K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob maja 14, 2011 13:56 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tweety pisze:
Tweety pisze:
lutra pisze:Na grugacza złapał się, wszedł nam na ręce, czarny kocurek, ze względu na imponujące rozmiary jajek dostał na imię Dzwonek. Jest czarny, młody, jutro powinien być kastrowany.

a sam z siebie nie jest duży? pani, która była dzisiaj, szuka czarnego kociego potwora postury naszego Małego.

Da radę ktoś jutro ometkować te rzeczy dla Sylwii, które są na kociarni???

teraz już w sensie, że dzisiaj??

Szczerze mówiąc nie mam siły zaliczyłam w tym tygodniu 4 wizyty u weta na Ruczaju i mam dosyć :oops:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob maja 14, 2011 13:58 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Dzwonek nadal dzwoni, ma ogromny węzeł chłonny, ale tylko jeden. Byliśmy na wizycie w arwecie. Dzwon dostał antybioty i przeciwzapalne. Przy okazji była z nami trójka, która ma ogromne zapalenie cycków (ciąża urojona) i prawdopodobnie zapalenie pęcherza...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob maja 14, 2011 15:27 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

ogrodniczka65 pisze:Sorry za wcięcie się offtopicowe, ale w marcu wylicytowałam przewodnik po Anglii. Potem prosiłam o zostawienie go dla mnie na Chocimskiej, czy on tam na mnie nadal czeka? Wyjeżdżam za tydzień, więc sie po niego zgłoszę. Kiedy najlepiej?

Już wiem!!!
W marcu nie wysyłałam ksiażek tylko sama je przywiozłam i zostawiłam w kociarni w reklamówce.
Czy ktoś może wie albo sprawdzić czy jeszcze została książka dla ogrodniczki?
A co do zabrania to najlepiej zerknąć w grafik i umówić się co do godziny z osobą, która w danym dniu ma dyżur.
Książka poszukiwana
Obrazek

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Sob maja 14, 2011 16:13 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

ogrodniczka65 pisze:Sorry za wcięcie się offtopicowe, ale w marcu wylicytowałam przewodnik po Anglii. Potem prosiłam o zostawienie go dla mnie na Chocimskiej, czy on tam na mnie nadal czeka? Wyjeżdżam za tydzień, więc sie po niego zgłoszę. Kiedy najlepiej?

Czytałam już podany przez Was grafik dyżurów i wstąpię jak mam po co. Tylko w jakich godzinach to jest rano i wieczorem?Pozdrawiam, Kasia

Godziny są ruchome, w zależności, jak komu pasi. Napisz pw do osoby, która ma dyżur w odpowiadającym Ci dniu, na pewno uda się umówić.
Ja np. jestem jutro od 18 do ok. 20.00, we wtorek i czwartek od ok. 17.00 do 19.00.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob maja 14, 2011 16:31 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Etiopia pisze:
Tweety pisze:
Tweety pisze:
lutra pisze:Na grugacza złapał się, wszedł nam na ręce, czarny kocurek, ze względu na imponujące rozmiary jajek dostał na imię Dzwonek. Jest czarny, młody, jutro powinien być kastrowany.

a sam z siebie nie jest duży? pani, która była dzisiaj, szuka czarnego kociego potwora postury naszego Małego.

Da radę ktoś jutro ometkować te rzeczy dla Sylwii, które są na kociarni???

teraz już w sensie, że dzisiaj??

Szczerze mówiąc nie mam siły zaliczyłam w tym tygodniu 4 wizyty u weta na Ruczaju i mam dosyć :oops:

no czyli standard, że jak wszyscy nie mogą to i tak zostaje na końcu ciągle ten sam, który musi, przecież sprawy administracyjne można też odpracowywać w noc sobotnio/niedzielną, bo nie wolno marnować ani 5 minut na mocno przereklamowany wypoczynek ...

Z kolejnych rzeczy załatwionych:

- Wstępnie podjęliśmy współpracę z kawiarnią Pracownia na Brzozowej na Kazimierzu. Przymierzamy się tam m.in. do cyklicznego kiermaszu, prawdopodobnie raz w miesiącu. Na stałe w Pracowni będzie możliwość zakupu naszych gadżetów.

- niedługo na stronie Dragona pojawi się możliwość zakupu konkretnych paczek za konkretne kwoty na rzecz naszych podopiecznych (psie pójdą do Ostródy, kocie do Krakowa). Trzeba będzie możliwie szeroko rozreklamować tę akcję, zwłaszcza, że Dragon zapewnia na ten cel specjalne ceny, tak aby paczki były bogatsze niż wynikałoby to z cennika. Czekamy na uruchomienie aplikacji

- zwróciła się do nas jedna z podkrakowskich fundacji, dysponującą dużym terenem i budynkami, o możliwość podjęcia współpracy. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu uda nam się to oglądnąć i ocenić na ile nadawałoby się do osiągnięcia naszego głównego celu czyli stworzenia przytuliska dla gminnych kotów. Bez gminnych pieniędzy pewnie ciągle będziemy naciągać przykrótką kołdrę na wszystkie strony a faktem jest, że ze 30% naszych podopiecznych nie jest krakusami, zresztą za krakusów, poza darmowymi sterylkami, też miasto nie płaci a gdyby to schron przyjąłby kociaki to kasę na nie by dostał

