= PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2011 16:11 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

agiis-s pisze:Cudak musisz zrozumieć naszą reakcję - mamy traumę :?

Moim zdaniem tu nie ma porównania. Co mają 2 koty do 50?

Ja też nie mam zamiaru nikomu udzielać rad, bo sama za małą mam wiedzę i nie mam doświadczenia.
Nie mniej jednak to forum publiczne, każdy może wyrazić swoje zdanie i choć w tej sytuacji raczej już ono nic nie zmieni...ale ktoś inny dzięki temu nie popełni tego błędu (pomyśli o kotce, zanim zabierze się od niej oseski), bo moim zdaniem naprawdę lepiej byłoby i dla kotki i dla maluchów, gdyby była ona zabrana razem z nimi.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro maja 11, 2011 16:22 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Jeśli ten biały kocurek jest w miarę proludzki, mogę wziąć go na tdt - niestety maksymalnie do końca czerwca. Mieszkam na drugim końcu Polski więc nie wiem czy miałoby to sens, ale jeśli tak - to po odrobaczeniu ( i jeśli się da sterylce) jestem do dyspozycji. Bo ta czarna kicia to do tak długiej jazdy raczej się chyba nie nadaje. :( Mogłyby też być problemy z moimi kotkami ( 2 rezydentki, 2 tymczasowe).
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro maja 11, 2011 16:34 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Jesli ktos chce poprowdzic bezsensowna dyskusje z Iza71 to zapraszam tu: posting.php?mode=reply&f=1&t=124622
To jest watek moniki i potrzebujacych kotow.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro maja 11, 2011 17:39 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

kya pisze:Jesli ktos chce poprowdzic bezsensowna dyskusje z Iza71 to zapraszam tu: posting.php?mode=reply&f=1&t=124622

Skoro to watek dla potrzebujacych kotow to co ty zgago tu robisz? :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro maja 11, 2011 17:56 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Cindy pisze:
kya pisze:Jesli ktos chce poprowdzic bezsensowna dyskusje z Iza71 to zapraszam tu: posting.php?mode=reply&f=1&t=124622

pewnie pomaga...a ty?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro maja 11, 2011 18:07 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Alienor pisze:Jeśli ten biały kocurek jest w miarę proludzki, mogę wziąć go na tdt - niestety maksymalnie do końca czerwca. Mieszkam na drugim końcu Polski więc nie wiem czy miałoby to sens, ale jeśli tak - to po odrobaczeniu ( i jeśli się da sterylce) jestem do dyspozycji. Bo ta czarna kicia to do tak długiej jazdy raczej się chyba nie nadaje. :( Mogłyby też być problemy z moimi kotkami ( 2 rezydentki, 2 tymczasowe).

BO UMYKAJĄ WAŻNE INFORMACJE! DZIEWCZYNY CO WY NA TĄ PROPOZYCJĘ?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 11, 2011 18:18 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Gibutkowa pisze:
Alienor pisze:Jeśli ten biały kocurek jest w miarę proludzki, mogę wziąć go na tdt - niestety maksymalnie do końca czerwca. Mieszkam na drugim końcu Polski więc nie wiem czy miałoby to sens, ale jeśli tak - to po odrobaczeniu ( i jeśli się da sterylce) jestem do dyspozycji. Bo ta czarna kicia to do tak długiej jazdy raczej się chyba nie nadaje. :( Mogłyby też być problemy z moimi kotkami ( 2 rezydentki, 2 tymczasowe).

BO UMYKAJĄ WAŻNE INFORMACJE! DZIEWCZYNY CO WY NA TĄ PROPOZYCJĘ?

Sterylke jak najbardziej mozemy załatwić odrobaczyć i odpchlić
Alienor dokąd mamy szukac transportu?
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro maja 11, 2011 18:32 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Cudak1 pisze:
agiis-s pisze:Cudak musisz zrozumieć naszą reakcję - mamy traumę :?

Moim zdaniem tu nie ma porównania. Co mają 2 koty do 50?

