KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 14, 2011 21:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:
*Martynka* pisze:Dziś byłam w Chatce tylko na chwilkę, zabrałam Grację do siebie na tymczasowo. Oczywiście panienka zdążyła już wszystkie łóżka sprawdzić i wszystkie parapety. :) Nic się nie bała. Widać, że dobrze czuje się w domu i to środowisko jest jej znane i przez nią lubiane. Ładnie zjadła po podróży i zdążyła się pokłócić z moją kotką :) W ogóle Gracja mi zginęła w domu, obszukałam każdy zakamarek i nigdzie jej nie było. Rozpłynęła się w powietrzu. Znalazłam ją w akwarium u mojego chomika. :))) Zapomniałam o podejściu kotów do gryzoni bo moja kotka nigdy się nim nie interesowała i akwarium stało swobodnie na szafce. Co zganiałam Grację z szafki (cały czas polowała na chomika) to ona jeszcze bardziej ochoczo próbowała się do niego dostać. Musiałam go schować. Mam nadzieję że kotki znajdą wspólny koci język bo na razie patrzą na siebie z dwóch kątów w pokoju ... :)

Martyna a wziełaś sobie z chatki dla niej jedzonko? co do wizyty kontrolnej to się dogadamy z dowozem - Jadziu a kiedy ma być Gracja w Lupusie?

Super, że jest w domku, bo biedna w tym boksie była. :ok

a teraz widze, że Gosia też pytała o jedzonko 8)

Byla w w ten piatek i dostala steryda dexo.... czyli za 2 tyg. tj.27 maja
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob maja 14, 2011 21:53 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

majencja pisze:U człowieka idzie pod obojczykiem w kierunku kończyny przez dół pachowy to pewnie u kota podobnie

Kot nie posiada obojczyków. Też jestem ciekawa jak to u kota wygląda z tą obręczą barkową.
MIKUŚ

Post » Sob maja 14, 2011 22:40 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dałam jedzonko suche i mokre dla Gracji Martynce tak że spoko :D Martynka to i tak dobrze że kociaki gdzies tam na siebie zerkają, bo w tym ferworze :D zapomniałąm Ci wspomnieć że między kociakami może być róznie, ale widzę że panujesz nad wszystkim. Gdyby się coś działo to dzwoń albo pisz tu na wątku :D
I bardzo bardzo dziękujemy za DT dla Gracji :) po prostu to była wiadomośc dnia :D
I miło było Cię poznać :D troszkę było zamieszania - no ale tak to już u nas bywa. Jesli chodzi o kontrolę Gracji ja zaraz wszsytko uzupełnię i poprawię w kąciku medycznym :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 14, 2011 22:45 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Uzupełnienie naszego kociostanu :D
Na zdrowej kociarni: 3 Gremliny, Ryśka, Burania i Krawatka - ja Krawatki dzis nie widziałąm ale może Martyna P. ją zlokalizowała :D
Na kwarantannie:
Józek i Coffie na kociarni.
w boksach: Smoła, mała Czarnulka, Nosek, i Wiki schroniskowa,
Gracja u Martynki, Pixi i Dixi u Jadzi i Wiesia.
Czarnego kocurka dziś wypuściłam na wolność. Burania na zdrowej lekko jeszcze wystraszona, ale daje radę, Ryska ogromna zmiana dziś nawet siedziała na parapecie, Krawatki nie znalazłam pewnie się gdzieś ukryła :(

terenia1

Post » Sob maja 14, 2011 22:54 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

GRACJA kontrola u weta za dwa tygodnie. czyli około 27.05.11r.
SMOŁA czarna kicia ze złamaną nogą po badaniu moczu zmiana antybiotyku
METACAM - 1 x dziennie doustnie jeszcze do 16.05. włącznie
ENROBIOFLOKS - 1x dziennie podskórnie do 23.05 włącznie
lekarstwa dla Smoły są przyczepione do jej boksu w białych kopertach i opisane wszysko na kopercie
NOSEK
świerzb czyszczenie uszu
CZARNULKA mała czarna diablica dziś przywieziona z lecznicy
2 x dziennie Neomycyna po 15 minutach Cornelegel do bydwu oczek
do kontroli 20.05.11r.
WIKI nowa kotka ze schroniska domowa uszkodzone oczko
Cornele gel do chorego oczka po pół godzinie Neomycyna do 19.05.11r.