- we wtorek mam pierwsze robocze spotkanie w sprawie październikowego Marszu (nie)milczenia. Tym razem mają temu towarzyszyć dodatkowe imprezy, trzeba zaprosić stosownych gości, zapewnić patronat, zgromadzić sponsorów lub darczyńców konkretnych rzeczy. Po drodze są wakacje więc czas kiepski do załatwiania czegokolwiek dlatego trzeba zacząć działać już niedługo. Poprzednio wszystko było na wariackich papierach ale jak na tak krótki termin myślę, że wyszło całkiem przyzwoicie. Jednocześnie wyszło w praniu to co trzeba zmienić i dopracować i teraz będzie na to czas.
Dlatego cieszę się, że pojawiły się na wątku i zgłosiły chęć pomocy różnorodnej kolejne osoby, bo teraz na pewno nie pozwolimy sobie na pomoc przypadkowych, nieznanych nam ludzi, z koncepcjami całkowicie niespójnymi z założeniami tego marszu.

I to by było tyle sobotnich przemyśleń, jadę po rzeczy do metkowania, dzieciaki pomogą, dla nich to kolejna lekcja odpowiedzialności za innych

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob maja 14, 2011 16:49 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tweety pisze:
no czyli standard, że jak wszyscy nie mogą to i tak zostaje na końcu ciągle ten sam, który musi, przecież sprawy administracyjne można też odpracowywać w noc sobotnio/niedzielną, bo nie wolno marnować ani 5 minut na mocno przereklamowany wypoczynek ...

Z kolejnych rzeczy załatwionych:

- Wstępnie podjęliśmy współpracę z kawiarnią Pracownia na Brzozowej na Kazimierzu. Przymierzamy się tam m.in. do cyklicznego kiermaszu, prawdopodobnie raz w miesiącu. Na stałe w Pracowni będzie możliwość zakupu naszych gadżetów.

- niedługo na stronie Dragona pojawi się możliwość zakupu konkretnych paczek za konkretne kwoty na rzecz naszych podopiecznych (psie pójdą do Ostródy, kocie do Krakowa). Trzeba będzie możliwie szeroko rozreklamować tę akcję, zwłaszcza, że Dragon zapewnia na ten cel specjalne ceny, tak aby paczki były bogatsze niż wynikałoby to z cennika. Czekamy na uruchomienie aplikacji

- zwróciła się do nas jedna z podkrakowskich fundacji, dysponującą dużym terenem i budynkami, o możliwość podjęcia współpracy. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu uda nam się to oglądnąć i ocenić na ile nadawałoby się do osiągnięcia naszego głównego celu czyli stworzenia przytuliska dla gminnych kotów. Bez gminnych pieniędzy pewnie ciągle będziemy naciągać przykrótką kołdrę na wszystkie strony a faktem jest, że ze 30% naszych podopiecznych nie jest krakusami, zresztą za krakusów, poza darmowymi sterylkami, też miasto nie płaci a gdyby to schron przyjąłby kociaki to kasę na nie by dostał

- we wtorek mam pierwsze robocze spotkanie w sprawie październikowego Marszu (nie)milczenia. Tym razem mają temu towarzyszyć dodatkowe imprezy, trzeba zaprosić stosownych gości, zapewnić patronat, zgromadzić sponsorów lub darczyńców konkretnych rzeczy. Po drodze są wakacje więc czas kiepski do załatwiania czegokolwiek dlatego trzeba zacząć działać już niedługo. Poprzednio wszystko było na wariackich papierach ale jak na tak krótki termin myślę, że wyszło całkiem przyzwoicie. Jednocześnie wyszło w praniu to co trzeba zmienić i dopracować i teraz będzie na to czas.
Dlatego cieszę się, że pojawiły się na wątku i zgłosiły chęć pomocy różnorodnej kolejne osoby, bo teraz na pewno nie pozwolimy sobie na pomoc przypadkowych, nieznanych nam ludzi, z koncepcjami całkowicie niespójnymi z założeniami tego marszu.

I to by było tyle sobotnich przemyśleń, jadę po rzeczy do metkowania, dzieciaki pomogą, dla nich to kolejna lekcja odpowiedzialności za innych

Nie wiem czy to personalnie do mnie ale tak to odebrałam i szczerze mówiąc nie poczułam się komfortowo ....... :(
Nie posiadam samochodu a jazda z huty na Ruczaj to nie 10 minutowa wyprawa.
Dojazd zajmuje 1,5 godziny w jedną stronę.
Mam 4 chore zwierzaki i nie mają banalnego kataru ......

IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob maja 14, 2011 17:28 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Etiopia pisze:Nie wiem czy to personalnie do mnie ale tak to odebrałam i szczerze mówiąc nie poczułam się komfortowo ....... :(
Nie posiadam samochodu a jazda z huty na Ruczaj to nie 10 minutowa wyprawa.
Dojazd zajmuje 1,5 godziny w jedną stronę.
Mam 4 chore zwierzaki i nie mają banalnego kataru ......

nie, to ogólne stwierdzenie, była mowa o "wszystkich"

A czy doczekamy się grafików imprezowych??, bo nadal nie wiadomo gdzie są dziury

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob maja 14, 2011 17:50 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

1. 20-22. maja Ciuchowisko YMCA Krowoderska

20. maja piątek
12 - 14 -> Kasumi + ..........
14 - 16 -> Kasumi + ..........

21. maja sobota
12 - 14 -> ........ + .........
14 - 16 -> ........ + .........

22. maja niedziela
12 - 14 -> ........ + .........
14 - 16 -> ........ + .........
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Sob maja 14, 2011 17:59 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

2. 28-29 maja GK kwesta

28.maja sobota
11 - 13 -> Miszelina + Ania Szełemej + Rakija lub Sake
13 - 15 -> .......... + ......... + Kot?
15 - 17 -> .......... + ......... + kot?
17 - 19 -> Kasumi + ......... + kot?

19. maja niedziela
11 - 13 -> Miszelina + ......... + Stalka (dowóz własny)

nie wiem czy po dwie godziny to dobry pomysł w sumie...
Miszelina pisała, że na dwie godziny będzie.
Może przerobić na trzy zmiany, pn. 11.00 - 13.30, 13.30 - 16.00, 16.00 - 19.00 ?

Kinga się zgłosiła na wolny wakat, Kinga wybieraj, masz dużo miejsca do popisu :0
Obrazek

kosma_shiva

Post » Sob maja 14, 2011 18:04 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

kosma_shiva pisze:2. 28-29 maja GK kwesta

28.maja sobota

19. maja niedziela

Noemik i lutra 28 maja 13-15, ale jak będą dłuższe zmiany to możemy na drugiej dłuższej, kota wykreujemy...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Sob maja 14, 2011 18:06 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

3. 4-5. czerwca wystawa kotów
Tweety + Wiślacki cały dzień
Miszelina może też cały dzień (stoisko)
Potrzeba kilka osób z puszkami!!!
Puszkarki
10.00- 13.30 ......... + ..........
13.30 - 17.00 ........ + ..........

chyba, że proponujecie inne zmiany?
Obrazek

kosma_shiva

Post » Sob maja 14, 2011 18:12 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

4. święto organizacji pozarządowych w Alei Róż, godz. 10-16

dwie, trzy osoby potrzebne na stoiski reklamowe!

proszę o zgłaszanie się, jutro rano skleję wszystkie grafiki w jeden post
Obrazek

kosma_shiva

Post » Sob maja 14, 2011 18:13 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Przyszly wczoraj termometry-wszystkie 25 w całości i sprawne ( przetestowałam-chciałam napisac, ze koty patrza na mnie z wyrzutem i unikaja pozycji siedzącej, ale wystraszyłam się, ze niektórzy potraktują to serio). Napiszcze, najlepiej na pw, komu mogę zostawić na kociarni.
Pytanie nr 2- O której godzinie będzie ktoś jutro na Chocimskiej-mam cos do przywiezienia.
Pytanie nr 3 do Tweety-czy jest jeszcze jakies miejsce na sterylizacje u Komendy? Pojawiła sie szansa, podobno bardzo realna, na złapanie swoszowickiej kotki, której mi nie udało sie złapać ( to matka trójki, z których dwa są białaczkowe, a jeden nie. ostatnio znów miała kocięta, ale pożarł je kocur. Podobno jedna z dziewczyn, która ma konia w stajni, zadeklarowała się ją złapać-może ją brać na rece. Deklaracja sie pojawiła, jak dowiedziała sie prywatnymi kanałami, że kotka po zabiegu wróci-wystarczyło mnie zapyatać, zamiast miesiącami przyglądać się, jak bezskutecznie próbuję złapać tego kota :evil: )

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Sob maja 14, 2011 18:33 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

Tosza pisze:Pytanie nr 2- O której godzinie będzie ktoś jutro na Chocimskiej-mam cos do przywiezienia.

Ja będę jutro o 18.00
Obrazek

miszelina

Post » Sob maja 14, 2011 18:35 Re: K-ów, działalność zawieszona do odwołania

kosma_shiva pisze:2. 28-29 maja GK kwesta

28.maja sobota

19. maja niedziela

nie wiem czy po dwie godziny to dobry pomysł w sumie...
Miszelina pisała, że na dwie godziny będzie.
Może przerobić na trzy zmiany, pn. 11.00 - 13.30, 13.30 - 16.00, 16.00 - 19.00 ?

Kinga się zgłosiła na wolny wakat, Kinga wybieraj, masz dużo miejsca do popisu :0

Może być po 2,5 godziny, nam pasuje. Ja patrzyłam pod kątem kota.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]