Przesyłam Ci ciepłe myśli również od jednego z wielu uratowanych przez Ciebie kotów, od Małego Rudego. Za którego jestem Ci zawsze bardzo wdzięczna.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Emilka pisze:Szkaradka jest ukochanym kotem mamy, najstarsza Maja jest moja - mama nie lubi jej przytulać bo kotka liże po rękach, a przy tym jest ogronym pieszczochem, najchętniej nie schodziłaby z kolan. A Jednooczka jest neutralna, najmłodsza, towarzyska kocio i ludzio, i raczej stresują ją nowości.
Emilka pisze:Dzisiaj nastąpiła przeprowadzka kotów. Poszłam na żywioł i z kawalerki zrobiłam schronisko dla bezdomnych zwierząt. Dla mnie nie jest to problem. Jestem przyzwyczajona do kondensacji kociej, gorzej z TŻtem, który miał w życiu tylko chomiki.
Pierwsze wrażenia: ile kotów, tyle reakcji na zmiany. Szkaradka jest zadowolona, mieszkanko się jej podoba, jest rozluźniona, zwiedza, przytula się, bawi zabawkami, pije wodę. Z Jednooczką też nie jest źle, aczkolwiek jest bardziej wycofana. Na początku trochę pozwiedzała, nawet bawiła się piłką, ale teraz woli się trzymać w jednej cześci pokoju, pod biurkiem. Tam ma budkę, leży raz w niej, raz na niej, nie oddala się, ale nie wydaje się zestresowana. Leży w normalnej pozycji, przeciąga się i ziewa.
Najgorzej jest z najstarszą kotką. Na początku trochę pozwiedzała, ale dzieci przed blokiem wyciągnęły basen i zaczęły się piski. To był koniec. Kotka od południa siedzi za kanapą w pozycji conajmniej dziwnej. Pyszczkiem w ścianę. Na początku reagowała na moje pieszczoty. Z czasem staje się coraz bardziej otępiała. Wiem, że potrzebuje czasu, ale serce mi pęka. Dobrze, że chociaż pozostała dwójka nie daje mi powodów do zmartwień. Szkaradka co chwilę kontroluje Maję za kanapą, jakby chciała jej powiedzieć "no wyłaź, nie wygłupiaj się".
Może macie jakieś pomysły jak ulżyć kotce? Feromony nie wchodzą w grę ze względu na alergię (lub pseudo alergię) TŻta. Włączyłam jej kobiece radio Kolor i pozamykałam okna
Biedna...
Emilka pisze:ooo mam kocimiętkę suszoną. Tylko co z nią zrobić. Wysypać tam, gdzie kotka utknęła?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 96 gości