KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2011 21:49 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

mar_tika pisze:Dzwonił domek z Częstochowy zainteresowany adopcją Coffi ,oby coś z tego wyszło :ok:

Ludzie kciuki !!! Coffi tak długo czeka na dom, jakby była sama bez konkurencji to przecież może być fajna kicia , jest do tego naprawdę ładna :ok: :ok: :ok: wbrew pozorom Coffi jak nie walczy o dominację potrafi być bardzo sympatyczna , lubi jak woda leci z kranu , lubi delikatne jedzenie ( zawsze chce wyjadać mokre dla Gracj) nie lubi "kocich fast foodów" . Kciuki za dom dla ślicznej i niezależnej Coffi - zasłużyła sobie !

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt maja 13, 2011 21:54 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Proszę o zapisy :D pilne :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.05.-22.05.2011
16.05. pon. rano Gosia wie. Teresa
17.05. wt. rano brak wie. Bona
18.05. śr. rano Alienor wie. MaraS.
19.05. czw.rano brak wie. Bona
20.05. piat rano brak wie. Cookie
21.05. sob. rano brak wie. brak
22.05. niedz. Dorota wie. Cookie

Gosikota - tak 16 maja rano w poniedziałek jestem chętna do karmienia i sprzątania , dyżur będzie przed pracą mam godzinę czasu- podanie leków jest dla mnie niewykonalne , czy ktoś może podać rano w poniedziałek 16- go leki kociakom ???

gosiakot

Post » Pt maja 13, 2011 22:42 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

gosiakot pisze:Gosikota - tak 16 maja rano w poniedziałek jestem chętna do karmienia i sprzątania , dyżur będzie przed pracą mam godzinę czasu- podanie leków jest dla mnie niewykonalne , czy ktoś może podać rano w poniedziałek 16- go leki kociakom ???

Gosia nie łam się :mrgreen: to tylko smarownie oczek maściami :mrgreen: nie trzeba nic wpychać do gardzołka, robić zastrzyków - dasz radę posmarować maściami oczęta kocie :mrgreen:możesz nie sprzątać mam popołudniowy dyżurek - spoko.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob maja 14, 2011 12:24 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Proszę o zapisy :D pilne :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.05.-22.05.2011
16.05. pon. rano Gosia wie. Teresa
17.05. wt. rano brak wie. Bona
18.05. śr. rano Alienor wie. MaraS.
19.05. czw.rano brak wie. Bona
20.05. piat rano brak wie. Cookie
21.05. sob. rano brak wie. brak
22.05. niedz. Dorota wie. Cookie

gdybym miala do was klucze to moge we wtorek rano do kotkow isc....

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Sob maja 14, 2011 13:08 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

przyszłam rano i normalnie sajgon - koty sie darły a na podłodze żwirek i kupy :!: szczególnie Wiki rozspypuje (a skąd ona bo sie pogubiłam :oops: ) maluszkowi sciągnęłam kołnierz bo go przeważał i miałam wrażenie, że mu głowę oderwie. Biduś leżał jak sparaliżowany :( uzgodniłam z dr Moniką ze można kołnierz ściągnąć ale kotek musi być obserwowany. Jadzia zgodziła się je wziąć :1luvu: we wtorek oko będzie rozprute i wtedy mogą iść do MartynyP

potem przyszla Alienor :)

Piotrek zabrał Smołę na usg i kroplowkę, bo musi mieć plukane nerki. Była grzeczna, na usg nie bylo widać zmian.

Krawatka wylazła z kaftanika i ubralam ją z Alienor w ten granatowy, wydaje mi się, że jest trudniejszy w pokonaniu. Krawatka na razie jest na zdrowej części potem wroci prawdopodobnie do schronu.

Nosek - zrobiłam mu na 1 pietrze 2 boksy, (bo maluchy mu tupały nad głową) a jedną część boksu osloniłyśmy szmatą. Chyba się tam lepiej czuje. Siedział chwilę na parapecie na słoneczku, natomiast Coffie go obsyczała i się przestraszył. Taka cielęcinka z tego kota. Zero agresji ale widać, że tęskni za swoim dawnym życiem :( Łapkę troszkę pomasowałam, pół nereczki i łososia trochę weszło ze smakiem.
Ostatnio edytowano Sob maja 14, 2011 13:29 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob maja 14, 2011 13:14 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

gosiakot pisze:
mar_tika pisze:Dzwonił domek z Częstochowy zainteresowany adopcją Coffi ,oby coś z tego wyszło :ok:

Ludzie kciuki !!! Coffi tak długo czeka na dom, jakby była sama bez konkurencji to przecież może być fajna kicia , jest do tego naprawdę ładna :ok: :ok: :ok: wbrew pozorom Coffi jak nie walczy o dominację potrafi być bardzo sympatyczna , lubi jak woda leci z kranu , lubi delikatne jedzenie ( zawsze chce wyjadać mokre dla Gracj) nie lubi "kocich fast foodów" . Kciuki za dom dla ślicznej i niezależnej Coffi - zasłużyła sobie !

