Kotka, która nie miauczy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 12, 2011 11:15 Kotka, która nie miauczy

Trzy miesiące temu wziąłem kotkę ze schroniska. Wszystko jest dobrze z nią - ma apetyt, uwielbia bawić się, jest energiczna, ale jest jedno ,,ale": przez trzy miesiące może z dwa razy zamiauczała. Poprzednią kotkę miałem ponad dziesięć lat i ona bardzo często dawała głos (gdy prosiła o jedzenie, podczas głaskania, itp.), a ta z kolei jest milcząca. Podczas zabaw wydaje takie dziwne dźwięki (przypominające galopującego młodego konia). Co zrobić, aby zaczęła miauczeć? Bardzo często mruczy, ale jednak kotka chyba powinna miauczeć :)

kokakok

Od: Pon lut 07, 2011 14:28

Post » Czw maja 12, 2011 11:16 Re: Kotka, która nie miauczy

kokakok pisze:Trzy miesiące temu wziąłem kotkę ze schroniska. Wszystko jest dobrze z nią - ma apetyt, uwielbia bawić się, jest energiczna, ale jest jedno ,,ale": przez trzy miesiące może z dwa razy zamiauczała. Poprzednią kotkę miałem ponad dziesięć lat i ona bardzo często dawała głos (gdy prosiła o jedzenie, podczas głaskania, itp.), a ta z kolei jest milcząca. Podczas zabaw wydaje takie dziwne dźwięki (przypominające galopującego młodego konia). Co zrobić, aby zaczęła miauczeć? Bardzo często mruczy, ale jednak kotka chyba powinna miauczeć :)

A czemu? Może po prostu nie ma nic do powiedzenia? :wink: Moja Sul przez dwa lata prawie nie miauknęła ANI RAZU. taka jej uroda.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw maja 12, 2011 11:18 Re: Kotka, która nie miauczy

Jedna z moich kocic też nie miauczy, bardzo rzadko zdarza jej się jedynie przemówić do sztucznej myszy na którą poluje ;) .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Czw maja 12, 2011 11:21 Re: Kotka, która nie miauczy

Zofia&Sasza pisze:
kokakok pisze:Trzy miesiące temu wziąłem kotkę ze schroniska. Wszystko jest dobrze z nią - ma apetyt, uwielbia bawić się, jest energiczna, ale jest jedno ,,ale": przez trzy miesiące może z dwa razy zamiauczała. Poprzednią kotkę miałem ponad dziesięć lat i ona bardzo często dawała głos (gdy prosiła o jedzenie, podczas głaskania, itp.), a ta z kolei jest milcząca. Podczas zabaw wydaje takie dziwne dźwięki (przypominające galopującego młodego konia). Co zrobić, aby zaczęła miauczeć? Bardzo często mruczy, ale jednak kotka chyba powinna miauczeć :)

A czemu? Może po prostu nie ma nic do powiedzenia? :wink: Moja Sul przez dwa lata prawie nie miauknęła ANI RAZU. taka jej uroda.

Przyzwyczaiłem się do głośnej kotki, stąd moje zdziwienie :)

kokakok

Od: Pon lut 07, 2011 14:28

Post » Czw maja 12, 2011 12:24 Re: Kotka, która nie miauczy

Sporo kotów nie miauczy. :) Ja mam jednego wokalnego i kotkę milczkę która czasem skrzeczy i to tylko do mnie. :D

Koty mają różne charaktery.

Ale możesz do niej dużo mówić, np na przywitanie - może odpowie. Moja, właśnie nauczyła się tak odzywać - "na dzień dobry" i jeszcze "podsadź mnie na szafę" :mrgreen:

Niacha

Od: Wto sty 13, 2009 13:40

Post » Czw maja 12, 2011 17:23 Re: Kotka, która nie miauczy

Moja Gabi przeraźliwie miauczała przez 3 dni od znalezienia jej na stacji benzynowej. Chodziła i opowiadała, jak jej było źle. Skarżyła się na zło, które ją spotkało. Po 3 dniach przestała. To było w połowie września ubiegłego roku. Potem, kiedy przekonała się, że jest fajnie i nic złego już ją nie spotka, przestała miauczeć. Lili miauczy tylko wtedy, kiedy ją coś boli. Oliwka - kiedy przejdę obok niej i nie pogłaszczę. Mam wrażenie, że jeżeli kotu jest dobrze, jeżeli wszystkie jego potrzeby są zaspokojone, to nie miauczy. No bo po co miałby to robić?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw maja 12, 2011 17:34 Re: Kotka, która nie miauczy

Nasza Krufcia nie miauczy. Od poczatku taka byla.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw maja 12, 2011 17:38 Re: Kotka, która nie miauczy

Kotka u moich rodziców też w ogóle nie miauczy. Jest wychodząca i jak chce żeby jej w nocy otworzyć drzwi na balkon, to gryzie delikatnie w rękę.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36