KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 11, 2011 7:35 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Normalnie maluchy od Lusi :1luvu:
A to zdjęcie to jak widokówka
Obrazek
Ale coś takie uszka maja małe i minki jakieś smutne. Ciekawe jakie kociaki z nich wyrosną :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro maja 11, 2011 8:55 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
Mara S pisze:
Poza tym rozmawiałam z tym facetem od sunii - poszłam do tej jego kanciapy i tam jest jej 7 szczeniaczków :cry: - nie ma co ukrywać, że jest to melina i że na pewno pieski nie mają tam należytej opieki :| Śmierdzący alkoholem gość zapewnił mnie, że na 5 piesków już ma chętnych, na moje przebąkiwania o sterylce dość sceptycznie coś ściemniał, więc jeśli nie zgarniemy tej suczki na siłę, to będziemy mieć szczeniaki pod nosem co chwila.... W ogóle to tą suńkę też mógłby jakiś wet zobaczyć kiedyś....

Też dziś z nim rozmawiałyśmy - ten facet pilnuje tego bałąganu, a właścicielem jest inny facet, twierdzą że sunia ma wrócić do byłej właścicielki - cholera wie :evil: ale jeszcze karmi szczeniaki... gdyby się znalazł dla niej dom to mozna by coś myśleć...a tak lepiej może przestańmy się nią intereswac nią tak dla zmyłki :wink:

Ale ta była właścicielka jest za granicą i nie wiadomo czy kiedykolwiek wróci :!: a facet jak na mój gust to typ, który woli mieć szczeniaki by je opchnąć za stówę czy lepszą flaszkę, niż ciachnąć suczkę... Moim zdaniem możnaby go sprobówać przekupić ;p Jedzenie też mu warto dać (i dla szczeniorków też by sie przydało) ale tak czy siak trzeba coś zadziałać....

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro maja 11, 2011 8:56 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

no uszka faktycznie dziwne tak jakby się nie wyksztalciły do końca, jest taka rasa kotow z takimi uszami, nie pamietam nazwy. Byle były zdrowe - matka przeszła dużo w ciąży :roll:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro maja 11, 2011 8:59 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:Dziś też zawiozłam do Almavetu koteczkę do sterylizacji - kotka z okolic ul. Kilińskiego, nawet dała mi się złapać za kark - jutro lub pojutrze bedzie do odebrania i po kilku dniach wróci na wolność.
I mam prośbę chyba do Mary - bo potrzebna jest osoba z samochodem, żeby zabrać klatkę-łapkę złapać kociaka i odwieźć do lecznicy :D Mara pogadamy na pw na ten temat.

Ja mam dyżur jutro wieczór czyli w czwartek i moge odebrać po drodze wszelkie koty z almavetu i zawieźć do KCh.

A o kociaku od katki-łapki pisz śmiało na pw

I jeszcze jedno na tym terenie przebywa suczka taki ala owczarek niemiecki z przedłuzonym włosem, suczka 2 miesiące temu się oszczeniła jednego szczeniaka ludzie tam garażujący już wydali do domku, jest jeszcze jeden szczeniak i sunia do sterylki. Rozmawiałam z Panią - tam jest Pan któremu suczka ufa i trzeba bedzie ja złapać i ją wysterylizować tylko musimy znaleźć dlaniej miejsce na okres posterylkowy. W tym miejscu ludzie są akurat normalni dokarmiają koty, karmią psa i nie mają nić przeciwko sterylizacji i kastracji.
Bardzo potrzebna jest osoba do łapania kociaków w tym terenie na sterylki, jak to będę robiła sama to będzie to trwało wieki :(

Ja mogę pomóc ale muszę wiedziec zawsze ciut wcześniej o jakiejś łapance ;)

A ta suńka (podobnie jak ta nasza) nie mogłaby te pare dni po sterylce być w Almavecie ?

