= PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2011 14:35 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

iza71koty pisze:Oczywiście że to matka kociaków. Widać na zdjęciu jakie ma powyciągane sutki i że karmi. Nietrudno przewidzieć chyba było ze dostanie zapalenia po odstawieniu kociaków.

Ta kotka ze zdjęcia, miała te większe maluszki , które już poszły do adopcji.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro maja 11, 2011 14:36 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

A co z matką młodszych maluszków? Pewnie też zapalenia dostanie.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Śro maja 11, 2011 14:39 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

cypisek pisze:
iza71koty pisze:Oczywiście że to matka kociaków. Widać na zdjęciu jakie ma powyciągane sutki i że karmi. Nietrudno przewidzieć chyba było ze dostanie zapalenia po odstawieniu kociaków.

Ta kotka ze zdjęcia, miała te większe maluszki , które już poszły do adopcji.

Jesteś tego pewna Iwonko? Przed zabraniem kociaków sprawdzałaś jak silna laktację ma kotka?

na zdjęciu to wygląda jakby miała dość dużą.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro maja 11, 2011 14:42 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Jestem tego pewna , widziałam na własne oczy , która kotka miała jakie małe. :kotek:
Obrazek

cypisek

Post » Śro maja 11, 2011 14:42 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Cudak1 pisze:A co z matką młodszych maluszków? Pewnie też zapalenia dostanie.

A co z ta drugą kotką? Piszecie tylko o trzech kotach. Kotka i dwa kocurki ze zdjęć.

iza71koty

Ja się osobiście zgubiłam już :roll: Cypisku - zrób osobno każdego kota na pierwszej ile ich dokładnie jest, które są jeszcze do zabrania a które na DT już?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 11, 2011 14:43 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Cudak1 pisze:

Szkoda, że nie została zabrana razem z nimi, oszczędziłoby jej to bólu... :| Pewnie i gorączkę ma.
U mnie dzika kotka z portu też dostała zapalenia po odstawieniu maluchów, mimo że nie było to tak drastyczne, jak tu, tylko stopniowo (tyle, że ona była lepiej odkarmiona, więc i mleka mogła mieć sporo). Musiała dostać antybiotyk.

Był jakiś powód, dla którego jej nie zabrałyście z maluchami? Przecież lepiej, jakby ona je karmiła, niż bawić się ze sztucznym mlekiem...

tak był powód BRAK MIEJSCA mieszkam w bloku mieszkanie mam niezaduże przyjełam 7 maluszków
Czarna kicia nie była matką tych butelkowych jej kociaki były już spore powodem jej złego stanu zdrowia jest skrajne wycięczenie ma obrzmiałe sudki ale to nie jest przyczyną jej złego stanu zdrowia powtarzam kotka jest skrajnie wycięczona
Nie mam komórki podwórka czy piwnicy zeby przetrzymywać koty każdy tymczasowicz mieszka u mnie w domu nie ustawiam klatek i nie wtykam tam 50 kota jak robią to co niektórzy
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro maja 11, 2011 14:46 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Proludzkie są 3 koty. 2 kotki/matki/ i jeden ten łaciaty kocurek.
Tamte 4/lub 5 nie wiem czy to nie ten sam/ są dzikuski...uciekają , zapewne podchodzą do jedzenia jak się oddalamy z tego miejsca.

Domów tymczasowych żadne nie ma.
Dzisiaj Czarnuszkę wzięła Monika do domu bo wymaga leczenia.

Czyli 3 koty szukają domów.

2 kotki plus 1 kocurek.
Ostatnio edytowano Śro maja 11, 2011 14:49 przez cypisek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

cypisek

Post » Śro maja 11, 2011 14:48 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Zabawne ale narażać zdrowie wycieńczonej kotki masz sumienie.Zabierać maluchy i ich nie izolować też masz sumienie.Nie jesteś Wetem żeby stwierdzić od czego kotka ma zapalenie. A zapewniam Cię że ma je od wzmożonej laktacji.Daruj sobie Monika.

iza71koty

Post » Śro maja 11, 2011 14:52 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

monika74 pisze:Nie mam komórki podwórka czy piwnicy zeby przetrzymywać koty każdy tymczasowicz mieszka u mnie w domu nie ustawiam klatek i nie wtykam tam 50 kota jak robią to co niektórzy

Monika żarty sobie stroisz? :D Można 50 upchnąć do kawalerki. Mało tego można umieścić w klatce maluchy z matką. W takim stanie mogą pożyć do 5 czy 6 miesiąca. Bo taki przypadek widziałam u szczecińskiej karmicielki notabene udzielającą dobrych rad na wątkach.

A tak poważnie ja cały czas pytam o miejsce dla MIlki, wisi na poczekalni jutro wrzucę ją na allegro może dobra dusza się odezwie. Przewidujecie jakiś transport do Szczecina?

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Śro maja 11, 2011 14:54 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Kotka była badana przez weta.
Obrazek

cypisek

Post » Śro maja 11, 2011 14:55 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

A ty Pixia to może piszesz o tej karmicielce co została sama z 70 kotami z Tęczy? Której nikt nie chciał pomóc żeby przyjąć choć jednego tymczasa? Której Wszyscy w Całym Szczecinie odmówili Pomocy włącznie ze szczecińskim TOZem? GDZIE KOTY GINĘŁY MASOWO A KAŻDY MIAŁ TO W NOSIE.

Powinnaś się wstydzić. Wielka Pani Inspektor.

Gdzie wtedy byłaś???
Ostatnio edytowano Śro maja 11, 2011 14:57 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Śro maja 11, 2011 14:56 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

cypisek pisze:Kotka była badana przez weta.

No właśnie, przecież od razu było napisane że pierwsze co to była od razu do weta zaniesiona :roll:
A co z dziczkami? To dziczki-mega czy tylko bojące się? Jak wejdą z ciężkim sprzętem to co z nimi będzie? :(
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 11, 2011 14:56 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Wątek ten ma na celu znalezienie domów tymczasowych i pomoc kotom.

proszę założyć sobie nowy wątek i zadawać pytania nie zwiazane z tym wątkiem.
Obrazek

cypisek

Post » Śro maja 11, 2011 15:00 Re: Płaczące z głodu koty..maluszki we własnych odchodach! DT!!!

Gibutkowa pisze:
cypisek pisze:Kotka była badana przez weta.

No właśnie, przecież od razu było napisane że pierwsze co to była od razu do weta zaniesiona :roll:
A co z dziczkami? To dziczki-mega czy tylko bojące się? Jak wejdą z ciężkim sprzętem to co z nimi będzie? :(

Mega dziczki .Naprawdę nie wiem co bedzie z dziczkami..dobrze by było je wysterylizować

Piorytetem jes zabranie tych 3 kotów../jedną kotkę ma Monika/.

Dalej szukamy dla nich domu tymcz.
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]