[WRO] Bezdomny norweski kot! Potrzebna pomoc w łapaniu!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2011 21:44 [WRO] Bezdomny norweski kot! Potrzebna pomoc w łapaniu!

Kilka dni temu moja znajoma zadzwoniła że od jakiegoś czasu na ulicy błąka się PERS ( Pisałam o tym na kilku wątkach miau )
Dokarmiała go jej mama codziennie rano. Kot nie wygląda tragicznie ale jest zaniedbany.
Do jej mamy się przyzwyczaił i nawet daje się głaskać. Szuka ludzi i chodzi za nimi jakby prosił żeby zabrać go do domu :cry: :cry: :cry:, zwyczajnie wywalony - jak nic :evil:

Strasznie żal kotka, bo koczuje między samochodami i to w centrum miasta 8O 8O 8O
AniaWrocław zaproponowała DT dla kicia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wczoraj byłam z moim tż żeby kicia/kicię zabrać ale niestety spotkała nas burza i kot był mega wystraszony :(
Uciekał nawet od Pani która go karmiła i niestety nie udało nam się go złapać :?
Na miejscu jednak zrobiło się "małe zamieszanie" i przyszło kilka osób - zainteresowanych jakimiś oszołomami leżącymi w deszczu pod samochodami :lol:
i m.in przyszła Pani która też dokarmia okoliczne koty. Podobno kot już tam koczuje od zimy i znalazł sobie kryjówkę w okienku piwnicznym. Jest łagodny i oswojony, ale ufny tylko do karmicielki.

Po zobaczeni go na "żywca" stwierdzam że NIE JEST TO PERS!
Na moje oko ( choć nie znam się na rasowych :oops: ) wygląda to na norweskiego lub maincoona
:oops:
Kotek/Kotka jest zaniedbany ale chyba nie tak bardzo - sierść skołtuniona, głównie podwozie i braki futra na ogonie.
Po za tym oczko wygląda jakby ropiało. Genaralnie po myciu / strzyżeniu i czesaniu będzie wspaniałym i pięknym kotem.
Ma śliczny czekoladowy kolor - jeszcze takiego długowłosego w kolorze czekoladki nie widziałam :1luvu:

Mam nadzieję że uda się go złapać i znaleźć mu dobry dom.

Z góry bardzo proszę o kibicowanie i pomoc finansową ( jeśli będzie potrzebna ).
Nie wiem jaki będzie jego stan zdrowia, ja mogę pomóc jedynie w sfinansowaniu utrzymania w DT i opłacić szczepienie kotka :oops:

UWAGA! Czy ktoś mieszka/pracuje w okolicach ul. Słowiańskiej/Trzebnickiej i mógłby ewentualnie pomóc w złapaniu kotka, gdyby Paniom karmiącym się to nie udało? Kot jest ciężki do złapania, prób było kilka. Najpewniej trzeba zrobić to przy głaskaniu, ale trzeba umieć to zrobić :oops: jest silny i potrzeba zrobić to sprytnie i zdecydowanie :|
Ostatnio edytowano Czw maja 19, 2011 10:48 przez Agness78, łącznie edytowano 1 raz

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt maja 13, 2011 21:51 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Najbanalniej to by było na klatkę łapkę........chętnie bym pomogła, gdyby nie to, że mieszkam pod Wawą.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt maja 13, 2011 21:53 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Neigh pisze:Najbanalniej to by było na klatkę łapkę........chętnie bym pomogła, gdyby nie to, że mieszkam pod Wawą.......

:) ale i tak dziękujemy za chęć pomocy :wink: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt maja 13, 2011 21:58 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

:kotek: zaznaczam
krynia08

Post » Pt maja 13, 2011 22:01 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

sik
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt maja 13, 2011 22:34 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

:(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob maja 14, 2011 0:23 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

:ok:
Najlepszym na łapanie śmierdziuszkiem jest smilla rybna (poszukam może jeszcze mam z puszkę). Na ten zapach koty włażą same do transportera ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 14, 2011 8:20 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Potrzymam :ok: :ok: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 14, 2011 10:25 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

zznaczam

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob maja 14, 2011 11:33 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

To za czekoladkę :D Zwłaszcza, że wyląduje chyba u mnie na DT
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Sob maja 14, 2011 11:35 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

AniaWrocław pisze:To za czekoladkę :D Zwłaszcza, że wyląduje chyba u mnie na DT

:ok: :ok: :ok: :ok:

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob maja 14, 2011 12:03 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Nie nie moja droga, Czekolada jest tylko jedna :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob maja 14, 2011 13:25 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

Nie wiem kiedy będziecie łapać. Mam Smillę (od Zzuzu) mogę podrzucić np. w poniedziałek do Nataszy. Czy za późno?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 14, 2011 13:32 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

kocham czekoladę :mrgreen:
krynia08

Post » Sob maja 14, 2011 13:45 Re: [WRO] Bezdomny długowłosy kot - odmieńmy jego los!

trzymam kciuki oby szybko udało się go złapać :ok:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

[następna]