Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 12, 2011 16:29 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

jestem przerazona,dziś przemywałam mu rany i jedyne co można powiedzieć o tym kocie to - sitko!!! jesli on wyjdzie z tego w ciagu dwoch miesiecy to bedzie cud...
Kociak ma luzna kupe, kupilam smecte i postaram sie zatrzymac ta papke ale dzis zrobil rewolte w transporterze, podczas gdy dostawal kroplowke :(
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw maja 12, 2011 16:40 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

Biedactwo... :(

Da sie okreslic, co go tak poranilo?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw maja 12, 2011 17:47 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

Trzymaj się jakoś kumiko :cry: :cry:

Biedny Przecinek...... :cry:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Czw maja 12, 2011 18:55 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

Może nie lubi takiej zamkniętej przestrzeni, mama na myśli transporter.
Nasz Javcia jak dostawała kroplówki w transporterze to szalała, a jak się ją położyło na kanapie na podkładzie i usiadło obok to kot anioł leżał grzecznie przez cały czas podawania kroplówki.
Walcz dzielnie o zdrowie kocurku :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw maja 12, 2011 20:42 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

Dorota pisze:Biedactwo... :(

Da sie okreslic, co go tak poranilo?

prawdopodobnie pies + szczur :(

Kumiko

Post » Pt maja 13, 2011 8:23 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

czy ma ktos pomysl na luzna kupe? Kocurek nie dosc ze ma od samego poczatku bardzo luzna kupke to jeszcze nie do konca to kontrolje bo zalatwia sie poza kuweta :roll: dzis nad ranem mialam sprzatanie klatki i mycie kota :| dalam mu od wczoraj cala saszetke smecty ale nie podzialala niestety wiec jak inaczej mozna zatrzymac mu to rozwolnienie?

Kumiko

Post » Pt maja 13, 2011 8:30 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

Kumiko :1luvu:
Przede wszystkim wielkie uściski i podziękowania - Przecinek ma teraz najlepszą opiekę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeśli chodzi o rozwolnienie to na pewno sprawdza się karma RC Intestinal + Smecta, którą już podajesz.
Dobrze byłoby też podawać jakiś probiotyk na ochronę jelitek, bo pewnie biedak przez dłuższy czas będzie potrzebował antybiotyku i przeciwzapalnych środków.
Muszę jeszcze sprawdzić nazwę jednego specyfiku (mam w domu), który pomaga w takich przypadkach. Napiszę wieczorkiem.
Nie można też wykluczyć, że "życie wewnętrzne" koteczka wpływa na te koopale, ale to chyba jeszcze nie moment na odrobaczanie.
Zaciskam kciuki za Przecinka najmocniej jak potrafię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt maja 13, 2011 8:44 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

Kumiko, nie wiem co napisać. Dziękuję Ci.

Maryna

Od: Pt cze 02, 2006 8:43

Post » Pt maja 13, 2011 17:04 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

chyba ta smecta moze podzialac bo przy trzeciej kupie juz nie bylo tak luzno ale bede kontynuowala ten proszek i zobaczę co dalej z jego kupą.Przy takim odwodnieniu rozwolnienie tylko pogarsza sytuacje... Mam tylko nadzieje ze nastepna tresc trafi do kuwety a nie na srodek klatki :roll:
dzis spedzilismy 3 godziny na kroplowce, to juz 3 dzien z rzedu jak ją dostaje wiec miejmy nadzieje ze chlopak dojdzie do siebie sprawnie i szybko :) jutro kontrola u weta.
A dziekowac musimy fundacji bo stamtad idą pieniadze na leczenie kocurka, a z tego co wiem niemałe :(

Kumiko

Post » Pt maja 13, 2011 19:12 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

Ja ma dobre doświadczenia z Enterogast. To lek weterynaryjny dostępny u weta i najlepiej skonsultować z wetem prowadzącym, czy w przypadku Przecinka można zastosować. Lek jest w postaci granulek, który można rozpuścić w wodzie i podac bezpośrednio do pysa, lub zamieszczać z jedzonkiem.

Hannah12

Post » Pt maja 13, 2011 21:24 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

Hannah12 pisze:Ja ma dobre doświadczenia z Enterogast. To lek weterynaryjny dostępny u weta i najlepiej skonsultować z wetem prowadzącym, czy w przypadku Przecinka można zastosować. Lek jest w postaci granulek, który można rozpuścić w wodzie i podac bezpośrednio do pysa, lub zamieszczać z jedzonkiem.

jutro jedziemy na kontrole to zapytam :)

Kumiko

Post » Sob maja 14, 2011 7:52 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

Emilka ma mialam swietne doswiadczenia z taninalem a mialam kota z ktorego sie lalo.
plus dieta weterynatyjna - dobre doswiadczenia mialam z RC Sensitiv control

taninal to to :
http://www.apteka.gda.pl/Tanninal-20-p-899.html

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob maja 14, 2011 10:45 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

zobaczymy co tam wet przepisze... od nocy 4 razy zbieralam papke z klatki bo nie trafial do kuwety albo nie chcial trafic :( siusiu tez robi poza kuweta i nie wiem co moze byc przyczyna?

Kumiko

Post » Sob maja 14, 2011 18:38 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

wetka stwierdzila ze kocurek ma sie lepiej ale nadal bardzo odwodniony i dostalismy serie kroplowek na 4 dni, bidul będzie meczony niestety :roll: na luzna kupke dostal kapsulki, ktore reguluja trawienie bo przypuszczalnie ma problemy z trzustka. Dzis mial robioną toalete, wyczesywanie sklejonych klaczkow (zwlaszcza na ogonie) czyszczone uszka i przemywane rany, grzeczny jak nic :mrgreen:

Kumiko

Post » Sob maja 14, 2011 20:37 Re: Poznań - prośba o pomoc, teraz finansową

On doskonale wie, że tylko dzięki tym działaniom żyje i że one przynoszą mu ulgę.

Hannah12

[poprzednia][następna]