50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto maja 10, 2011 16:57 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

aburacze pisze:
kinia098 pisze:No bo chyba tyle ich mam- z 50 ? To 40 tak wisiało i wsiało, a czasem nowe koty się pojawiały.

No tak... Tak przy okazji, odzywał się ktoś w sprawie np. Bulwy czy Glutka? W sumie mają tyle obejrzeń na Allegro, Gumtree, ogłaszasz ich intensywnie na FB/NK itp. Zastanawiam się nad tym co jeszcze można zrobić?

Zastanawiam się nad:
- wątkiem na Kotach o tytule np. "DT dla miziastej kotki którą chcą pozbyć się działkowcy"
- powrotem do pomysłu ze stroną internetową :wink:
- jakimś trafieniu do prasy lokalnej, ale już nie jako ogłoszenie drobne tylko np. namówić jakiegoś dziennikarza na reportaż/wywiad z Tobą? :mrgreen:

Ja teraz trochę rzadziej piszę na forum bo jestem trochę zarobiony (wczoraj wróciłem z pracy po 22 i padłem), ale czytam regularnie i ogłoszeń pilnuję :)

Adam

Niestety nikt się nie zgłaszał :( Chyba Glucio będzie czekał do listopada... i pojedzie do tych Włoszech/Włoch? :oops: :mrgreen: . Bo ja zaczynam się bać, że leczenie potrwa kilka ładnych miesięcy ? :/ Bo może się to wszystko nawracać :( To już nie lekki katarek, ale zawalony caaaaaały nos.. :| Można to jakoś 'przepłukać' ? Bo np. Fredek cioci miał oczyszczane z ropy pod okiem jakieś kanały ?

Bulwa np. na Tablicy ma nawet ogłoszenia na różnych miastach :( I niiiic ! Plamie i Czarnemu przydałoby się odświeżyć. Postaram się siąść na dniach i chociaż jednemu odnowić.

Wątek.. nie mam większych nadziei, że coś się trafi, ale założę ! :D Próbować trzeba :)
Wywiad? hmm.. chyba raczej.. nieee :mrgreen:
bo w sumie to ja mam 'zakaz' łapania :ryk: :ryk: :ryk:

edit: wątek Bulwy :arrow: viewtopic.php?f=1&t=127595&p=7457448#p7457448
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro maja 11, 2011 20:24 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Sterylizowana kotka wróciła na wolność, w końcu !
Nic mi nie zjadła, w dodatku uciekła nam na przedostatnim zastrzyku w gabinecie i to jeszcze bardziej ją zestresowało :(

Maluchy jadę jutro uśpić ( mam nadzieję, że pogoda dopisze, bo już dziś zapowiadało się jakby na deszcz i burzę ! ), bo dziś nie zgrałam się czasowo z karmicielką :|

Bulwek znowu dziś mruczał jak gołąbek :cry: Normalnie niosłam ją dziś na rękach !! :D Tylko potem miałam je strasznie czarne 8O

edit:
A czy ktoś pokocha Czarnego ? Słodkiego pieszczocha, który uwielbia towarzystwo człowieka ? :(
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 11, 2011 22:58 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Kinga odbierz PW bo wisi i wisi, a może się przyda :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro maja 11, 2011 23:12 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

CatAngel pisze:Kinga odbierz PW bo wisi i wisi, a może się przyda :)

spokojnie, nie przepadnie :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 11, 2011 23:15 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Super zdjęcie Czarnego!

Tak przy okazji, po tygodniu na Allegro króluje nadal Glutek - 209 odsłon i obserwator. Plamka ma 153 odsłony i obserwatora, Bulwa 143 odsłony, a Czarny 119 odsłony i obserwator. No, gdzie ten domy?

Adam
aburacze

Post » Czw maja 12, 2011 19:19 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Maluszki uśpione... Zastanawiałam się, kręciłam, rozmyślałam.. ale uśpiłam. :cry:
Dla 4 biednych małych istnień, które niczym sobie nie zawiniły i musiały umrzeć :cry: [*] [*] [*] [*]
Jeny, jakie to dziś było ciężkie :cry: Myślałam, że łatwo mi to przyjdzie; już parę razy przecież usypiałam.. ale było strasznie :( Jeszcze matka je karmiła, jeden płakał.... :placz: :placz: :placz:
Maluszki pochowałam u siebie za domem wśród kwitnących mleczyków :(

I Biedronkowa kotka chyba się okociła, ponoć jedna babka wie gdzie.. Jutro mają mi dać znać, czy faktycznie są tam maluchy.. I powtórka znowu... :(
Drobniutka czarnulka z MPGK też ? Od paru dni jej nie widzę :(

Odwiedziłam dziś Darłówko. Tylko jedna kotka jest kotna. Czyli druga, to kocur ? Jest jeszcze młody pingwinek, wydawało mi się, że ma mały zaokrąglony brzusio... Na falochronach nie było ani jednego kota, ale widziałam miseczkę.