kciuki mocno zaciskam za domeczek dla coffi :) :ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob maja 14, 2011 13:16 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Już po dyżurze - tylko 3 godziny dzięki pomocy Filomen :1luvu: Większość rzeczy była już zrobiona, a według opowieści był potworny sajgon - widziałam końcówkę, więc wierzę. Dzikusek, Smółka, Nosek i Józio oraz wszystkie koty na zdrowej chętnie zjadły surowego łososia - pierwsza czwórka gotowa pochłonąć każdą ilość, reszta oszczędniej. Na zdrowej udało mi się odkryć tajemnicę znikających misek - któraś z dyżurujących pomyte pięknie pochowała do szafki wiszącej na przeciw umywalki. Kolejne dyżurujące przynosiły chyba kolejne miski z kwarantanny, które dalej tam trafiały. Teraz część misek jest w kwarantannowej szafce, żeby nie trzeba było szukać i latać między kociarniami :) Wszystko dostało to co trzeba, wygłaskane przynajmniej trochę.
Czarnulka Krawatka po przeniesieniu na zdrową ustawia wszystkie pozostałe - syczy i przegania od miski jak ma ochotę coś zjeść 8O I to mając drugą miskę z tym samym tuż obok :roll:
A - Dorotko, może uda Ci się Zuzi z Gremlinów (?białobura) odmoczyć ten strupek z łez pod okiem - przez pół godziny przemywałam, spora część zeszła, ale nie wszystko, a kicia miała mnie już dość z tą manią czystości :wink:
:ok: :ok: :ok: za dobre domki i dużo zdrowia dla wszystkich kociochatkowych kotów :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob maja 14, 2011 19:20 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Maluszki Pixi i Dixi ok, jedza, bawia sie i domagaja sie ciaglego pieszczenia chca zeby je beac i tyla sie i traktorek :D
Oczka maja smarowane 3 razy dz.
Na Maksia nie sykaja a on waruje przy klacie ciekawe kiedy mu sie znudzi :)
Strasznie mi zal Noska cos myslimy.
Jutro odwiedzi go p.Beata pewnie sie ucieszy przywiezie lampe Ceptera i bedzie mu naswietlac nozki ale czy co pomoze? oraz jego ulubione nereczki i suche jego.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob maja 14, 2011 19:28 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Niestety domek dla Coffi nie wypalił.Tzn domek fajny ale jest tam kocurek ok 1 roczny nie kastrowany a pan szuka towarzysza zabaw dla niego.Więc Coffi odpada.Odesłałam go do naszej strony i poleciłam Gremliny może się zdecyduje na jednego z nich:)

Pocieszające jest może to że Frodo znalazł nowy dom :ok: Mam dzwonić tam za tydzień i sprawdzić czy wszystko jest w porządku.Mam nadzieję że tak będzie :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Sob maja 14, 2011 19:36 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dziś byłam w Chatce tylko na chwilkę, zabrałam Grację do siebie na tymczasowo. Oczywiście panienka zdążyła już wszystkie łóżka sprawdzić i wszystkie parapety. :) Nic się nie bała. Widać, że dobrze czuje się w domu i to środowisko jest jej znane i przez nią lubiane. Ładnie zjadła po podróży i zdążyła się pokłócić z moją kotką :) W ogóle Gracja mi zginęła w domu, obszukałam każdy zakamarek i nigdzie jej nie było. Rozpłynęła się w powietrzu. Znalazłam ją w akwarium u mojego chomika. :))) Zapomniałam o podejściu kotów do gryzoni bo moja kotka nigdy się nim nie interesowała i akwarium stało swobodnie na szafce. Co zganiałam Grację z szafki (cały czas polowała na chomika) to ona jeszcze bardziej ochoczo próbowała się do niego dostać. Musiałam go schować. Mam nadzieję że kotki znajdą wspólny koci język bo na razie patrzą na siebie z dwóch kątów w pokoju ... :)
Obrazek

*Martynka*

Od: Wto maja 10, 2011 14:10

Post » Sob maja 14, 2011 21:08 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

*Martynka* pisze:Dziś byłam w Chatce tylko na chwilkę, zabrałam Grację do siebie na tymczasowo. Oczywiście panienka zdążyła już wszystkie łóżka sprawdzić i wszystkie parapety. :) Nic się nie bała. Widać, że dobrze czuje się w domu i to środowisko jest jej znane i przez nią lubiane. Ładnie zjadła po podróży i zdążyła się pokłócić z moją kotką :) W ogóle Gracja mi zginęła w domu, obszukałam każdy zakamarek i nigdzie jej nie było. Rozpłynęła się w powietrzu. Znalazłam ją w akwarium u mojego chomika. :))) Zapomniałam o podejściu kotów do gryzoni bo moja kotka nigdy się nim nie interesowała i akwarium stało swobodnie na szafce. Co zganiałam Grację z szafki (cały czas polowała na chomika) to ona jeszcze bardziej ochoczo próbowała się do niego dostać. Musiałam go schować. Mam nadzieję że kotki znajdą wspólny koci język bo na razie patrzą na siebie z dwóch kątów w pokoju ... :)

