ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2011 9:42 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

gosik5 pisze:Biorąc pod uwagę,że musiała uciec komuś koło lutego(w tedy pojawila się koło domu moich znajomych),zimno,mrozy,głodówka,psy,bolesne kołtuny-to TWARDZIELKA z niej niesamowita :ok:

Fakt, twardzielka..
Ale po tej 'szkole przetrwania' sprawdziłabym jej nerki.. :?

i dobrze, że kicia już bezpieczna..
ja też mam nadzieję, że zostanie.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt maja 13, 2011 9:46 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

Ooo, dobrze, że się pojawiłaś aamms :D
Ja się kompletnie nie znam na długowłosych plaskaczach, a z tego, co czasem czytam, to wyższa szkoła jazdy...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt maja 13, 2011 9:53 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

Oj tak...po fryzjerze(w zależności jak zniesie strzyżenie) bedziemy u weta i będzie wnikliwie przebadana.Jak nie dziś to jutro na pewno.
Obrazek

gosik5

Od: Śro kwi 27, 2011 13:36

Post » Pt maja 13, 2011 10:10 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

gosik5 pisze:Oj tak...po fryzjerze(w zależności jak zniesie strzyżenie) bedziemy u weta i będzie wnikliwie przebadana.Jak nie dziś to jutro na pewno.

a to strzyżenie, to będzie pod narkozą?
jeśli tak, to zrób badanie krwi PRZED strzyżeniem i narkozą..

wyjaśnienie skopiuję z innego 'persiego' wątku:

U persów i persopodobnych jest jeden problem.. genetyczna skłonność do torbielowatości nerek.. a życie w trudnych warunkach mogło ujawnić inne problemy z nerkami.. np. niewydolność nerek..
Dlatego powinno się kotu zrobić badanie krwi - morfologia chociaż z profilem nerkowym.. Jeśli mocznik i kreatynina są w normie, to można zacząć kota odżywiać karmą wysokobiałkową.. np. RC recovery albo RC convalescene..
Ale jeśli nerki wymagają leczenia, to nie wolno podawać kotu karmy z wysoką zawartością białka, bo to jeszcze bardziej niszczy nerki..
Dlatego proszę, zanim zaczniecie kota porządnie odkarmiać, sprawdźcie czym można..
Stan nerek jest również bardzo ważny przy jakichkolwiek zabiegach pod narkozą.. bo podanie narkozy kotu choremu na nerki może skończyć się dla niego tragicznie..

I te informacje są ważne dla wszystkich biorących koty persopodobne..

aamms

Post » Pt maja 13, 2011 10:24 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

Dzięki aamms...wszystko sobie spisałam i tak zrobie.Myślę,ze raczej da sie ostrzyc bez narkozy ale wcześniej zajadę do weta by było pewne.
Obrazek

gosik5

Post » Pt maja 13, 2011 22:29 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

Isia(takie ma teraz imię)jest już po strzyżeniu :ryk: i po wizycie u weta.Obyło się bez narkozy i jakichkolwiek uspakajaczy :ok: -dzielnie znosiła strzyżenie(podziękowania dla pani co strzygła Isię za taką delikatność) i teraz podobna jest do sznaucerka :mrgreen: :mrgreen: przezabawnie wygląda :ryk: :ryk: :ryk: .U weta wszelkie badania ale nie za dużo by jej nie stresować zbyt wiele jak na jeden dzień.Badania poszły do analizy,morfologia w normie,odrobaczana,zaczipowana,dziąsełka ok,uszka ok,skóra bez większych zmian(tylko łupiesz),no i w najbliższym czasie sterylka.
To tyle co Isia dziś przeszła :piwa:
No i najważniejsze że zostaje u nas na stałe-chyba że znajdzie się właściciel.
Jutro postaram się Isi zrobić fotki jak teraz wygląda
Obrazek

gosik5

Post » Sob maja 14, 2011 0:41 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

super ze Isia ma stały domek u Ciebie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
zasłużyła sobie na kochający dom :)
dzielna i mądra koteczka :)
7ksiezyc

Post » Sob maja 14, 2011 2:13 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

gosik5 pisze:No i najważniejsze że zostaje u nas na stałe-chyba że znajdzie się właściciel.