Dziś wydałam: 20zł za uśpienie.. 7,50zł za 3 tabletki sedalinu na łapanie matki małych, 6 zł za bilety.
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 12, 2011 19:56 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

kinia098 pisze:Maluszki uśpione... Zastanawiałam się, kręciłam, rozmyślałam.. ale uśpiłam. :cry:
Dla 4 biednych małych istnień, które niczym sobie nie zawiniły i musiały umrzeć :cry: [*] [*] [*] [*]

Zmagałam się dziś z tym samym. 5 duszyczek z nocy poszło za TM :cry:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw maja 12, 2011 20:57 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Na pocieszenie dzisiejsze zdjęcia Fredka ;) Jakoś chudy tu wyszedł, ale na żywo ciałka mu nie brakuje :P Oczko niestety nadal chore.. co troszkę widać na zdjęciu :/ Ciotka już nawet poszła do innego weta, trochę się poprawiło, ale nie jest to wyleczone do końca :( Uszy tak samo- co chwilę brudne. Nawet Stronghold nie chce pomóc....

Obrazek

Obrazek

I pozdrowienia z Darłówka ;)
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 13, 2011 13:04 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Dyktatura pisze:
kinia098 pisze:Maluszki uśpione... Zastanawiałam się, kręciłam, rozmyślałam.. ale uśpiłam. :cry:

Zmagałam się dziś z tym samym. 5 duszyczek z nocy poszło za TM :cry:

Dziewczyny, wiecie, że wybrałyście mniejsze zło, nie dołujcie się. Sama musiałam podjąć taką decyzję na przełomie marca i kwietnia- koledzy, którzy nie dali rady złapać mamy kociąt jeszcze w ciąży, twierdzili, że małe były jakieś "dziwne" i pewnie skróciłam im cierpienie... coraz częściej tak bywa. Najlepiej oczywiście, aby nie rodziły się niechciane maluchy i nie było takich dylematów. Głowy do góry :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt maja 13, 2011 13:22 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

Dzień dobry!

Kinia, śmiałaś się trochę z pomysłu wydania kalendarza z Plamką, a widzę że PKDT zamówili właśnie 500 kalendarzy ze swoimi kotami i będą nimi handlować. :ok: :ok: :ok:

Małych kotków szkoda oczywiście (') (') (') ('), ale to chyba jednak konieczność. Współczuję Ci że masz taką "fuchę".

Adam
aburacze

Post » Pt maja 13, 2011 13:24 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

aburacze pisze:Kinia, śmiałaś się trochę z pomysłu wydania kalendarza z Plamką, a widzę że PKDT zamówili właśnie 500 kalendarzy ze swoimi kotami i będą nimi handlować. :ok: :ok: :ok:

Tylko, że w moim przypadku chyba nie byłoby funduszy, aby zamówić nawet 100 :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 13, 2011 13:29 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

kinia098 pisze:
aburacze pisze:Kinia, śmiałaś się trochę z pomysłu wydania kalendarza z Plamką, a widzę że PKDT zamówili właśnie 500 kalendarzy ze swoimi kotami i będą nimi handlować. :ok: :ok: :ok:

Tylko, że w moim przypadku chyba nie byłoby funduszy, aby zamówić nawet 100 :roll:

Spokojnie, to tylko kwestia czasu i będziemy billboardy po Polsce stawiać z hasłem "Adoptuj kota od Kini" :ryk:

Adam
aburacze

Post » Pt maja 13, 2011 13:34 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

kinia098 pisze:

A może jakaś lokalna drukarnia zechce się w ten sposób wypromować albo uda się zrobić tak jak z kalendarzami Vivy na ten rok- drukuje się tyle, ile zostało zamówione :) trzeba sprawdzić- a nuż się uda :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt maja 13, 2011 13:38 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

XAgaX pisze:A może jakaś lokalna drukarnia zechce się w ten sposób wypromować albo uda się zrobić tak jak z kalendarzami Vivy na ten rok- drukuje się tyle, ile zostało zamówione :) trzeba sprawdzić- a nuż się uda :ok: :ok:

Niezły pomysł. Faktycznie, jak są teraz drukarnie cyfrowe to można u nich zamówić po kilka kopii. Spróbuję się dowiedzieć, ale będę miał czas na to chyba dopiero w czerwcu.

Adam
aburacze

Post » Nie maja 15, 2011 14:10 Re: 50? kotów Darłowo- PILNIE dom dla Bulwy i Czarnego :(

kiniu, postaram się wystawić dziś dla Ciebie i PKDT bazarek na sterylki.
i nieustająco podziwiam i wspieram :kotek:

Edit: gotowy: viewtopic.php?f=20&t=127761&p=7474904#p7474904 , współdzielny z PKDT.

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

[poprzednia][następna]