PAKT CZAROWNIC XXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2011 18:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Solidnie czarną nogę :lol:
A moja czarna się na lato robi czekoladowa i prążki wyraźniej widać :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt maja 13, 2011 18:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Ja mam solidnie czarnego z białym pingwina :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt maja 13, 2011 19:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

A ja mam tłustego, solidnego kota z solidnie czarnymi pręgami :mrgreen:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt maja 13, 2011 19:09 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Dziewczyny-a ja by odegnać tego pecha przygarnęłam takie oto cudo:Obrazek
Teraz mam dwa pingwiniaste :mrgreen:
Dużo czarnego,dużo... :wink:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Pt maja 13, 2011 19:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Busio cudo :1luvu: :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Pt maja 13, 2011 19:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Etiopia pisze:Busio cudo :1luvu: :1luvu:

Dziękuję za pochwałę-to dzieło dziewczyny z forum :ok: :1luvu: :ok:
Doczytuję te -dzieści stron,które natrzaskałyście :lol: :mrgreen:

BUSIO

Post » Pt maja 13, 2011 19:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

BUSIO pisze:
Etiopia pisze:Busio cudo :1luvu: :1luvu:

Dziękuję za pochwałę-to dzieło dziewczyny z forum :ok: :1luvu: :ok:
Doczytuję te -dzieści stron,które natrzaskałyście :lol: :mrgreen:

Konkurencja Obrazek

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt maja 13, 2011 19:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Jasdorku-spokojnie,bez nerwacji :wink: To nie jest żadna konkurencja,bo ona zajmuje się większą "robotą"-różnościami dla "ludziów"a nie dla kociastych :piwa: :mrgreen:

BUSIO

Post » Pt maja 13, 2011 19:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Żartuję :mrgreen: A swoją drogą kapitalny jest. No i pingwinin :1luvu:

jasdor

Post » Pt maja 13, 2011 20:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Dzień świra dzisiaj!!!
A jutro z Basia i z Zorka do weta jedziemy daaalekooooo
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt maja 13, 2011 20:15 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

villemo5 pisze:Dzień świra dzisiaj!!!
A jutro z Basia i z Zorka do weta jedziemy daaalekooooo

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Za koteczki, napisz nam po wizycie jak i co

jasdor

Post » Pt maja 13, 2011 21:27 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Odnośnie dnia świra... viewtopic.php?f=1&t=127712

Machanie miotłami i kciuki potrzebne :oops:

przekazałam całą swoją wiedzę teoretyczną i trochę dośwoadczalnej, jutro podrzucę conva i parę "akcesoriów", ale kotki i tak nie zastąpimy.... :oops:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob maja 14, 2011 15:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Witajcie :!:
Trochę doczytałam.
Rok 2011 postanowił zrobić wielkie porządki w moim zyciu i nie tylko w moim , i mogę napisać, że nareszcie wiele spraw, nawet tych trzydziestoletnich, się prostuje. A że czasami boli, trudno.
Nadchodzi również koniec roku szkolnego a z tym różne atrakcje dla mnie, z okupowaniem kompa przez młodych naukowców :mrgreen:, zieloną szkołą... więc nie mam czasu na wiele.
Myślałam, że poznam majowego kandydata do głosowania, ale jak doczytałam, biegacie między komuniami, rocznicami komunii :roll: oraz weterynarzami, Sol przeprowadzką, co niektórzy byczą się na działce swojej lub cudzej, AYO na hacjendzie.
Pozdrawiam więc Czarowne sobotnio :!:

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob maja 14, 2011 15:43 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Pozwolę sobie ponownie zgłosić kandydaturę do naszego majowego głosowania...To toruńska Fundacja KOT - czyli Koty Otoczone Troską :ok:. Dodam, że Fundacja nigdy dotąd nie dostała wsparcia finansowego z naszego Paktu, więc tym bardziej powinnyśmy brać ją pod uwagę! Ponadto jest to jedyna fundacja działająca nie tylko na terenie tak sporego miasta jakim jest Toruń ale także, jedyna w byłym województwie toruńskim....Wystarczy wejść na stronę aby poczytac sobie jak wiele kotów dzięki niej zostało uratowanych, wysterylizowanych i wydanych do nowych, kochających domów :ok:

becia_73 pisze:
Sytuacja finansowa z każdym miesiącem się pogarsza, pieniądze na koncie już są na granicy codziennych wydatków, a pod opiekę Fundacji zgłaszane są coraz to nowe potrzebujące koty.