AHA - zapomniałam - wzięłam feromony z KCh - nie ma tam tego jakoś strasznie dużo a ostatnio nocowałam tam, gdzie mieszka Mery i..... ten stary skrzeczący kot w nocy masakrycznie wyje :evil: , po tych feromonach było ciut lepiej ale i tak ten kot to porażka - stary, brzydki, skrzecząco wyje, nie lubi innych kotów, ma pewne zaburzenia neurologiczne i jeszcze obecnie ma grzyba :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro maja 11, 2011 9:29 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Mara S pisze:AHA - zapomniałam - wzięłam feromony z KCh - nie ma tam tego jakoś strasznie dużo a ostatnio nocowałam tam, gdzie mieszka Mery i..... ten stary skrzeczący kot w nocy masakrycznie wyje :evil: , po tych feromonach było ciut lepiej ale i tak ten kot to porażka - stary, brzydki, skrzecząco wyje, nie lubi innych kotów, ma pewne zaburzenia neurologiczne i jeszcze obecnie ma grzyba :(

Normalnie upłakałam się ze śmiechu :ryk: z tego opisu kota.
Nic tylko kozetka i psycholog kotce potrzebny.
A z takim opisem to kot napewno dom znajdzie :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro maja 11, 2011 10:36 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dzis rano bylismy w Almawecie zawiesc Olenke na sterylke i odebralismy 2 koty tj. Noska i czarnulke Smole, malca czarnego nie zabralismy z uwagi na to ze w piatek ma miec zabieg a to juz pojutrze i bierze duzo zastrzykow, takze moze zostac do piatku, a potem zobaczymy, miziak z niego niesamowity:)
I tak co do czrnulki Smoly - dostala leki i rozpiske wszystko jest przypiete na boksie.
Doustne przez 5 dni od jutra, a zastrzyki przez 7 dni tez od jutra wszystko 1x na dobe, trzeba przestrzegac podawania, z zastrzykiem nie ma problemu wogole nie reaguje.
W przyszlym tyg.do kontroli ok.wtorku.
Trzeba jej zalozyc karte leczenia i wpisac to wszystko, nie wiem gdzie sa czyste druki bo bym to zrobila.
Nosek dostal zastrzyk na piatek to mu podamy bo i tak jestesmy na chatce po Gracje do kontroli tu nie problem.
Smola ma maly boks nr.2 z uwagi na to zeby nie musiala daleko sie przemieszczac.
Nosek na samy dole w duzym zeby cwiczyl chodzenie.
Przywiozlam dokumenty leczenia i rtg od Smoly sa kolo lodowki, oraz fakture za nia jest w szyfladzie z fakturami.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro maja 11, 2011 11:12 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Dzis rano bylismy w Almawecie zawiesc Olenke na sterylke i odebralismy 2 koty tj. Noska i czarnulke Smole, malca czarnego nie zabralismy z uwagi na to ze w piatek ma miec zabieg a to juz pojutrze i bierze duzo zastrzykow, takze moze zostac do piatku, a potem zobaczymy, miziak z niego niesamowity:)
I tak co do czrnulki Smoly - dostala leki i rozpiske wszystko jest przypiete na boksie.
Doustne przez 5 dni od jutra, a zastrzyki przez 7 dni tez od jutra wszystko 1x na dobe, trzeba przestrzegac podawania, z zastrzykiem nie ma problemu wogole nie reaguje.
W przyszlym tyg.do kontroli ok.wtorku.
Trzeba jej zalozyc karte leczenia i wpisac to wszystko, nie wiem gdzie sa czyste druki bo bym to zrobila.
Nosek dostal zastrzyk na piatek to mu podamy bo i tak jestesmy na chatce po Gracje do kontroli tu nie problem.
Smola ma maly boks nr.2 z uwagi na to zeby nie musiala daleko sie przemieszczac.
Nosek na samy dole w duzym zeby cwiczyl chodzenie.
Przywiozlam dokumenty leczenia i rtg od Smoly sa kolo lodowki, oraz fakture za nia jest w szyfladzie z fakturami.

czyste karty leczenia wiszą na tzw. haku - czyli w tej teczce gdzie są aktualne kartoteki leczenia. Są pod spodem - nowe :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro maja 11, 2011 11:34 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII

