Ptachu ['] 3. Żegnaj wspaniały kocie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2011 11:03 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Będzie dobrze. Duża zajmie się porządnie kicią, nie martw się, Ptachu. Pamiętasz, jak się Tobą zajęła? I Misiem? I innymi? No, właśnie.
A czy wygłaskałeś Misia od nas, Ptachu?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon maja 09, 2011 11:45 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Biedna Angielka, potrzebuje czasu i dużo cierpliwości aby znowu zaufać człowiekowi.

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Pon maja 09, 2011 14:22 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Biedna zagubiona arystokratka :(
Ale chyba lepiej nie mogła trafić, prawda Ptachu? Wasza Duża da radę, jestem pewien :ok:

Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon maja 09, 2011 17:45 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Ptachu, ta Pinezka jest bardzo ładna na pysiu.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon maja 09, 2011 17:50 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Fasolko Duży też tak uważa, Pinezka wygląda niemal identycznie jak jego Kratunia.

Właśnie próbowałem zjeść obiad Kury, Duża na mnie wrzasnęła aż się zerwałem :evil:
Po co te krzyki, przecież wiem, że tej karmy doc nie pozwala mi jeść, co nie znaczy, że ja się z tym zgadzam :roll:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon maja 09, 2011 17:54 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Uważaj Ptachu na uszka. Sam wiesz, że kot ma lepszy słuch niż człowiek i nie znosi jakichś niecywilizowanych wrzasków. :?
Frania nie lubiłaby Pinezki, bo też jest łaciata i boi się konkurencji.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon maja 09, 2011 19:15 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Bry
Ptachu
Ostatnio edytowano Czw cze 02, 2011 12:10 przez iwcia, łącznie edytowano 1 raz
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Pon maja 09, 2011 19:41 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Ale się tu u Ciebie zadziało ostatnio, Ptachu 8O

Biedna Angielka ... podziękuj Dużej ode mnie i moich kumpli i naszej Dużej, za to, że zrobiła ten kotnaping ! Jak można tak kota traktować, nawet arystokratę :(

A za Krateczkę trzymamy pazurki :ok:

Gagat nadrabiający
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto maja 10, 2011 11:03 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

iwcia pisze:Bry,

Duża jest zła, bardzo zła na poprzednia opiekunkę Angielki. Mała jest przerażona tym, co ja spotkało, myśli, że to wina Dużej i Dużego, że musiała opuścić swój dom, prycha i drapie jak do niej podchodzą, nie chce wyjść z łazienki, nic nie zjadła do wczoraj :(
Jej poprzednia Duża nawet nie zadzwoniła zapytać jak mała, rozpłynęła się jak we mgle, na szczęście chwilowo „dobra” osoba, która chciała Angielkę zabrać do swojej „dobrej hodowli” dała spokój i nie nęka nas.
Duża mówi, że chętnie by tą poprzednią opiekunkę wtrąciła do lochu na kilka miesięcy, niech zobaczy jak czuje się porzucony kot :evil:

Ptachu

i co takiej zrobić??? :evil: :evil: :evil:
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Wto maja 10, 2011 13:30 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Miaudobry, czytamy po cichurku

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto maja 10, 2011 19:26 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Jak się dzisiaj miewa aryskotratka?
ciekawy Badylek
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Wto maja 10, 2011 19:42 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Jak się masz, Ptachu?
Jak Angielka i Miś, i Wszyscy? Ańdźka ma się dobrze?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro maja 11, 2011 13:43 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Angielka lepiej, wczoraj zjadła sama całe 100 g mokrego, daje się głaskać na pralce, nawet wczoraj próbowała nieśmiało zamruczeć Dużej, najlepiej jej się siedzi z Dollunią ewentualnie z Kurczakiem, wściekłych pingwinów, czyli Pinezki – Dziecka Tornada, Kratuni – Kotka o Bardzo Małym Rozumku oraz Fiony – Książęcy Tyłek boi się jak ognia, ale tego akurat się nie dziwię, trzeba mieć stalowe nerwy, aby wytrzymać z ta banda pingwinów :evil: .
Duża mówi, że Angielka będzie super kotem z charakteru i już zazdrości przyszłemu domkowi takiego fajowskiego kota.

Dolly wczoraj była u doc na przeglądzie, pozbyła się nitek po sterylne, została odrobaczona i co najważniejsze brodawczak nie odrasta :D .

Ańdźka ma się świetnie, ale to chyba nie jest odpowiedni dom dla niej :wink: , zamęczy tych biednych ludzi ten futrzany potwór :roll: o czwartej rano przybiega do łóżka z krzykiem rozpaczy i sznurówką w pysiu, aby się z nią bawić i domek wstaje, żeby się pobawić z kotem 8O

Miś kiepsko, jest jakiś dziwny, zrezygnowany, chyba się przejął.

Ptachu

iwcia

Post » Śro maja 11, 2011 14:03 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Ańdźka to moja i Pysi krew.
Nam już trochę przeszło. Duża mówi, że wydorośleliśmy.
Pysia w nocy domaga się gasków,albo biega jak szalona - bo, tak nie uwierzycie za chwile idzie do kuwety zrobić gooo.
Zawsze przed zrobieniem quuu Pysia biega jak młody źrebak.
A ja mam rożne nocno - poranne zachcianki i zabawy.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Śro maja 11, 2011 17:22 Re: Ptachu3, Biedaki na działkach, arystokracja u nas :)

Kciuki nieustające za Ańdźkę i resztę kompanii!!!
Myśmy myśleli, że galopady trawienne to norma, u nas Duży mówi, że gooo... goni :mrgreen:
A poza tym dałam się kłuć przez cały tydzień, a wyniki dalej powyżej normy
ech :roll: :|
Principessa
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

[poprzednia][następna]