Ja też nie mam zamiaru nikomu udzielać rad, bo sama za małą mam wiedzę i nie mam doświadczenia.
Nie mniej jednak to forum publiczne, każdy może wyrazić swoje zdanie i choć w tej sytuacji raczej już ono nic nie zmieni...ale ktoś inny dzięki temu nie popełni tego błędu (pomyśli o kotce, zanim zabierze się od niej oseski), bo moim zdaniem naprawdę lepiej byłoby i dla kotki i dla maluchów, gdyby była ona zabrana razem z nimi.

Jakiego błędu????
Proszę czytaj ze zrozumieniem :roll: kotki od zabiedzonej koteczki nie były oseskami to samodzielne kocięta mało tego wet po zobaczeniu dzisiaj kotki powiedział ze to była BARDZO SŁUSZNA DECYZJA bo kotka przyplaciła niemal zyciem wykarmienie tych maluchów. Jeśli uważasz że 4 samodzielne koty powinny nadal ssać matke która przypomina szkielet no to ja juz nie mam nic do powiedzenia
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Śro maja 11, 2011 18:36 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Sosnowiec - woj. ślaskie. Niestety mogę być tylko tdt :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro maja 11, 2011 18:45 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Monika mogę prosic o skrót - podsumowanie?
Ile kotów szuka ds lub/i dt
które wymagają opieki lekarskiej w stopniu większym?
które mogą iść od razu do adopcji (albo po sterylce rzecz jasna)

jakbyś mogła to tak w dwóch zdaniach wypisać/ wytłuścić...żeby nie trzeba było szukać po całym rozmielonym wątku.... 8)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro maja 11, 2011 19:24 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Na gwałt DT\DS potzebuje kotka i kocurek które zostały na melinie one wymagają odkarmienia i doprania
to teraz najważniejsza sprawa bo za 2-3 tyg rusza tam budowa
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Śro maja 11, 2011 19:28 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

CISZA !!!!!!!!!!!!! Zapowiadam tutaj ciszę a nie roznoszenie pierdół !!!!!!!!!! Jestem dobrym duchem tego wątku i mam do tego prawo !!!!!! Znikam na dwa dni i spokój ma tu być !!!!!!! Cypisek i Monika robią co mogą i to ich sprawa jak !!!!!!!!! Iza nie podoba się to nie wchodź i nie czytaj. Ja Twojego wątku nie czytam i nie komentuje więc uszanuj innych.
Cypisku wypisz na 1 stronie co i jak bo można się pogubić. Jak odrobaczanie i odpchlenie?
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Śro maja 11, 2011 19:32 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

No , właśnie, rozmielił sie wątek...
4 strony wcześniej chyba miałam propozycję by monika i cypisek przestały sie tłumaczyc napadającym - chyba najlepszym wyjściem jest ignorowac niektóre uwagi. Jeśli ktoś jest w poblizu a jednak nie moze pomóc osobiście, to może sobie tym bardziej wyobrazić ile roboty mają dziewczyny. Ileś bezdomniaków, p. Jadzia z Kitką, białe wyłapane i do wyłapania i teraz ten horror... I tłumaczą sie [poza normalnym prowdzeniem] na wątku :twisted: .
Doba im się [tzn. Wam :lol: ] pewnie nie rozciągnie.
Nie mam nawet odwagi sie upominać o wiadomości jak sobie pomyślę ile czasu poświęcają kotom 8O - tym bardziej, że nie mogę nijak pomóc. I pewnie sie w ogóle nie znam, ale zakładam, że jak kto dawno pomaga kotom, to ma pojęcie o kotkach, kociakach itp.
Jak kto może to by fb uzupelnić o nowe infa, rozszerzyć sprawę maksymalnie..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro maja 11, 2011 19:54 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Czarnuszka-Marcysia ma się dobrze po wtrząchnięciu 4 tacki stwierdziła ze juz jest najedzona
z lubością korzysta z łóżka na koty burczy ale raczej tak dla zasady to bardzo kochana i przytulaśna kicia
jutro jedziemy na kontrole do weta
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Śro maja 11, 2011 20:02 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

agiis-s pisze:
Cindy pisze:

pewnie pomaga...a ty?

Pewnie?...ale pewna nie jestes? - obejdzie sie bez jej pomocy :evil: Ona tylko potrafi zionac nienawiscia do Izy - pozatym niewiele :twisted:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]