Post » Śro maja 11, 2011 12:01 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Będę dzisiaj wieczorem w Kociej Chatce.
Czytałam, że dla Gracji brakuje mokrej karmy więc kupiłam dla niej trochę puszek i je dostarczę.
Obrazek

*Martynka*

Od: Wto maja 10, 2011 14:10

Post » Śro maja 11, 2011 12:27 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

terenia1 pisze:
*Martynka* pisze:Witam.
Mam na imię Martyna. Byłam dzisiaj z Ewą pierwszy raz w Kociej Chatce.:) Chciałabym przychodzić na dyżury ale wiadomo na początek muszę się jeszcze podszkolić. :) Dlatego na razie będę przychodzić jako pomoc rano mogę również ewentualnie po południu czy wieczorem. Jednak nie do wszystkich osób mam kontakt dlatego podaję mój nr tel 503-600-434 i gg 5133409.
Pozdrawiam serdecznie

Witamy serdecznie :D każda para łapek do pomocy jest na wagę złota :D gdyby coś aktualny grafik dyżurów na dany tydzień jest zawsze wklejony na 1 stonę naszego wątku :) Ja w tym tygodniu dyżuru już nie mam, ale i tak będę często w Kociej Chatce.
Fajnie że chcesz pomagać kociakom :D

Dziekuje za dobre slowo, chce i bede pomagac kotom. Juz jedna wystraszona kotke rok temu zabralam ze schroniska do domku poszla do sterylizacji i okazalo sie ze w ciazy byla, ale pomyslalam ze trzeba cos wiecej dla tych kociakow zrobic wiec zglosilam sie do Was.
Na razie poki co nie moge byc sama, musze sie wszytskiego nauczyc :) dlatego tak bede sie "podpinac" do kazdego kogo moge :)))
nie chce sie narzucac ale ja chetnie przyjade do pomocy jak ktos bedzie chcial, choc sama tez dzwonie, pytam:) bo narazie to nie znam nikogo procz Ewy.
Obrazek

*Martynka*

Od: Wto maja 10, 2011 14:10

Post » Śro maja 11, 2011 12:31 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Gracja
Obrazek

Obrazek

Smoła
Obrazek

Obrazek

Piksi i Diksi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nosek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

jadziaII

Post » Śro maja 11, 2011 12:34 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jakież piękne zdjęcia, a filmik z maleńtasami 8O :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro maja 11, 2011 13:11 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dorota Wojciechowska pisze:jakież piękne zdjęcia, a filmik z maleńtasami 8O :1luvu:

To jest robota kropeczki on sie tak podpina pode mnie :lol:

jadziaII

Post » Śro maja 11, 2011 13:12 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Po poludniu zabieramy malentasy Piksi i Diksi - takie dostaly imionka :D do kontroli oczek, pozniej napisze co i jak.

jadziaII

Post » Śro maja 11, 2011 13:16 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:
jadziaII pisze:Jutro zawozimy Olenke na sterylke do Almawetu rano, wiec jak bedziemy po nia jechac odebrac to wezmiemy malce do kontroli i odrobaczenie ten temat zalatwiony.
Odwiedze rowniez Noska juz mam pokrojone dla niego nery :lol:
Bede chciala sie od p.dr dowiedziec na jego temat.

Jadziu do odebrania w Almavecie jest Nosek - na razie dajmy go do połczonych boksów na dole, niech się przyzwyczai, kotka Smoła z nogą w gipsie oraz kotka z chorymi oczkami. Nie wiem czy dacie radę odebrać to cale towarzystwo ? jak nie to my tez cos wykombinujemy tylko mi daj znać.
aha Oleńce Dorotka musi nadać numer ewidencyjny. Proszę dziewczyny dogadajcie sie w temacie.

ujal mnie ten nosek i szukam mu domu na FB i wszedzie gdzie moge bo do nas nie da rady zeby przyszedl :cry:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

[poprzednia][następna]