Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 14, 2011 8:10 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Dzisiaj Mały jakby słabszy ... taki trochę "nieobecny" ... :cry:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob maja 14, 2011 8:13 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Gibutkowa pisze:
katarzyna1207 pisze:cd rozliczeń - faktura za leczenie Pokerka od wtorku - 200 zł., będzie zapłacona przez Fundację For Animals z Dąbrowy Górniczej, dzięki Mruczeńce1981 i Gibutkowej ...

Dzięki całej Kociej Skarbonce i składkowiczom - Kocim Aniołom :1luvu: :1luvu: viewtopic.php?f=1&t=127508

Sorry za gafę ... :oops: nie wiedziałam na jakich zasadach to działa ...Jak wysyłałam jakiś grosik, to bezpośrednio osobie, która miała kota potrzebującego ...
To dziękujemy z Pokerkiem Kociej Skarbonce i składkowiczom ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob maja 14, 2011 8:18 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Pokerku, zdrowiej szybciutko :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 14, 2011 9:34 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Mnóstwo :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob maja 14, 2011 9:37 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:Dzisiaj Mały jakby słabszy ... taki trochę "nieobecny" ... :cry:

A on nie dostaje od dziś tylko jednej kroplówki? Swoją drogą czemu ma mieć jedną skoro to jego jedyne źródło pożywienia? Nie kumam trochę :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 14, 2011 9:44 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Wczoraj dostał jeszcze dwie ... dopiero od dzisiaj ma być po jednej ... bo to strasznie obciąża mu nerki ... Zaraz jedziemy na tę kroplówę...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob maja 14, 2011 9:47 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:Wczoraj dostał jeszcze dwie ... dopiero od dzisiaj ma być po jednej ... bo to strasznie obciąża mu nerki ... Zaraz jedziemy na tę kroplówę...

Nie wiedziałam że kroplówki obciążają nerki. Tzn tak mi się zdaję że chodzi o te leki co też w tej kroplówce dostaje bo sama kroplówka odżywcza (glukoza?) to chyba nie obciąża.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob maja 14, 2011 11:24 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Pokerku :ok: :ok: :ok:

Erin

Post » Sob maja 14, 2011 13:22 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Cała Kocia Skarbona też trzyma za Pokerka :ok: :ok: :ok: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob maja 14, 2011 15:12 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

dołożę i moje :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob maja 14, 2011 15:45 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

I ja :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob maja 14, 2011 16:10 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Gibutkowa pisze:Nie wiedziałam że kroplówki obciążają nerki. Tzn tak mi się zdaję że chodzi o te leki co też w tej kroplówce dostaje bo sama kroplówka odżywcza (glukoza?) to chyba nie obciąża.

Obciążają w tym sensie, że nerki muszą przefiltrować jakieś horrendalne ilości płynów - przedwczoraj było to pół litra. Moje wszystkie futra razem wzięte nie piją tyle na dobę. Poza tym brał wcześniej duphalate, a to rypie nerki ...
Pękła żyła w prawej łapce, krwi udało się "wycisnąć" odrobinkę, nie wiadomo czy na morfologię wystarczy, o biochemii możemy zapomnieć... :cry: Wenflon w lewej łapinie siedział 4 dni i też trzeba było wyjąć... jutro wkłuwamy się w tylną łapinę... qrde ... zaczynają nam się kończyć możliwości... Mały rano był taki niewyraźny, bo wczoraj nie dostał już nic przeciwwymiotnego, co znaczy, że nadal ma mdłości bez leków ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob maja 14, 2011 16:34 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:
Gibutkowa pisze:Nie wiedziałam że kroplówki obciążają nerki. Tzn tak mi się zdaję że chodzi o te leki co też w tej kroplówce dostaje bo sama kroplówka odżywcza (glukoza?) to chyba nie obciąża.

Obciążają w tym sensie, że nerki muszą przefiltrować jakieś horrendalne ilości płynów - przedwczoraj było to pół litra. Moje wszystkie futra razem wzięte nie piją tyle na dobę. Poza tym brał wcześniej duphalate, a to rypie nerki ...

Wet tak powiedział?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob maja 14, 2011 16:37 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Gibutkowa pisze:Cała Kocia Skarbona też trzyma za Pokerka :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak jest, cała :ok: :ok: :ok:

Erin

Post » Sob maja 14, 2011 16:49 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

pixie65 pisze:Wet tak powiedział?

tak, jeżeli w dużych ilościach ... Moja wetka potwierdziła tylko to, o co ją pytałam, bo taką informację dostałam od kogoś z forum, a on od swojego weta ... :oops: kurcze, z tyloma nowymi osobami ostatnio rozmawiałam, że nie pamiętam od kogo był cynk ... Ale wetka potwierdziła ...Mały brał tego dużo na początku; od zrobienia usg nerek, kiedy wyszły zmiany, już nie bierze ...
Obrazek

katarzyna1207

[poprzednia][następna]