już ma właściciela - Ciebie :ok:
szukanie tamtego sobie odpuść. Gdyby chciał ja mieć u siebie nie dopuściłby do tego by mu zaginęła a jeśli to był wypadek to zrobiłby wszystko żeby ją odnaleźć.
trzymam kciuki za Was :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Sob maja 14, 2011 7:25 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

gosik5 pisze:Isia(takie ma teraz imię)jest już po strzyżeniu :ryk: i po wizycie u weta.Obyło się bez narkozy i jakichkolwiek uspakajaczy :ok: -dzielnie znosiła strzyżenie(podziękowania dla pani co strzygła Isię za taką delikatność) i teraz podobna jest do sznaucerka :mrgreen: :mrgreen: przezabawnie wygląda :ryk: :ryk: :ryk: .U weta wszelkie badania ale nie za dużo by jej nie stresować zbyt wiele jak na jeden dzień.Badania poszły do analizy,morfologia w normie,odrobaczana,zaczipowana,dziąsełka ok,uszka ok,skóra bez większych zmian(tylko łupiesz),no i w najbliższym czasie sterylka.
To tyle co Isia dziś przeszła :piwa:
No i najważniejsze że zostaje u nas na stałe-chyba że znajdzie się właściciel.
Jutro postaram się Isi zrobić fotki jak teraz wygląda

:ok:
Chyba nie mogła trafić lepiej :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob maja 14, 2011 12:40 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

Foty moge wstawić dopiero jutro wieczorem bo córa zabrała jedyny działający kabel usb :( .Chyba że z tela mogę komuś przesłać i ktoś wstawi bo ja jakoś nie ogarniam :oops:
Obrazek

gosik5

Post » Sob maja 14, 2011 18:33 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

gosik5 pisze:
No i najważniejsze że zostaje u nas na stałe

Wspaniale.. bardzo się cieszę.. :1luvu:

aamms

Post » Sob maja 14, 2011 21:18 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

aamms... :P a jak ja się cieszę :ryk: :ryk: :ok: :ok: :ok: .Nie sądziłam,że mąż zaraz po wzięciu do domu małego kota pozwoli mi wziąć tą bidę Isię :kotek: .No ale widać ,że nie znam własnego męża :wink:
A Isia...a no chyba załapuję,że ta zmiana po kilku mc z krzaków to fajowa sprawa :P -lżej na grzbiecie(nie boli,nie swędzi),oczka ktoś przemyje,czuć głaskanie i jest w ogóle jakaś wreszcie ręka do głaskania,znów smakołyki,fotelik do spania,podusia i pańci łóżeczko(choć na razie za dnia bo w nocy zwiedzanie nowych kątów :wink: Nawet otwieranie lodówki już Isia kojarzy bo zaraz przybiega...wie że są tam pyszności wszelakie :mrgreen: .To jest dopiero trzeci dzień ale widać po niej że brakowało jej ludzia i domku...takiego na własność.
Tak bardzo i ja się z Isi cieszę... :kotek:
I jak tu nie kochać zwierząt jak dają nam tyle miłości...Moje 4 znajdy-Moreta,Keya,Rademenes i Isia
Obrazek

gosik5

Post » Sob maja 14, 2011 21:28 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

ASK@ pisze:
kotx2 pisze:
gosik5 pisze:Jest ASK@ już u mnie.Byłyśmy juz u weta a jutro fryzjer-jest strasznie zadredziona co sprawia jej ból.Już ja ogłosiłam na Paluchu.Papuerowe rozumiem,ze jest to jakaś strona persów?
Zdjęć na razie nie moge jej zrobić bo siedzi w otwartym transporterku a nie chce jej dodatkowo dziś juz stresowac.Jak sama wyjdzie to jej pstryknę.

chyba chodzi o papierowe ogłoszenia :wink:

tak o papierowe :oops: .Sorki,robie literówki i ich nie widzę. :oops: Dopiero potem,potem...mam pewną przypadłośc :mrgreen:

a ja sorki ,że tak poprawiam :D :wink:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob maja 14, 2011 21:32 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

no i czekamy na fotki :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob maja 14, 2011 21:37 Re: ZNALEZIONO PERSKĄ KOTKĘ

kotx2 pisze:no i czekamy na fotki :ok:

Będą...będą mojej Sznucerowato-Persowej Iśki :ryk: :ryk: :ryk: