :)
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Pon maja 16, 2011 19:29 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

SŁUCHAJCIE. Ja mogę w któryś wieczór, może być środa?
Załatwię zastępstwo do mojej małej i podjadę z TŻ :ok:
On już łapał na podbierak, ja niestety nie umiem :oops:
Nie mam ani klatki, ani podbieraka :? ale jakby edu zorganizowała podbierak
to ja może po drodze pożyczyłabym od kogoś klatkę, np. od jessi - jeśli będzie miała.
Może faktycznie ten podbierak to lepsze wyjście.

Co myślicie? Dacie radę w środę?

Agness78

[poprzednia][następna]