Naszym priorytetem jest sterylizacja kotów wolnożyjących (435 kotek w ciągu ostatnich 2 lat) oraz adopcje.

Dług w lecznicy znacznie przewyższa comiesięczne wpływy na konto i nie ukrywam, że nadal funkcjonujemy tylko dzięki wyrozumiałości naszych lekarzy wet oraz wirtualnych opiekunów naszych podopiecznych.
Obecnie pod opieką Fundacji przebywa 50 kotów oraz co tydzień dodatkowo do 15 wolnożyjących po sterylizacji (fundacja posiada maksymalnie 15 miejsc posterylkowych)

Kilka kotów, które są pod naszą opieką to koty przewlekle chore , wymagające specjalistycznych karm i ciągłego nadzoru lekarza weterynarii:
(kocur z chorą wątrobą, 4 koty z chorymi nerkami, kotka z chorym sercem, kocur na diecie struwitowej, kotka z nieoperacyjnym rakiem kanału słuchowego, kotka z chorobą autoimmunologiczną -rulonizacja erytrocytów- oraz okrężnicą olbrzymią)

Koty fundacyjne dostają codziennie 2 posiłki: mokry i suchy. Zjadają 5 worków = 75 kg suchej Puriny Cat Chow miesięcznie, oraz codziennie posiłek mokry - gotowany kurczak z ryżem (jeden duży kurczak + 1/2 kg ryżu na dzień), raz w tygodniu - serca drobiowe 5 kg na jeden posiłek = 20 kg miesięcznie; koty na diecie: RC Renal (Hill's K/D im nie smakuje), tacki Animonda Nieren, Hill's C/D, Trovet Hepatic. Dodatkowo zawsze musi być pod ręką Convalescence Support oraz porcje piersi z kurczaka do dokarmiania niektórych kotów.
Koty posterylkowe karmione są tak samo i w okresie wzmożonych akcji łapankowych musimy przewidzieć większe ilości jedzenia (do 15 kotów więcej tygodniowo). Dodatkowo dla niektórych kotów wolnożyjących po zabiegach sterylizacji musimy mieć zapas puszek/saszetek karm Whiskas / Kitekat, gdyż nie chcą jeść nic innego. Karmy te zużywamy także podczas łapanek.

Największe koszty generuje opieka weterynaryjna, następnie karma, utrzymanie lokalu fundacji (czynsz) oraz paliwo – zwłaszcza w czasie akcji łapankowych.

Ostatnie nieplanowane zabiegi i operacje:
- 12 letnia kotka, której właścicielka w końcu zgodziła się na sterylizację
(kotka od lat rodziła rocznie 2-3 mioty, koniecznie było przygotowanie jej do operacji: badania krwi, usg, poza tym leczenie świerzbowca usznego, z którym żyła od lat, przewlekłe zapalenie gdo, sanacja jamy ustnej),
- młody dziki kocurek, który przyczłapał się zgięty w pół w trakcie łapanki, okazał się zatkany kamieniem kałowym w jelicie grubym, konieczne było otwarcie jelita, w tej chwili długa jeszcze droga przed nim
- kocurek po wypadku -to kocie nieszczęście zostało znalezione kilka dni temu przy drodze w Osieku. Kocurek po wypadku komunikacyjnym, z całkowitym niedowładem tylnych łapek próbował skryć się w przydrożnych krzakach. Na szczęście w porę przyszła pomoc.

Po wizycie weterynaryjnej okazało się, że rdzeń kręgowy nie jest przerwany. Dostaje Nivalin, który powoli w dosłownym tego słowa znaczeniu stawia go na nogi. Z dnia na dzień czuje się coraz lepiej.

Kolejny raz apelujemy o pomoc, przede wszystkim finansową, ponieważ długi u weterynarzy rosną nam w zastraszającym tempie. Brakuje też karmy i żwirku dla naszych stałych, fundacyjnych podopiecznych. Pomóżcie nam pomagać. Każda najmniejsza wpłata to dla nas nieoceniona pomoc.

link do strony http://www.fundacjakot.pl/
FB http://www.facebook.com/update_security ... 203?v=info

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob maja 14, 2011 15:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Tak, czas pomóc Fundacji Kot.
Podpisuję się wszystkimi pazurami..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

[poprzednia][następna]