terenia1

Post » Sob maja 14, 2011 23:20 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

spoko Krawatka sie chyba znalazła :) bo doliczyłam się 6 kotów :)
ja po imionach nie kojaze i mam słaba pamięc do nich
kot w kubraczku na zdrowej siedział i płakał i patrzył na mnie,wziełam go na rece a pozniej dostawiłam do miski odrazu zaczął jesc-wnioskuje ze w kubraczku zle chyba mu sie chodzi.Moja Mrówka w kubraku kroka nie chciała zrobic
podałam maść do oczu na zdrowej ale to juz końcówka chyba ze gdzies jest wiecej

na kwarantannie tez spoko,posprzatałam moj mąż pozamiatał :mrgreen:
chciałam małej czarnulce dac jedzenie do takiej miski zawieszanej jak ma wode bo odrazu zasypala jedzenie zwirkiem ale nie znalazlam takiej miski wiec niewiem czy jest tylko jedna

suczce dałam troche mokrej karmy
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob maja 14, 2011 23:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

MartynaP pisze:spoko Krawatka sie chyba znalazła :) bo doliczyłam się 6 kotów :)
ja po imionach nie kojaze i mam słaba pamięc do nich
kot w kubraczku na zdrowej siedział i płakał i patrzył na mnie,wziełam go na rece a pozniej dostawiłam do miski odrazu zaczął jesc-wnioskuje ze w kubraczku zle chyba mu sie chodzi.

Jak na zdrowej kociarni kotka w kubraczku to na 100% była Krawatka ona jest po sterylce. Musi Krawatka w kubraczku być bo jest po sterylce, żeby sobie rany po sterylce nie rozlizała - a w chodzeniu kubraczek przszkadza niestety, a niektóre kotki po prostu paralizuje. Super że ją znalazłaś, a jakoś nie mogłam jej namierzyć :)

terenia1

Post » Sob maja 14, 2011 23:37 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

I mała fotorelacja z dzisiejszego dnia :)
Coffie w oknie :)
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 14, 2011 23:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Gremliny na powietrzu :D
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 14, 2011 23:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Smoła
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 14, 2011 23:41 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

WIKI
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 14, 2011 23:43 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

CZARNULKA
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 14, 2011 23:44 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

NOSEK
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Sob maja 14, 2011 23:48 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

I przepiekna Ryska jeszcze troszkę dziczy, ale dziś dała mi się wygłaskać, i uważam że jest o niebo lepiej jak do nas przyszła ze schronu - wtedy to była agresja na maxa a teraz :lol: Ryska nawet siedzi w oknie :)
Obrazek
Obrazek

terenia1

Post » Nie maja 15, 2011 0:02 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

I na koniec dziś byłam wypuścic na wolność kocurka po kastracji na ulice Kilińksiego miejsce wskazane przez karmicielkę miszka tam około 10 kotów które w miarę możliwości wyłapiemy i wysterylizujemy i mieszka tam ta sunia ze swoim maluszkiem miała dwa jednego osoby opiekujace się nią juz wydały do domku. Sunia zostałą prawdopodobnie została tam wyrzucona około lutego ludzie mający tam garaże opiekują się sunią i kotami - pomimo że to centrum miasta jest to taki zamknięty placyk - to byłe budynki PKP - garaże, blaszaki, szopy i inne badziewie, ale dla suni i jej małego jak na razie to wystarczy ludzie przyjaźni karmią pomagają - dziś zawiozłam preparat na kleszcze i pchły osoba która tam pomaga zapoda suni, w poniedziałek kupię u weta tabletki na odrobaczenie dla psiaków - a potem nie wiem czy pierw sterylka czy szczepienie na wściekliznę bo gdyby sunia kogoś ugryzła a nie ma książeczki to jej los może być przesądzony :( a szkoda by było... to suńka i jej maluch.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

[poprzednia][następna]