GDAŃSK.ADOPCJE-STR1. Potrzebny transport Gdańsk- W-wa!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2011 22:33 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Mam kilkanaście tymczasów, niektóre długo czekają na adopcję. Są to koty jak najbardziej nadające się do adopcji, niestety nie trafiają na właściwe domy.
Kometa jest kotem, który czasem doprasza się o głaski, czasem przychodzi do łóżka się poprzytulać, niestety aby zaufać, musi lepiej poznać człowieka, musi dostać czas i mnóstwo cierpliwości. Nie można też zostawić jej samej sobie, człowiek musi ją przekonać, że chce być "jej człowiekiem".
Podobnie sprawa ma się z Bączkiem, też potrzebował czasu aby mi zaufać.
Angelek natomiast jest bezstresowym kociakiem, niestety przez to, że prawie nie widzi, ludzie odwracają się od niego, nie chcą mu dać szansy.
Całe to stadko utrzymuję i leczę za własne pieniądze i nie jest to łatwe zadanie niestety.
Gdyby znalazły się osoby, które zechciałyby być wirtualnymi opiekunami niektórych kotów, byłoby mi choć trochę łatwiej.
Zaczyna się sezon maluszków, a ja jestem zadłużona w kilku lecznicach, nie mam za co kupić karmy i leków dla kocich malców.
Wirtualny opiekun może wpłacać dowolną kwotę na wybranego kota, każda kwota to jakaś pomoc. Wiem, że trudno obecnie o każdą złotówkę na forum, ale może znajdzie się ktoś, kto zechce nam pomóc.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto maja 10, 2011 12:22 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Kotika, to ja się chętnie wirtualnie zaopiekuję kochanym Bączusiem :D

przelewik pójdzie zaraz.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto maja 10, 2011 12:30 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Bączuś znalazł opiekunkę!!!! Super!!!! On z takim poświęceniem opiekuje się innymi kotami, wylizuje je, a one tulą się do niego. Nawet duży Nocek tuli się do Bączka. Hura!!!!
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto maja 10, 2011 17:13 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Zawsze możesz dostać kilka...

baaardzo śmieszne, bardzo, a jakie sprytne :mrgreen:
ja taka ofiara , nie zaznaczyłam sobie wątku, więc nie widziałam, żeś sie odezwała z taką propozycją.. Szkoda, że jesteście tak daleko ... , że najpierw musze wiedzieć jak Morela się zachowa , jak się będzie przyzwyczajala... :? Cały czas myślę, że 3 koty na ds, to takie optimum... ale to ja tak mysle, nie jestem pewna myslenia Moreli :mrgreen:
Tak bym chciała, żeby sie pokochały...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro maja 11, 2011 0:43 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

myrzapl pisze:Kotika, to ja się chętnie wirtualnie zaopiekuję kochanym Bączusiem :D

przelewik pójdzie zaraz.

Super! Wielkie dzięki Myrzapl. :1luvu:

Mam nadzieję, że może i kilku innym sie uda.

Bączuś na swój sposób dziękuje cioci. :D

Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Śro maja 11, 2011 0:46 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

morelowa pisze:
Zawsze możesz dostać kilka...

baaardzo śmieszne, bardzo, a jakie sprytne :mrgreen:
ja taka ofiara , nie zaznaczyłam sobie wątku, więc nie widziałam, żeś sie odezwała z taką propozycją.. Szkoda, że jesteście tak daleko ... , że najpierw musze wiedzieć jak Morela się zachowa , jak się będzie przyzwyczajala... :? Cały czas myślę, że 3 koty na ds, to takie optimum... ale to ja tak mysle, nie jestem pewna myslenia Moreli :mrgreen:
Tak bym chciała, żeby sie pokochały...

Właśnie. Sprytne, to jest to.
Od wczoraj staram się zorganizować transport do Warszawy i jakoś mi sie nie udaje...
Piotr mógłby zabrać małego w ten weekend, ale chyba się nie uda.
Obrazek

kotika

Post » Śro maja 11, 2011 7:07 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

KarolinaS zdaje się jeździ do Warszawy regularnie, i ktoś jeszcze ale nie pamiętam nicku, ogłasza się na wątku transportowym, wiozła mi już kotkę, więc polecam :D
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Śro maja 11, 2011 8:55 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Szukam domu tymczasowego dla koteczki z mojego osiedla.
Kotka jest chora i dziś będę próbowała ją złapać - jedno oko zaropiało jej dwa dni temu, teraz już drugie ... boję się, że to koci katar ... :/ kotka je normalnie. Mam nadzieję, że się uda ale żeby ją wyleczyć muszę trzymać ją u kogoś, bo nawet jeśli dziś ją złapię - jutro już mi nie zaufa. Koteczka jest wysterylizowana i śliczniutka - ma różowy nosek, na grzbiecie szaro bure paski, pod spodem bialutka i śliczne wielkie zielone oczy.... postaram się wrzucić fotkę.
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Czw maja 12, 2011 8:40 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Czy ktoś orientuje się ile kosztuje convenia dla ok 5 kg kota?
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Czw maja 12, 2011 23:31 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Matyliano pisze:Czy ktoś orientuje się ile kosztuje convenia dla ok 5 kg kota?

Najlepiej zapytaj weta, bo to chyba od wagi zależy.

Dziś z Fanszetą łapałyśmy brudne, małe piwniczaki.
Dwa złapane. :D
Nie obyło sie też bez tragicznych komplikacji,
na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Ufff... :)
Obrazek

kotika

Post » Czw maja 12, 2011 23:38 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

No właśnie czekałam na Ciebie, żeby o łapankę spytać.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw maja 12, 2011 23:59 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

jaaana pisze:No właśnie czekałam na Ciebie, żeby o łapankę spytać.

Dwa z piątki siedzą w klateczce. Jestem padnięta. Dobranoc (ziewająca ikonka).
Obrazek

kotika

Post » Pt maja 13, 2011 23:31 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Dziś łapałam sama. Złapała się Chees, dziewuszka. :D
Obrazek

kotika

Post » Pt maja 13, 2011 23:46 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Gratulacje :ok:
A jak zdrowie nowych maluchów?
A jak pozostałych?

jaaana

Post » Sob maja 14, 2011 0:06 Re: GDAŃSK.ADOPCJE-STR 1. Kudłaty, grzaniec, przytulaniec KOLA.

Zrobiłam przed chwilą bazarek
viewtopic.php?f=20&t=127719

jaaana

[poprzednia][następna]