Mam nadzieje ze Gracja bedzie jadla tylko karme specjalistyczna dla alergikow, ale jak jest drugi kot to moze byc to trudne bo bedzie podjadac jedna drugiej.
Szkoda byloby zaprzepascic tak dlugiego i drogiego leczenia Gracji a postepy w leczeniu sa.
Ona juz musi byc na zawsze na specjalistycznym jedzeniu.
A jak bedzie z wizyta kontrolna?
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Sob maja 14, 2011 21:30 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

*Martynka* pisze:Dziś byłam w Chatce tylko na chwilkę, zabrałam Grację do siebie na tymczasowo. Oczywiście panienka zdążyła już wszystkie łóżka sprawdzić i wszystkie parapety. :) Nic się nie bała. Widać, że dobrze czuje się w domu i to środowisko jest jej znane i przez nią lubiane. Ładnie zjadła po podróży i zdążyła się pokłócić z moją kotką :) W ogóle Gracja mi zginęła w domu, obszukałam każdy zakamarek i nigdzie jej nie było. Rozpłynęła się w powietrzu. Znalazłam ją w akwarium u mojego chomika. :))) Zapomniałam o podejściu kotów do gryzoni bo moja kotka nigdy się nim nie interesowała i akwarium stało swobodnie na szafce. Co zganiałam Grację z szafki (cały czas polowała na chomika) to ona jeszcze bardziej ochoczo próbowała się do niego dostać. Musiałam go schować. Mam nadzieję że kotki znajdą wspólny koci język bo na razie patrzą na siebie z dwóch kątów w pokoju ... :)

Żebyś 100 lat żyła i wygrała kumulację w lotto - tak nam już było żal Gracji , tyle czasu w boksie i to tylko z powodu diety !!! Martynko , dla Gracji było jeszcze jedzenie w Kch mokre saszetki z kurą oraz paszteciki z kaczką RC sensitivity, nie wiem czy wzięłaś ? było kupione przeze mnie specjelnie dla Gracji - leczenie tej koteczki to chyba głównie dość kosztowna dieta ...
A ja mam parę informacji o SAKE adoptowanej przez rodzinę z Będzina ( pan , pani oraz ok. 10 letnia dziewczynka ) . Dzisiejsza informacja - adoptujący są bardzo zadowoleni , kotek jest miły , już się nie boi , chodzi po całym mieszaniu , Kicia jest chętna do zabawy, ładnie je . Tylko linieje - poradzono wyczesywać futerko koteczki szczoteczką. Kontakt jest trochę utrudniony , bo w domu tej rodziny nie ma internetu, ale co parę dni się kontaktujemy telefonicznie :) Trzymajcie kciuki za SAKE :)
Ostatnio edytowano Sob maja 14, 2011 21:35 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Post » Sob maja 14, 2011 21:34 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Maluszki Pixi i Dixi ok, jedza, bawia sie i domagaja sie ciaglego pieszczenia chca zeby je beac i tyla sie i traktorek :D
Oczka maja smarowane 3 razy dz.
Na Maksia nie sykaja a on waruje przy klacie ciekawe kiedy mu sie znudzi :)
Strasznie mi zal Noska cos myslimy.
Jutro odwiedzi go p.Beata pewnie sie ucieszy przywiezie lampe Ceptera i bedzie mu naswietlac nozki ale czy co pomoze? oraz jego ulubione nereczki i suche jego.

Jadziu bardziej bark naświetlać ale cholera nie wiem gdzie jest splot barkowy moze znajdziesz w internecie - bo tam tkwi śrut i paraliżuje noge :(

Filomen

Post » Sob maja 14, 2011 21:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Martyna a wziełaś sobie z chatki dla niej jedzonko? co do wizyty kontrolnej to się dogadamy z dowozem - Jadziu a kiedy ma być Gracja w Lupusie?

Super, że jest w domku, bo biedna w tym boksie była. :ok:

a teraz widze, że Gosia też pytała o jedzonko 8)
Ostatnio edytowano Sob maja 14, 2011 21:40 przez Filomen, łącznie edytowano 1 raz

Filomen

Post » Sob maja 14, 2011 21:39 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

U człowieka idzie pod obojczykiem w kierunku kończyny przez dół pachowy to pewnie u kota podobnie
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

[poprzednia][następna]